Henteu Bail! Menteri Pariwisata Zimbabwé nyanghareupan 40 taun panjara

Zimbabwé
Zimbabwé

Menteri Pariwisata Zimbabwe Prisca Mupfumira nyanghareupan 40 taun panjara, numutkeun laporan média lokal.

Mupfumira parantos didakwa kusabab disangka nyalahgunakeun jabatanana saatos anjeunna disangka nyandak dana $ 100 juta dina kaayaan dina waktosna janten Menteri Pelayanan Publik handapeun pamaréntahan Mugabe.

Saatos anjeunna ditéwak, jaksa jaksa (PG) Kumbirai Hodzi ngaluarkeun sertipikat ngagolongkeun kasus dirina salaku kompleks anu narékahan panjara na salami 21 dinten nalika panyilidikan dilaksanakeun, kasus unik dina gugatan nagara. Salami sidang panjara aplikasi na di payuneun Hakim Pengadilan Tinggi Erica Ndewere dinten Senén, jaksa Michael Reza nentang panyalindungan jaminan na nalika panyelidikan ayeuna parantos nyalahkeun langkung seueur palanggaran kasar anu dituduhkeun dilakukeun menteri sateuacan anjeunna janten menteri Pariwisata.

Panilitian parantos netepkeun yén anu ngalamar gaduh rekening bank CBZ pribadi 04422647590013 anu artos langsung disimpen kana.

Menteri sigana bakal nyanghareupan sahenteuna tilu tuduhan kalebet panipuan, pencucian uang sareng panyalahgunaan pidana di jabatan. Pencucian uang narik panjara 25 taun, panyalahgunaan pidana narik 15

Mupfumira nyanghareupan nyiksa kriminal kana tuduhan kantor publik anu ngalangkungan US $ 95 juta.

Anjeunna ditahan minggu kamari saatos Propinsi nganggo Bagian 32 tina Prosedur Pidana sareng Bukti Act, anu ngamungkinkeun pikeun milarian tahanan salajengna kasangka 21 dinten kanggo ngalaksanakeun panyilidikan langkung lanjut.

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali