24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Warta Breaking Bangladés Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

1,000 jalma didiagnosis dina hiji dinten: Wabah muriang demam berdarah pang parah di Bangladés

1,000 jalma didiagnosis dina hiji dinten: Wabah muriang demam berdarah pang parah di Bangladés

1,000 jalma, seuseueurna barudak, parantos didiagnosa kaserang demam berdarah dina 24 jam ka pengker dina wabah bersejarah di Bangladés.

Angka resmi nyatakeun yén dalapan urang tos maot akibat tina inféksi ti bulan Januari, sanaos média lokal nempatkeun korban maot saluhur 35, sedengkeun sakitar 13,000 pasién parantos didiagnosa kaserang panyakit dugi ka taun ayeuna. Aya 8,343 kasus dina Juli hungkul.

Angka naék nyaéta naékna masif ti 1,820 dina Juni sareng 184 dina Méi Ibukota, Dhaka, tempat langkung ti 20 juta jalma, parantos janten kabupatén anu paling kapangaruhan di nagara éta. Rumah sakit ageung teuing sareng média sosial dieusian ku panyambat pikeun donor getih.

"Angka ieu paling luhur saprak urang mimiti nyatet penderita dengue ampir dua dasawarsa ka pengker," saur pejabat senior Departemen Kaséhatan Ayesha Akter.

Inféksi viral anu ditanggung reungit nyababkeun gejala sapertos flu kaasup demam tinggi, otot sareng nyeri sendi, nyeri sirah tindih, sareng ruam awak sapuratina. Upami teu dirawat, éta tiasa janten demam berdarah anu mematikan, sareng teu aya vaksin atanapi ubar khusus kanggo ngubaran panyakit ayeuna.

Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) memperkirakan yén tina jutaan anu katépaan dengue sadunya unggal taun, 12,500 maot, sedengkeun 500,000 langkung diperyogikeun dirawat di rumah sakit. Divisi Kontrol Kasakit Bangladeshi sacara resmi nyuhungkeun bantosan ti WHO pikeun nyéépkeun sareng ngendalikeun populasi reungit nagara éta dina upaya nyegah pasang aksi inféksi.

Filipina ogé grappling sareng wabah demam berdarah utama saatos lonjakan anyar dina kasus 85 persén taun ka taun.

Aya masalah anu ningkat yén kanaékan suhu rata-rata global kusabab perubahan iklim tiasa nyababkeun reungit aedes aegypti bikang anu nyandak virus dengue hijrah ti Asia Tenggara sareng ka nagara-nagara sapertos AS, pedalaman Australia sareng daérah basisir Jepang sareng Cina.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Pimpinan redaksi Assignment nyaéta OlegSziakov