Wabah Bubonic: Badan Pariwisata Rusia ngaluarkeun peringatan perjalanan Mongolia

0a1a-37
0a1a-37

Badan Féderal Rusia pikeun Pariwisata parantos ngaluarkeun peringatan khusus ka wisatawan anu angkat ka Mongolia saatos dua kasus fatal tina wabah bubonic dikonfirmasi di nagara éta.

Dua urang Rusia parantos maot kusabab panyakit anu seueur nular, sareng dikabarkan kaserang infeksi saatos tuang organ marmot anu terkontaminasi. Pasangan anu kawin ti Siberia dipercaya parantos kontak sahenteuna sareng 158 jalma sateuacan aranjeunna maot. Jalma-jalma ieu parantos dikarantina.

Agénsi pariwisata nyatakeun yén maotna kacatet di propinsi Mongolia barat Bayan-Ulgii, numutkeun Dinas Federal Rusia pikeun Pengawasan Perlindungan Konsumen sareng Kesejahteraan (Rospotrebnadzor).

Agénsi éta nyungkeun wisatawan pikeun ngémutan inpormasi ieu nalika ngarencanakeun perjalanan ka daérah éta.

Rospotrebnadzor parantos nyandak léngkah-léngkah nyegah inféksi di daérah wates, kalebet kendali karantina sareng langkung ti 90 persén penduduk parantos divaksinasi. Agénsi ieu ogé komunikasi sareng lembaga kasihatan di Mongolia.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov

eTurboNews | eTN