Uni Éropa ngirim jutaan ka Uganda sareng Sudan Kidul pikeun merangan Ebola nalika pariwisata tetep aman

Uganda1
Uganda1

Kénya, Uganda, Sudan Kidul, sareng Républik Démokratik waspada sareng nuju kaayaan krisis anu nuju berkembang. Uganda nangtung salaku conto positip anu ngandung panyebaran virus Ebola anu ngabahayakeun di daérahna sareng ngajagaan wisatawan aman. Teu aya kasus Ebola di Kenya. Pamaréntah Kenya parantos masihan hibah Sh 350 juta ($ 4 juta) pikeun Ebola Kénya Persiapan sareng Respon. Kenya teu kapangaruhan ku Ebola wabah ayeuna tapi gaduh kamungkinan résiko sumebar kusabab posisi strategis na salaku hub angkutan udara sareng darat internasional.

Pariwisata tetep aman di Uganda sareng Kénya, tapi pamangku kapentingan industri sareng pejabat pamaréntah hariwang ngeunaan pangaruh PR anu aya dina warta ieu dina média global sareng industri perjalanan sareng pariwisata. Saha waé anu asup ka Uganda ti Sudan Kidul bakal dipidangkeun pikeun Ebola.

Jalma anu gering kadua karék maot di Uganda. County Afrika Wétan parantos ngalarang rapat umum di kabupatén Kasese kulon sabab pejabat nyobian ngandung virus sareng nempatkeun upaya anu hébat pikeun ngajaga pengunjung di daérah éta ogé. Uganda parantos divaksinasi sakitar 4,700 padamel kasihatan di langkung ti 150 fasilitas kalayan ubar eksperimen anu dirancang pikeun ngajagi aranjeunna tina Ebola.

Korban anu kadua mangrupikeun anggota kulawarga almarhum budak umur 5 taun anu nyebrang wates ka Uganda sareng virus saatos ngiringan pamakaman di DRC. Anggota kulawarga anu katilu dirawat di perawatan intensif.

Nalika wabah di Républik Démokratik Kongo teraskeun, Uni Éropa ngumumkeun dana darurat salajengna € 3.5 juta, anu € 2.5 juta kanggo Uganda sareng € 1 juta pikeun Sudan Kidul. Paket bantosan bakal nguatkeun deteksi gancang sareng réaksi kana kasus Ebola. Pembiayaan dinten ieu sumping kana € 17 juta dina waragad EU pikeun réspon Ebola ti saprak 2018 di Républik Démokratik Kongo sareng tindakan pencegahan sareng persiapan di Uganda, Sudan Kidul, Rwanda sareng Burundi.

Christos Stylianides, Komisaris pikeun Bantuan Kamanusaan sareng manajemén Krisis sareng koordinator Ebola EU nyarios: "Kami ngalakukeun sagala anu urang mampu pikeun nyalametkeun nyawa sareng ngeureunkeun kasus Ebola salajengna. Ayeuna, tugas utama urang henteu ngan ukur pikeun ngabantosan Républik Démokratik Kongo, tapi ogé ngabantosan nagara-nagara tatangga sapertos UgandaDi dieu, dana kami ngabantosan panjagaan, damel sareng komunitas lokal, sareng ningkatkeun kapasitas lokal pikeun nagara-nagara ieu nyandak tindakan anu pas sareng épéktip. Kami komitmen pikeun neraskeun bantosan kami pikeun nungtun wabah ieu dugi ka akhirna. "

Salaku koordinasi sareng donatur internasional anu sanés sareng saluyu sareng Organisasi Kaséhatan Dunia's Regional Strategic Ebola Response and Preparedness Rans, dana EU nyumbang kana langkah-langkah anu kalebet utamina:

  • penguatan panjagaan panyakit di tingkat masarakat, fasilitas kasihatan sareng tempat asup (titik pameuntasan wates);
  • latihan tim réspon gancang;
  • palatihan padamelan kasehatan sareng garis payun ngeunaan kontak-nyukcruk, pencegahan sareng tindakan pangendalian inféksi, dukungan psikososial, sareng kuburan anu aman sareng bermartabat;
  • pangwangunan kapasitas lokal ku ngalengkepan fasilitas pangobatan médis; jeung
  • komunitas-kasadaran-ningkatkeun.

Ahli kaséhatan kamanusaan Uni Éropa di Républik Démokratik Kongo, di Uganda sareng di daérah koordinasi sareng aranjeunna kontak sapopoé sareng aparat kaséhatan di nagara-nagara ieu, Organisasi Kaséhatan Dunya sareng mitra operasional.

Uni Éropa parantos ngabantosan nagara-nagara dina garis payun ti mimiti wabah di 2018, nyayogikeun dukungan kauangan, para ahli, panggunaan jasa hiber ECHO pikeun nganteurkeun suplai sareng parantos ngaktipkeun Mékanisme Perlindungan Sipil EU.

Tanggal 11 Juni 2019, Menteri Kaséhatan Uganda negeskeun yén pasién anu munggaran parantos diuji positip kana panyakit virus Ebola (EVD) di kabupatén Kasese, di beulah kidul-kulon nagara. Dibikeun mobilitas penduduk anu luhur di daérah éta antara Ebola- daérah anu kapangaruhan di Républik Démokratik Kongo sareng nagara-nagara tatangga, ancaman panyebaran virus Ebola lintas-wates selalu dievaluasi ku Organisasi Kaséhatan Dunya sakumaha luhur pisan.

Departemen Bantuan Kemanusiaan EU babarengan sareng Departemen Inggris pikeun Pangwangunan Internasional ayeuna nuju ngalaksanakeun misi lapangan di belah kidul-kulon Uganda, kalayan ilubiung ku ahli kaséhatan daérah ti Komisi Éropa.

Uni Éropa ogé sacara finansial ngadukung pangembangan vaksin Ebola sareng panilitian ngeunaan pangobatan Ebola sareng tés diagnostik.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

eTurboNews | eTN