Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Karajaan Oswatini Otoritas Pariwisata gabung sareng Déwan Pariwisata Afrika

Menteri-Pariwisata-Lingkungan-Urusan-Musa-Vilakati-1
Menteri-Pariwisata-Lingkungan-Urusan-Musa-Vilakati-1

Karajaan Eswatini, baheulana kawanoh salaku Swaziland ngagabung sareng Dewan Pariwisata Afrika salaku anggota na anu pang anyarna.

Menteri Menteri Pariwisata sareng Lingkungan Lingkungan anu Maha terhormat Musa Vilakati bakal ngahadiran sareng nyarios di peluncuran resmi pikeun Déwan Pariwisata Afrika di World Travel Market Africa di Cape Town, Afrika Kidul tanggal 11 April.

Linda L. Nxumalo, Pimpinan Eksekutif Otoritas Pariwisata Eswatini bakal ngahadiran.

Salaku salah sahiji ti saeutik monarki sésana di Afrika, budaya, sareng warisan anu nyirorot dina sagala aspek? Kahirupan Swazi, mastikeun pangalaman anu teu tiasa hilap pikeun sadayana anu nganjang.

Kitu ogé dina budaya euyeub, nu marahmay luar biasa ti jalma-jalma ngajantenkeun sadaya pangunjung ngaraos leres-leres wilujeng sumping sareng aman pisan.

Tambihan kana a bentang anu endah ? tina gunung sareng lebak, leuweung sareng dataran; tambah cadangan satwa sakuliah nagara anu tempatna Lima Besar,? sareng para pengunjung ngagaduhan anu pangsaéna ngeunaan Afrika di hiji nagara alit tapi sampurna dibentuk sareng sambutan.

Eswatini nyaéta Afrika dina singgetna. Éta panginten klise tapi teu aya jalan anu langkung saé pikeun ngajelaskeun Eswatini (Swaziland). Bangsa leutik ieu - salah sahiji monarki terakhir di Afrika - ngepak dina rupa-rupa kakayaan. Pecinta alam tiasa ngalacak badak di lowveld liar atanapi milari manuk langka di highveld kasar. Sejarawan tiasa nganjang ka tambang anu pangkolotna di dunya atanapi nuturkeun jalan kolonial para pendatang mimiti. Sareng wulung budaya tiasa ngagumbirakeun Umhlanga sareng festival anu sanés, nalika Eswatini ngagungkeun tradisi kuno na dina gaya spektakuler. Kegiatan mimitian ti tunggang kuda sareng arung jeram dugi ka golf sareng spa termal nawiskeun pikagumbiraeun sareng rélaxasi dina ukuran anu sami. Naon deui, Eswatini ramah, aman sareng kompak anu dimana-mana langkung ti dua jam perjalanan gampang ti ibukota. Janten naon anu anjeun ngantosan? Bangsa anu paling sampurna kabentuk di Afrika nawiskeun wilujeng sumping Swazi haneut.
 

Eswatini, anu sateuacana katelah Swaziland, ngagaduhan 4 daérah administrasi tapi pikeun kaperluan pariwisata langkung gampang dibagi kana 5 daérah, masing-masing nawiskeun sababaraha tempat wisata sareng pangalaman anu béda-béda. Nyandak poin tina kompas pikeun judulna, masing-masing daérah wisata ieu ogé tiasa dicirikeun ku daya tarik & pangalaman anu aya di jerona - janten pemandangan anu saé, pangalaman budaya anu euyeub atanapi patepungan satwa anu matak. Nalika fokus kana hiji daérah khusus bakal ngijinkeun pangunjung pikeun nyaksian karakter masing-masing, kabagjaan Eswatini nyaéta ukuran kompak na ngamungkinkeun daérah tiasa 'dicampur & dicocogkeun' dina kunjungan anu sasarengan, bahkan dina hiji dinten!

Teu aya rusiah anu hadé pikeun rancana perjalanan Eswatini anu hébat - pikeun ngalaman rupa-rupa nagara anu luar biasa, nganjang ka saloba daérah sabisa-bisa (sahenteuna 3)! Tapi kalayan henteu aya daya tarik individu langkung ti 2 jam ti anu sanés, gampang pisan pikeun didatangan sadayana dina urutan naon waé sareng nyiptakeun perjalanan khusus pikeun kabutuhan pribadi anjeun nyalira tanpa aya perjalanan anu panjang.

Eswatini Tengah: Budaya Heartland

Sanaos pangleutikna daérah pariwisata, Eswatini Tengah nyaéta tempat ibukota nagara, kota panggedéna kadua, hub pariwisata sareng daérah industri utama dipendakan. Dua kota, Mbabane sareng Manzini, jarakna ngan ukur 25 mil (40km) sareng di antawisna nyaéta Lebak Ezulwini anu parantos janten pusat pariwisata Eswatini, sareng karajaan karajaan tradisional Lobamba anu ogé ngagaduhan tempat Parlemén. Kalayan tempat perlindungan satwa anu paling gampang diaksés di Mlilwane sareng Cagar Alam Mantenga kalayan curug na anu indah sareng kampung budaya dialungkeun pikeun ukuran anu saé, ieu mangrupikeun daérah kabeungharan anu hébat sareng pilihan daya tarik anu hébat pikeun anu datang. Posisi sentral ogé ngamungkinkeun aksés gampang ka sadaya daérah sanés.

