Kapamimpinan Pariwisata Zimbabwé parantos teu aya sareng Rusuhan kieu: Transkrip surat pengunduran diri

Pariwisata Zimbabwé sigana aya di freefall sareng kaayaan kacau. Menteri Pariwisata Prisca Mupfumira aya di panjara sareng nyanghareupan 40 taun panjara. Pupuhu Déwan Otoritas Pariwisata Zimbabwé (ZTA) sareng Diréktur, Mr Osbourne Majuru ngundurkeun diri kalayan pangaruh langsung ku nyebut gangguan sareng pamaréntahan anu goréng ku Pimpinan Eksekutif. Salaku tambahan, anggota Déwan ZTA Precious Nyika ogé mundur.

Majuru ngungkabkeun dina surat pengunduran diri tanggal 12 Juli 2019 ka Menteri Lingkungan Hidup, Pariwisata sareng Industri Perhotelan, Priscah Mupfumira, ayeuna panjara, yén Pimpinan CEO ZTA, Ibu Rita Likukuma parantos sacara efektif ngadamel dewan henteu épéktip.

Kapamimpinan Pariwisata Zimbabwé parantos teu aya sareng Rusuhan kieu: Transkrip surat pengunduran diri
Precision Nyika al

Dinten ayeuna Anggota Déwan Otoritas Pariwisata Zimbabwé, Precious Nyika, parantos ngundurkeun diri saatos pengunduran diri ti ketua dewan Osbourne Majuru.

eTN nampi transkrip serat sareng Pupuhu Déwan Otoritas Pariwisata Zimbabwé (ZTA) sareng Diréktur, Mr Osbourne Majuru nyerat ka menteri dina 12 Juli.

Transcript

Sénator pikeun Makonde, Yang Terhormat Priscah Mupfumira
Menteri Lingkungan sareng Industri Perhotelan
Lanté 12, Gedong Kaguvi
Sudut 4 Street sareng Central Avenue
Harare ZIMBABWE.

 

Anu dipihormat Menteri

RESIGNASI SEBAGAI ZIMBABWE TOURISM AUTHORITY BOARD CHAIRMAN

Hanjakal pisan ku kuring nyerat pikeun mamatahan anjeun ngeunaan pengunduran diri kuring salaku Diréktur sareng Ketua Déwan Otoritas Pariwisata Zimbabwé. Pengunduran diri abdi nganggo pangaruh langsung. Alesan utama pengunduran diri kuring nyaéta kuring leres-leres ngaraos yén wibawa Déwan parantos dirusak khususna saatos diangkat ku Pimpinan Eksekutif Pimpinan, Ny Rita Likukuma. Bagéan 17.4 tina Undang-Undang Pariwisata Zimbabwé jelas nyatakeun yén Pimpinan Eksekutif Otoritas tunduk kana pitunjuk sareng pengawasan Dewan. Bagéan 18 salajengna ngarahkeun yén "Déwan (sanés Pimpinan Eksekutif) ngalaporkeun ka Menteri ngeunaan operasi, usaha sareng kagiatan Otoritas…. ".

 

Bagéan 20 ogé nyayogikeun yén Menteri MUNGSA masihan Déwan (sanés Pimpinan Eksekutif) pitunjuk perkawis POLISI (sanés masalah operasional) sakumaha anu anjeunna anggap pantes.

Susunan ieu tiasa dianggo sampurna nalika Dr Karikoga Kaseke masih dina jabatan tapi hanjakalna hal-hal parantos robih nalika janten ranjang sacara médis ditanggung. Menteri anu teu terang-terang pandangan kuring nyaéta otoritas Dewan ZTA parantos dirusak sareng sacara signifikan kakikisan dugi ka ngajantenkeun Déwan henteu épéktip.

Akting CE henteu deui nyandak paréntah ti Déwan tapi ti kantor anjeun. Proyék Inok Kaahlian anu lumangsung mangrupikeun hal anu pas. Déwan anjeun maréntahkeun manajemén dina interaksi anu munggaran di Meikles Hotel (saatos janjian kami) pikeun nugaskeun Inok Kaahlian. Kami negeskeun deui posisi ieu dina mundur Stratégi perdana sareng rapat Dewan salajengna.

