24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Komoros Ngabobol Warta Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa Berita Ngabobol Mozambik wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Comores sareng Mozambik peryogi pisan bantosan saatos Topan Kenneth anu maot

PIA23144-16
PIA23144-16

Siklon Kenneth ngamuk Mozambik sareng Pulo Komor Samudra Hindia dinten ayeuna. Turis ngungsi di bandara Comores sareng Ibo Fort di Mozambik. Rébuan tinggaleun tanpa aksés ka saung.

Di pulau wisata Ibo di Mozambik, 90 persén bumi kanggo penduduk 6,000 bakal rata. "Kuring henteu ngarepkeun mendakan hotél kuring henteu rusak," saur pamilik hotél Swiss Lucie Amr, anu ngungsi di benteng Ibo sareng seueur warga lokal.

Rahayat Mozambik mayar harga pikeun parobihan iklim anu bahaya tapi aranjeunna parantos ngalaksanakeun naon-naon pikeun nyababkeun krisis ieu. Cai pemanasan & naékna permukaan laut mangrupikeun alesan pikeun siklon Laut Samudera Hindia, dugi ka ayeuna teu aya catetan dua badai anu nyerang intensitas sapertos kitu Mozambik dina usum anu sami

Kategori tilu Siklon Kenneth parantos sumping di Mozambik salaku Kategori 4 badai ngarangkep angin 160 kilométer sajam. Éta nyerang propinsi Cabo Delgado basisir kalér telat Kemis saatos ngusap pulau-pulau Comoros. Éta siklon tropis anu terkuat kantos dititénan di daratan tenggara Afrika.

150 000 jalma di Comores peryogi pisan bantosan kamanusaan. 67,800 nyaéta murangkalih (0-17 taun) sareng 41,800 awéwé. Perkiraan awal nunjukkeun langkung ti 100 jalma luka. Anu maca ti Comores ngintunkeun eTN: Kuring henteu kantos ningali nagara anu ngabantosan Komoro. Urang ngan ukur tiasa ngandelkeun diri. Dimana sekutu urang? Rusia? Arab Saudi?

Angka pangénggalna di Mozambik sahenteuna 3 maot sareng nomer ieu paling dipikaresep naék. 16,700 jalma kapangaruhan, ampir 3,500 karuksakan bumi sareng 3 rumah sakit musnah.

Comores ngalaporkeun 3 maot, 100 luka, 20,000 jalma anu nyéépkeun teu aya panyumputan.

Comoros, sacara resmi Union of Comoros, mangrupikeun nagara kapuloan di Samudra Hindia anu ayana di tungtung kaléreun Channel Mozambik di sisi basisir wétan Afrika antara belah wétan-wétan Mozambik, daérah Perancis Mayotte, sareng belah kulon kalér Madagaskar. Ibukota sareng kota panggedéna di Comoros nyaéta Moroni. Agama anu mayoritas pendudukna nyaéta Islam Sunni. Dina 1,660 km2, teu kaasup pulau Mayotte anu diperebutkeun, Comoros mangrupikeun nagara Afrika pangleutikna kaopat dumasar daérah. Comores mangrupikeun bagian tina Organisasi Pariwisata Pulau Vanilla.  

Mozambik isa beulah kidul berbahasa Portugis Afrika anu garis pantai Samudera Hindia panjangna dihijikeun sareng pantai populér sapertos Tofo, ogé taman laut lepas pantai. Di Nusantara Quirimbas, 250km kapuloan batu karang, kapuloan bakau Kapuloan Ibo ngagaduhan reruntuhan jaman kolonial anu salami ti jaman kakawasaan Portugis. Nusantara Bazaruto langkung kidul na aya karang anu ngajaga kahirupan laut langka kalebet dugong.

nu Déwan Pariwisata Afrika kapamimpinan nyauran Afrika sareng dunya ngahiji di tukang Mozambik sareng Comores. Pariwisata Pulo Vanilla mangrupikeun anggota Déwan Pariwisata Afrika, kitu ogé Menteri Pariwisata pikeun Mozambik.

Dewan Pariwisata Afrika ngaidentifikasi amal lokal anu sayogi di sagigireun Palang Merah sareng UNICEF. Inpormasi lengkep klik di dieu

 

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.