North West Eswatini: Highland Adventures

Daérah Kulon Kalér Eswatini perenahna utami di highveld sareng mangrupikeun bentang anu ngagedur, dataran luhur panorama. Bukit-bukit anu berotot sareng lembah-lembah walungan dramatis ngawangun ujung wétaneun Drakensberg Afrika Kidul sareng ditingalkeun ku dua puncak anu luhur di bangsa - Emlembe (1,862m) sareng Ngwenya (1,829m). Daérah kaéndahan alam anu luar biasa, para pengunjung ngagaduhan seueur hal anu kedah dilakukeun, diantarana ngajajah cagar alam Malolotja sareng Phophonyane (jalan-jalan, kuda, sapédah gunung atanapi bahkan balayar ngalangkungan puncak kabel dina zip-wires!), Nalungtik jaman baheula Nsangwini seni batu, ngalaman Bulembu - kota hantu anu dilahirkeun deui di gunung anu mulya sareng nyandak perjalanan kapal di Bendungan Maguga anu megah. Objek wisata daérah éta gampang dijejeran sapanjang atanapi henteu jauh ti jalan MR1, anu dimimitian ngan ukur 15km kuloneun Mbabane sareng dugi ka wates Afrika Kidul di Matsamo (30-45mins ti Kruger NP). Butuh ngan sakitar 1 ½ jam pikeun ngajalankeun panjang MR1.

Eswatini Wétan Kalér: Konservasi & Komunitas

Eswatini Wétan Kalér perenahna di lowveld - hamparan semak belukar datar - teras gunung na gunung Lubombo naék ka wétan janten wates sareng Mozambik. Didominasi ku perkebunan gula anu lega anu muncul ti taun 1950an sareng anu klub nagara na tiasa dinikmati ku anu datang. Daérah rungkun liar (mirip sareng Taman Kruger di Afrika Kidul) ngajantenkeun nagara safari anu sampurna sareng daérah éta mangrupikeun sababaraha cadangan (sadayana diaksés tina jalan MR3) anu sacara koléktif ngawangun Lubombo Conservancy. Taman Nasional Karajaan Hlane mangrupikeun tempat kaulinan anu panggedéna sareng paling beunghar, kalayan Mlawaula sareng Mbuluzi Nature Reserve nawiskeun aksés gampang ka daérah gurun anu teu kaéra. Pagunungan anu liar sareng éndah kalayan padumukan anu jauh, salah sahijina, Shewula, nawiskeun conto bersinar ngeunaan wisata masarakat sareng aksés ka cagar alam anu sanés.

Kidul Wétan Eswatini: Margasatwa Deukeut Deukeut

Daérah ieu seueur ayana di lowveld. Éta tempatna lokasi Safari utama Eswatini, Mkhaya Game Reserve, dikenal di sakumna dunya pikeun pangalaman badakna, anu nandingan di mana waé di Afrika. Ngan ukur aya pakampungan anu sumebar tapi sajumlah perkebunan gula diirigasi tina walungan utama nagara urang, Usuthu, dimana aya arung jeram cai bodas. Nisela, di beulah kidul-wétan nawiskeun pangalaman safari salajengna.

South West Eswatini: Scénic Splendor

Kaseueuran South West Eswatini tempatna di highveld - pemandangan megah ngagugulung uplands diteukteukan ku walungan hébat anu nyiptakeun lebak sareng jurang anu ngajentul. Henteu heran, aya hiking hébat anu ditawarkeun di daérah gurun anu jarang dikunjungi - Mahamba Gorge sareng padang rumput Ngwempisi anu ngajentul. Nkonyeni Golf Estate nawiskeun sababaraha kagiatan di daérah kaéndahan alam anu luar biasa nalika anjeun lebet ka Grand Valley nuju kidul ti tengah Eswatini. Éta ogé daérah anu ngagaduhan tempat-tempat menarik anu penting dina sajarah - garéja munggaran nagara (anu masih tiasa didatangan di Mahamba), sareng ibukota upacara kahijina di Nhlangano.

kabudayaan

Budaya tradisional Eswatini matak resep pangunjung. Banding anu dibuktikeun ku dirina sorangan: Karajaan leutik ieu parantos tiasa nahan tradisi anu ti jaman pra-kolonial sareng, sanaos sagala tantangan modérenitas, tetep mendasar pikeun kahirupan budaya na. Dina haté na aya monarki, anu ngabeungkeut bangsa babarengan dina festival sareng perayaan. Karajaan sanés musium anu hirup, tangtosna, tapi anu bakal anjeun tingali - warna, kostum sareng kontes - mangrupikeun padu, sanés sababaraha kontribusina pikeun industri wisata. Sareng upacara ritual sapertos Umhlanga, atanapi Tari Reed, mangrupikeun kagiatan anu paling spektakuler di buana. Tingali pikeun bulu beureum tina ligwalagwala, atanapi turaco dilapis ungu, anu nunjukkeun status karajaan anu nganggo.