Kuring reuwas nalika Panjabat CE masihan Anggota oard kuring kirang ti 48 jam kanggo masihan koméntar ngeunaan laporan Inok Kaahlian ti Konsultan ngalangkungan robin sabab anjeunna kedah ngalaporkeun ka Menteri (fungsi Déwan). Dewan parantos ngantosan laporan Inok Kaahlian ieu sababaraha bulan, sareng urang ujug-ujug kedah ngahaja sareng masihan kaputusan ngeunaan hiji proyék anu kritis pisan anu ngalantarankeun mundur jumlah pagawé anu sababaraha di antawisna anu parantos ngahemat Otoritas dina kahirupan digawéna.

Salaku Déwan kami tanggel waler pikeun kasejahteraan karyawan ZT A sareng kami hoyong mastikeun yén rencana rasionalisasi dilakukeun kalayan empati sareng kahadean. Tadi wengi anjeunna nyungkeun ka kuring karét cap siaran pers dina rasionalisasi staf sareng anjeunna henteu acan masihan kuring update ti saprak rapat Dewan terakhir kami anu aya hubunganana sareng kamajuan dina peta jalan Déwan masihan manajemén pikeun dituturkeun dina muterkeun Skills Audit palaksanaan. Aya paréntah paralel ti Déwan sareng kantor anjeun ngeunaan Boarding Médis Dr. Karikoga Kaseke tapi jelas pisan dina hal Bagian 17.1 yén otoritas nunjuk pikeun jabatan Kepala Eksekutif (tunduk kana persetujuan Menteri) nyaéta Déwan, sanés Menteri atanapi Kabinet.

Kami nyetél Pariwisata Tim pikeun nyiptakeun platform anu terkoordinasi pikeun ngungkulan masalah industri. Kuring nugaskeun Akting CE pikeun nyetél rapat pikeun brainstorm on boh nyemprot Bandara Internasional Harare miang sareng aula kadatangan atanapi bandara Kariba. Kuring masihan nami-nami anjeunna pikeun sababaraha CEO anu kuring kantos nyarios sareng diri sorangan sareng anu antukna komitmen pikeun ngadukung inisiatif éta. Anjeunna henteu kantos ngalaporkeun deui ka kuring sakali dina pamundut sanaos seueur panginget. Akhir-akhir ieu, hiji Anggota Déwan Mr. Blessing Munyenyiwa nawiskeun ka kami tempat di Hwange kanggo ngayakeun mundur mundur Wisata Tim. Kami musyawarah panjang lebar ngeunaan masalah ieu di Déwan terakhir kami sareng satuju yén téma pikeun mundur Tim Pariwisata bakal janten uteuk dina ngadamel Koridor Pariwisata di baskom Zambezi, ngalangkungan Kariba, Victoria Falls sareng Hwange.

Salaku conto, naon pajak sareng insentif sanés anu tiasa pamaréntah nawiskeun calon investor pikeun narik investasi kana koridor ieu? Kami nugaskeun Akting CE sareng manajeménna pikeun koordinasi mundur sareng anjeunna henteu kantos sakali ngalaporkeun deui ka Déwan éta. Masalah inti anu terhormat Menteri nyaéta yén Akting CE ngarasa yén anjeunna tanggung jawab sareng jawab ka anjeun sareng sanés Déwan. Anjeunna nyerat ka kuring nyatakeun yén manajemén tiasa dijawab ku Menteri, anu bertentangan sareng ketentuan UU ZTA sakumaha anu kuring nunjukkeun tadi.

Dupi abdi hormat nunjukkeun yén masalah-masalah ieu bakal tetep sareng Déwan ieu sareng saleresna Déwan anu bakal datang salami kantor anjeun kalibet sacara operasional dina fungsi lembaga / otoritas anu ngagaduhan Dewan nyalira anu ironisna anu anjeun nyalira parantos nunjuk?

Dewan ZTA mangrupikeun Déwan Non-Éksekutip (nyaéta Éta sanés Déwan operasional) sareng ngan ukur épéktip sareng épéktip dina ngajalankeun mandat na upami ngagaduhan hubungan kerja anu kuat sareng CE sareng manajemén eksekutif. Cara anu paling épéktip pikeun memberdayakan Dewan ZTA nyaéta mastikeun yén éksékutip pinuh ngartos yén aranjeunna ngalaporkeun ka Déwan sanés Menteri.

Punten kuring ngahaturkeun nuhun ka Yang Berhormat Menteri pikeun nunjuk kuring ka jabatan ieu pikeun ngalayanan nagara anu saé ieu anu urang resep pisan.

Kuring bakal teras ngalayanan sepi di tukang pikeun kapentingan Zimbabwé anu hébat sareng éndah.

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali