24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kajahatan Berita Pamaréntah wartos kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata

Ngajagi kabébasan navigasi: Angkatan Laut Karajaan pikeun ngiringan kapal anu ditunjuk Inggris di Selat Hormuz

0a1a-228
0a1a-228

Inggris Raya Kamentrian Pertahanan ngumumkeun yén Angkatan Laut Karajaan Inggris bakal ngajagaan kapal anu ditandatanganan Inggris anu ngalangkungan Selat Hormuz, nalika ketegangan melambung Teluk Pérsia leuwih tahanan tanker.

Ngonfirmasi kaputusanana, kementerian nyarios yén kapal Inggris kedah masihan "béwara anu cekap" ka Royal Navy supados aranjeunna tiasa dipasihan jalan anu aman ngalangkungan Selat.

"Kabébasan navigasi penting pisan pikeun sistem perdagangan global sareng ékonomi dunya, sareng kami bakal ngalakukeun sadayana anu tiasa pikeun membélana," saur juru carios pamaréntah.

Salah sahiji misi sapertos parantos dilaksanakeun, numutkeun Sky News, anu nyutat sumber industri pangiriman. Outlet ngalaporkeun yén HMS 'Montrose' kalibet dina misi anu lumangsung ti Rebo malem dugi Kemis.

Pengumuman ieu nandakeun giliran U dina giliran kawijakan Inggris, ngan hiji dinten saatos Boris Johnson ngamimitian tugasna salaku perdana menteri. London saacanna nyatakeun yén éta kakurangan sumberdaya militér pikeun ngalaksanakeun misi sapertos kitu sareng ngadesek kapal anu dibendung Inggris pikeun ngahindaran balayar di selat éta.

Gerakan ieu datang nalika Inggris ngadesek ka mitra Éropa-na pikeun nyiptakeun armada gabungan anu ditugaskeun pikeun ngajaga kapal-kapal anu ngalangkungan jalan cai Timur Tengah.

Korps Penjaga Revolusi Iran (IRGC) nembé ngrebut kapal anu ditunjuk Inggris di Selat Hormuz, nyatakeun yén éta ngalanggar hukum maritim. Kajadian éta saatos disita Inggris tina kapal tanki minyak Iran di lepas pantai Gibraltar sababaraha minggu ka pengker. Inggris nyatakeun yén éta parantos ngangkut minyak ka Suriah ngalanggar sanksi UE.

Présidén Iran nyatakeun yén Teheran damel teu kendat pikeun mastikeun kaamanan di Teluk Persia, bari nekenkeun yén éta ngagaduhan alesan hukum pikeun ngarebut kapal tanker Inggris.

"Selat Hormuz ngagaduhan tempat anu penting pisan, éta henteu kedah dianggap salaku lulucon sareng éta [henteu aya tempat] pikeun [nagara] nagara pikeun ngaregepkeun peraturan internasional," saur Hassan Rouhani salami rapat kabinét Rebo.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Pimpinan redaksi Assignment nyaéta OlegSziakov