Taman nasional Zimbabwé ngenalkeun badak hideung ka tujuan wisata

hideung-badak
hideung-badak
Ditulis ku jelema nu nyunting

ku John Ditima, khusus pikeun eTN

nu Taman Nasional Gonarezhou (GNP) di Propinsi Zimbabwé Masvingo bakal ngenalkeun maksimal 30 badak hideung dina taun 2020. Sasatoan éta bakal sumberna ti taman nasional anu sanés di Zimbabwé sapertos Malilangwe Trust, Bubye Valley Conservancy, sareng Save Conservancy.

Filsafat wisata taman urang nyaéta ngalangkah lemes dina bentang ieu sabisa-bisa, bari pinuh neuleuman diri dina pangalaman aya di ieu rohangan liar anu lega. Datang dipenta pikeun ngahargaan sumanget Gonarezhou, sareng kagiatan utama anu ditawarkeun di taman kalebet nempoan kaulinan tina kendaraan sareng jalan jalan anu terbatas.

GNP dikelola ku Gonarezhou Conservation Trust (GCT), modél énggal pikeun manajemén daérah lindung anu diwangun antara Zimbabwe Parks and Wildlife Management Authority (Zimparks), sareng Frankological Zoological Society (FZS).

GCT nyatakeun yén kaamanan di GNP parantos ngahontal tingkat anu saenyana pikeun proyék panerapan badak parantos tiasa dilakukeun.

"Tingkat tanaga tanaga luhur dina sadaya-waktos, sareng langkung ti 90 patroli dikerahkan di taman per bulan, sadayana diawasi sacara real-time ngalangkungan jaringan radio digital anu lega di taman.

"Pemantauan penegak hukum dilakukeun ku pangumpulan data ku patroli ranger anu dilebetkeun kana database SMART Taman, anu parantos operasional ti saprak 2014 sareng ngamungkinkeun pamahaman anu jelas ngeunaan tren di alam sareng distribusi spasial ancaman sareng épéktipitas sareng sinyalna ronda ranger.

"GCT ngamangpaatkeun dua pesawat pikeun ngawas sareng ngadukung patroli ranger, ngajiwa patroli udara ogé ngayakeun survey satwa dua taunan."

Dikatakeun pikeun nyegah badak nyimpang ka tatangga Mozambik, pager listrik 3-untai low bakal didirikan di sakitar tempat perlindungan badak anu ngamungkinkeun gerakan (handapeun atanapi langkung) pikeun kaseueuran spésiés sanés.

Gonarezhou mangrupikeun bagian tina Great Limpopo Transfrontier Park (GLTP), anu ogé kalebet Taman Nasional Kruger Afrika Kidul sareng Taman Nasional Gaza Mozambik. GLTP mangrupikeun langkung ti 500 spésiés manuk, 147 spésiés mamalia, sahenteuna 116 spésiés réptil, 34 spésiés bangkong, sareng 49 spésiés lauk.

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.