Guatemala damel sareng UNWTO pikeun ngaluncurkeun Sustainable Tourism Observatory

0a1a-196
0a1a-196

Observatorium énggal ayana di kota La Antigua Guatemala, Situs Warisan Dunya UNESCO sareng tujuan wisata anu terkemuka. Dipimpin ku Instituto Guatemalteco de Turismo (INGUAT) sareng didukung ku pamaréntah Guatemala, Observatorium sacara berkala bakal ngumpulkeun data sareng bukti ilmiah sabab ngawaskeun pangaruh pariwisata di kota bersejarah. Data ieu teras bakal dianggo pikeun nganilai kumaha pariwisata tiasa dianggo pikeun ngabantosan pertumbuhan sareng pamekaran anu berkelanjutan.

"Kami nampi pisan Antigua kana jaringan observatorium global. Ieu nunjukkeun komitmen kuat Guatemala pikeun pariwisata salaku kakuatan pikeun kahadéan, ”saur Sekretaris Jéndral UNWTO Zurab Pololikashvili. "Observatorium bakal ngahasilkeun bukti anu langkung seueur pikeun pangaruh ékonomi, lingkungan sareng sosial anu dipiboga ku wisata di Antigua sareng sakurilingna. Ieu bakal ngagampangkeun nyandak kaputusan sahingga pariwisata tiasa tetep ngadorong pangwangunan anu berkelanjutan. ”

Ngadegna Observatorium énggal diumumkeun nalika rapat ka 64 Komisi Komisi Daérah UNWTO pikeun Amérika, ogé diayakeun di Antigua (15-16 Méi). Maju payun, Observatorium bakalan damel sareng kelompok antardisiplinér ahli lokal. Komitmen ieu pikeun masukan pamangku kapentingan lokal mangrupikeun ciri penting tina INSTO Observatories di panjuru dunya.

Jorge Mario Chajón, Diréktur Jéndral INGUAT, nambihan: "Proyék ieu bakal ngagaduhan pangaruh multiplier nyata, ngamaksimalkeun ékonomi ogé manpaat sosial anu dibawa wisata. Kami nampi kasempetan pikeun bermitra sareng UNWTO sareng damel babarengan pikeun ngajantenkeun pariwisata janten bagian penting tina Agenda Pengembangan Berkelanjutan 2030. "

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov

eTurboNews | eTN