TINGALI BUDAYA

satwa

Rupa-rupa bentang sareng habitat Eswatini masihan seueur ramuan sato sareng flora, kalayan jumlah spésiés anu pikahoyongeun ku standar Éropa. Nagara ieu henteu cekap ageung pikeun nawiskeun seueur pangalaman gim ageung, tapi ngagaduhan 17 kawasan lindung anu janten tempat pikeun seueur pisan spésiés, kalebet anu diusahakeun 'Big 5'. Kitu ogé mangrupikeun salah sahiji tempat anu paling saé di buana pikeun ningali badak (jalan-jalan ogé ku 4 × 4 sareng ningali badak hideung bodas), Eswatini ogé tempat anu sampurna pikeun ngeukeupan sababaraha mahluk anu langkung alit. teu dipaliré kana safari di tempat sanés, sareng éta mangrupikeun surga panjaga manuk.

Témbong WILDLIFE

pamandangan

Eswatini mangrupikeun bumi alit sareng cakrawala anu ageung pisan. Ti dataran luhur otot highveld barat dugi ka pegunungan liar Lubombos wétan, teu aya jalan ngabengkok di jalan anu henteu nawiskeun pandangan anu matak anu matak deui. Sareng sareng formasi batuan arca, désa anu saé sareng walungan meandering anu lega pikeun minuhan viewfinder, fotografer manja kanggo pilihan. Cahya teras-terasan robih, utamina dina usum hujan, nalika guludug ngagugulung tumpak awan anu ngancam, teras saatos hujan, langit tinggal biru murni. Saha waé anu nganjang ka Karajaan tiasa langkung parah tibatan ngan saukur ngorondang gunung sareng lembah sareng nikmati pemandangan anu terus robih tina pemandangan anu indah sareng gurun asli.

TAMPILAN PAMILIHAN

pangalalanaan

Eswatini nyaéta, tanpa diragukeun, tempat wisata petualangan Afrika Kidul! Bentang anu bénten-bénten masihan kasempetan anu sampurna pikeun pilihan kagiatan anu pikaresepeun. Arung jeram bodas di énjing-énjing sareng Wisata Kanopi luhur-tangkal di soré - bahkan mungkin sareng drive gim sonten! Abseiling, arung jeram, caving, nanjak, sareng bahkan quad biking mangrupikeun hal-hal anu ditawarkeun di nagara bahan bakar adrenalin anu gancang ieu.

Aya sababaraha anu mantep wisata sareng operator kagiatan dina Eswatini anu tiasa ngabantosan anjeun ngatur petualangan anjeun.

Témbok ADVENTURE

kajadian

Budaya tradisional Eswatini mendakan ungkapan anu paling spektakuler dina sababaraha upacara ritual sapanjang taun anu dilakukeun dina skala anu berkesan. Ieu mangrupikeun kajadian budaya anu hirup, anu tara pasangan kacamata hideung sareng telepon sélulér, ampir teu robih dina dua abad. Henteu matak leuleus, generasi ayeuna parantos nyiptakeun festival musik sareng seni anyar anu modéren, anu gancang ngawangun reputasi internasional anu hadé. Kalayan serangkaian balapan sepeda gunung anu pikaresepeun sareng acara olahraga sareng budaya anu sanés sapanjang taun, kalénder Eswatini mangrupikeun tarékah anu beunghar sareng bermanfaat.

LIHAT ACARA

olahraga

Olahraga sapertos squash, tenis, ngojay aya di hotél sareng pondok ogé Country Clubs on the Sugar Estates. Royal Swazi Spa di Lebak Ezulwini sareng Nkonyeni di beulah kidul mangrupikeun lapangan golf anu pangsaéna di nagara éta, duanana ngagaduhan 18 kursus kajawaraan sareng pandangan anu hadé pikeun anu main golf pikeun ngalangkungan éta. Pancing ogé sayogi di sajumlah bendungan sareng walungan di sakuriling nagara, sareng lauk trout, lauk macan sareng sajumlah spésiés asli tiasa dipendakan.

TILIHAN OLAHRAGA

Volunteering

Aya sababaraha organisasi anu damel di Eswatini anu nawiskeun kasempetan sukarela, naha damel sareng satwa sareng konservasi, sukarelawan sosial, atanapi sukarelawan olahraga. Aya seueur program anu tiasa anjeun miluan pikeun nyéépkeun tanda positif dina Eswatini.

TINGGALKEUN VOLUNTEERING

Langkung seueur inpormasi ngeunaan Pariwisata Eswatini tiasa dipendakan di  www.thekingdomofeswatini.com/

Langkung seueur inpormasi ngeunaan Dewan Pariwisata Afrika sareng acara peluncuran na tiasa dipendakan di www.africantourismboard.com

Nyitak Friendly, PDF & Email