24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Asosiasi News Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Investasi Warta Breaking Sri Lanka piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna

Naha Sri Lanka dina jalur Bunuh diri Pariwisata?

srilankaaa
srilankaaa

Warta anu saé, henteu pernah aya waktos anu langkung saé pikeun nganjang ka Sri Lanka. Éta leres upami ngeunaan perjalanan khusus anu sayogi. Sri Lanka aman, tapi pikeun ngaitkeun pesen sapertos kitu tiasa janten tantangan.

Warta anu goréng nyaéta industri pariwisata Sri Lanka ngalaman serangan anu langkung parah ku insiden sporadis minggu kamari di Propinsi Kulon Kalér sareng bagian-bagian Gampaha, sabab hotélitan mimiti nawiskeun diskon dugi ka 70% dina sababaraha conto.

"Serangan éta nyakiti pariwisata, sareng karusuhan menyakiti pariwisata. Kerusuhan nyababkeun masalah kaamanan anu sami anu disababkeun serangan teroris, "saur Saliya Dayananda, presiden Asosiasi Hoteliers Triangle Budaya sareng Ketua Co-Asosiasi Asosiasi Dambulla sareng Promosi Pariwisata Sigiriya. Industri khusus paduli peringatan perjalanan luar negeri.

Ieu dilaporkeun dina média lokal.

Para ahli nyarios yén industri bakal lalaunan néwak, tapi ngan ukur lamun kerusuhan dieureunkeun. Éta tanggung jawab pamaréntah pikeun mastikeun kasalametan nagara, boh ka luar nagri boh ka wargana. Nalika jalma urang sorangan ngaraos aman pikeun milarian maka larangan perjalanan bakal diangkat sacara otomatis.

Industri parantos ngirangan harga sareng tingkat tanaga padamel, sareng ngirangan jasa tuangeun sareng inuman pikeun narik para pengunjung bumi.

Hotél bintang lima di Colombo nawiskeun diskon 50% pikeun sadaya kamar. Hotel pantai anu terkenal di Hikkaduwa nawiskeun harga murah pikeun sababaraha bungkus. Resort Weligama parantos ngaiklankeun bungkusan dugi ka 60% potongan.

Aya paningkatan marginal dina penjualan hotél salami dua minggu katukang. Upami penjualan langkung ti 5%, ayeuna aya dina 7-8%. Tapi di sababaraha hotél, teu aya ogé hiji rohangan anu diilikan. Aranjeunna milih mareuman pikeun ngahémat biaya listrik. Seueur hotél parantos ngintunkeun staffna dina cuti, cenah.

Bank-bank ngadukung panyadia jasa sareng moratorium ngeunaan modal sareng pamayaran bunga. Anggota panitia Asosiasi Operasional Tur Inbound Sri Lanka (SLAITO), Mr. Nishad Wijetunga, nyatakeun aya bagéan anu sanés anu sangsara.

"Tangtosna hotél-hotel na parantos kapangaruhan, tapi operator tur inbound atanapi DMC anu anggota SLAITO anu ngeusi 60% persén sadaya hotél," saur anjeunna ngajelaskeun peran sakitar 800 operator wisata asup sareng Manajemén Tujuan Perusahaan (DMCs) didaptarkeun sareng Otoritas Pangembangan Pariwisata Sri Lanka, anu nyumbang sakitar 60% wisatawan anu asup.

Salami peringatan perjalanan parantos aya, operator wisata luar negeri dilarang ngajual Sri Lanka salaku tujuan. Peringatan perjalanan luar negeri mangrupikeun halangan pikeun operasi DMC. Ieu parantos mangaruhan pangaruh kana sésana industri.

Mr Wijetunga nampilkeun inohong anu nunjukkeun kumaha Taman Nasional sangsara pisan tina jumlah pengunjung anu ditampi unggal dintenna. Angka anu ditepikeunana nunjukkeun yén di Taman Nasional Yala, jumlah kendaraanna turun tina 400 sadinten janten ngan ukur dua atanapi tilu treuk sapoé.

Aranjeunna parantos ngajakan jip sareng teu tiasa mayar angsuran. Minneriya, dina pertengahan April, ngan saminggu sateuacan serangan, nunjukkeun langkung ti 50 truk kaluar énjing-énjing sareng langkung 400 sonten. Laporan dina Rebo nunjukkeun ngan 16 truk anu beroperasi sadidinten.

Suplai propinsi buah, sayuran, sareng daging ka hotél parantos ical bisnisna. Bareng sareng suplai transportasi ieu, operator anu nawiskeun paket nonton lauk paus sareng lumba-lumba, pandu wisata nasional sadayana parantos kapangaruhan pisan.

Sri Lanka panginten tiasa dipasihkeun pikeun nuturkeun pendekatan anu dilakukeun ku Thailand saatos bencana tsunami di Asia Tenggara. Jaga harga hotél tetep sustainable, sareng inpéstasi nunjukkeun nagara pikeun dagang, wartawan, upami kaayaan éta ngamungkinkeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.