Pariwisata Mongol: Akun Cina pikeun 36.4% tina total kadatangan wisatawan asing

0a1a-184
0a1a-184

Departemen pariwisata Mongolia nyarios yén Cina parantos janten sumber wisata asing anu pangageungna Mongolia dina satengah munggaran 2019.

Turis Cina nyumbang 36.4 persén tina total kadatangan wisatawan asing, nyekel kalungguhan ngarah bulanan ti saprak Januari.

"Mongolia ayeuna parantos langkung ngandelkeun Cina pikeun ngajalankeun bisnis pariwisata na," Urjinkhand Byambasuren, spesialis departemen pariwisata Ulan Bator, saur.

Kamentrian Lingkungan Hidup sareng Pariwisata nyarioskeun yén aranjeunna ngarepkeun langkung seueur wisatawan China pikeun ngadukung pertumbuhan ékonomi gumantung tambang.

Mongolia parantos netepkeun tujuan pikeun ngabagéakeun 1 juta wisatawan asing sareng ngasilkeun 1 milyar dolar AS tina pariwisata di 2020.

Nagara Asia narik total 529,370 wisatawan asing di 2018, dugi sakitar 11 persén ti taun samemehna, numutkeun kementerian éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov

eTurboNews | eTN