24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Australia hal hiber Ngabobol Warta Internasional News Pulo Kepulauan Cook Warta Ngabobol Selandia Anyar wartos Niue Ngabobol Warta Ngawangun deui piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Kepulauan Cook - Niue Travel Bubble tiasa ngamimitian bulan ieu

umbul

Ngan langkung ti 2 minggu saatos pengumuman gelembung perjalanan antara dua nagara pulau Kepulauan Cook sareng Niue, pejabat nyarioskeun mimiti gelembung perjalanan ieu bakal dimimitian sahenteuna 2 bulan langkung ti payun anu diumumkeun. Gelembung ieu bakal ngamungkinkeun para palancong sisi-léngkah karantina perjalanan 14 dinten wajib. Niueans ogé tiasa tiasa ngumbara ka Selandia Anyar tanpa karantina pas pertengahan Januari, sareng gelembung perjalanan antara Kapuloan Cook sareng Australia ogé nuju dikembangkeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Pejabat di Kapuloan Cook parantos nunjukkeun yén Kepulauan Cooke - Niue gelembung perjalanan bisa ngamimitian ti mimiti Januari 2021. Pulo Niue mangrupikeun nagara pulau alit sakitar 1500 mil ti basisir Selandia Anyar. Warta éta sumping langkung ti 2 minggu saatos Perdana Menteri Jacinda Ardern sareng Brown ngaleupaskeun siaran média gabungan sacara resmi ngumumkeun gelembung perjalanan antara dua nagara.

Mimiti gelembung perjalanan ieu sahenteuna 2 bulan langkung lami tibatan naon anu parantos diumumkeun ku pamaréntah dina sababaraha minggu ka pengker yén jembatan udara bakal didirikeun akhir Maret. Kantor di Kapuloan Cook Perdana Menteri, Mark Brown, ngawartoskeun lokal yén pagawéan persiapan média nuju dilakukeun antara dua nagara.

Gelembung perjalanan ieu bakal ngantepkeun jalma-jalma ti dua nagara pulau pikeun sacara bébas ngumbara bari henteu kedah ngasingkeun diri pikeun wajib 14 dinten jalma-jalma di dunya ayeuna parantos biasa.

Ardern sareng Brown nyarios dina waktos éta yén aranjeunna parantos maréntahkeun pejabat pikeun tetep damel babarengan nempatkeun sagala ukuran anu diperyogikeun sateuacan gelembung perjalanan anu ceuk aranjeunna bakal kajadian dina kuartal kahiji taun payun.

Faktorasi di Selandia Anyar

Ardern saacanna parantos nyarioskeun bakal aya pendekatan anu fase kana jambatan udara - kalayan léngkah munggaran dina prosés nyaéta nerapkeun aksés bébas karantina ka Selandia Anyar pikeun saha waé anu sumping ti Kapuloan Cook. Kapuloan Cook tetep janten salah sahiji ti saeutik nagara di dunya sareng di daérah Pasipik tetep bébas COVID.

Niueans tiasa tiasa ngumbara ka Selandia Anyar tanpa karantina pas pertengahan Januari. Perdana Menteri Niue, Dalton Tagelagi nyatakeun yén anjeunna parantos biasa nyarios sareng pamaréntah Selandia Anyar ngeunaan gelembung perjalanan. Tagelagi, anu pulau na ogé mangrupikeun bagian tina daérah Selandia Anyar, nyarioskeun dimimitian ku perjalanan hiji arah nyaéta naon anu anjeunna pikaresep pikeun Niue.

"Saur dua arah bakal aya dina kuartal, saur Maret payun, tapi kuring ngarepkeun hiji jalan janten sahenteuna dina Januari atanapi Pébruari. Anjeun terang, mangrupikeun ujian pikeun ngamimitian sareng ningali kumaha kaayaan tapi tujuan utama sareng tujuan ageung nyaéta perjalanan gratis karantina dua arah. ”

Dalton Tagelagi nyarios upami gelembung perjalanan Kepulauan Cook suksés, maka Niue sigana bakal nuturkeun saatosna. "Jalma-jalma di Pulo Pulo parantos hirup saé pisan salami salah sahiji taun anu paling hésé di Pulo Jawa," saur anjeunna.

Saatos mangtaun-taun pertumbuhan catetan, pandemi virus corona parantos ningali nagara 1600 industri pariwisata masarakat turun janten nol. Tagelagi nyarioskeun yén pamaréntah parantos dibantosan finansial ku nagara-nagara donor, khususna Selandia Anyar, éta henteu gampang.

"Kami kedah balikan deui, sigana mah cara baheula hirup di dieu dimana urang condong langkung condong ka darat sareng sagara pikeun mandiri. Éta parantos sesah, tapi kami tetep leres, "saurna.

Ardern parantos ngumumkeun gelembung perjalanan sareng Kapuloan Cook sareng Australia, anu kedah dibuka dina kuartal kahiji 2021.

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.