Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami |kajadian| Ngalanggan | Média Sosial Kami|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi
Stormont Estate © Rita Payne

Pendapat kasempetan ngarah ka singget sareng pikaresepeun nganjang ka Belfast. Kuring pendak sareng Geraldine Connon, salah sahiji Irlandia KalerDésainer terkemuka, dina acara fashion Persemakmuran di Istana Buckingham. Kami teras-terasan ngahubungi sareng sababaraha sasih saatosna Geraldine ngajak kuring kana acara pantun sareng konsér sareng kuring resep nampi.

Salaku wartawan salah saurang biasana ningali Irlandia Kalér ngalangkungan lensa Masalah. Kunjungan anu pondok kuring ngajantenkeun kuring sadar yén di balik judul kahirupan normal tetep aya. Geraldine mangrupikeun awéwé anu gaduh karep pikeun pantun sareng ngaku henteu pisan politik. Anjeunna ngenalkeun kuring ka babaturanana dina bisnis fashion sareng musik anu komitmen pisan pikeun ngalirkeun kaahlianana pikeun generasi ngora.

Stormont Estate

Kunjungan kuring dimimitian ku tur gancang gedong parlemén Irlandia Kalér di Stormont Estate anu saé tempatna Majelis Irlandia Kalér - badan législatif anu dibubarkeun pikeun daérah éta. Majelis parantos ditunda ti saprak Januari 2017 kusabab béda-béda diantara parpol.

Kurangna pamaréntahan anu fungsina sigana henteu mangaruhan kana kahirupan sadidinten. Wangunan bodas anu ngagedéan disetél dina halaman rumput anu jembar sareng manicured anu dikurilingan ku bukit anu ditutupan ku tangkal mangrupikeun salah sahiji potongan arsitektur anu paling terkenal sareng keuna di Irlandia Kalér. Nu datang ngagaduhan kasempetan pikeun ningali balik layar sareng ngagaduhan wawasan kana sajarah anu euyeub. Anjeun tiasa nganjang ka Aula Ageung anu saé, Déwan Majelis (tempat anggota Majelis biasa debat masalah-masalah penting dina dinten ieu) sareng Kamar Sénat anu hébat kalayan seueur fitur aslina. Ningali ka bale tengah aya patung James Craig, Perdana Menteri Irlandia Kalér anu munggaran. Patung 6ft 7in anu jangkungna saleresna. Henteuna rapat hartosna yén pangunjung tiasa ningali aula, kamar megah sareng koridor henteu kaganggu sareng kagum kana lampu gantung, patung sareng lukisan acara bersejarah.

Tur di Stormont dituturkeun ku jalan drive ngaliwatan daérah anu utami Protestan di Belfast. Kami ngalangkungan barisan imah alit anu rapih, kalayan Union Jacks ngagebeg ngalangkungan jalan. Jalma tiasa terang nalika salah sahiji di daérah anu langkung makmur kusabab jalanna langkung lega sareng bumi langkung lega kalayan kebon anu dipiara. Hésé pikeun ngahubungkeun jalan-jalan sepi ieu sareng karusuhan anu biasa urang tingali dina TV nalika kekerasan mazhab aya dina puncak.

Festival Clandeboye / Camerata Irlandia

Kami henteu lami dugi ka bumi Geraldine anu menawan di Larne di luar kota Belfast. Titik luhur dinten kahiji kuring nyaéta ngiringan Festival Clandeboye, perayaan karya musisi ngora sareng désainer mode. Festival anu diayakeun ku Lady Dufferin, anu ngagaduhan Clandeboye Estate, bakalan pikeun musik Wina, konséntrasi kana musik komposer anu aya hubunganana sareng kota sapertos Mozart, Beethoven, Haydn sareng Brahms. Program éta ogé kalebet musik tradisional hébat Irlandia Kalér. Seueur musisi parantos latihan di Akademi Clandeboye pikeun Musisi Muda. Diantara palaku ngora nyaéta musisi Skotlandia, Catriona McKay sareng Chris Stout, sareng flautis lokal anu cemerlang Eimear McGeown. Sutradara festival, Barry Douglas, saurang pianis terkenal pisan di dunya, ngadegkeun orkestra kamar, Camerata Irlandia, dina taun 1999 pikeun ngamajukeun sareng ngamumulé musisi ngora anu hadé ti Irlandia Kalér sareng Républik Irlandia.

Acara acara

Musisi ngiringan acara pantun nunjukkeun bakat desainer mantep sareng ngora ti Irlandia. Modél luncat ka sapanjang catwalk anu nunjukkeun rupa-rupa jelas pakean kasual sareng resmi. Kisaran desain sareng lawon matak pikaresepeun. Aya baju anu liar sareng boros ku karusuhan warna sapertos permen. Désain anu sanésna disorot dina warna gugur, coklat lemes, karat sareng jeruk anu disamarkeun. Lawonna mimitian ti denim, linen dugi ka organza, katun dugi ka sutra dina warna anu hérang. Sorotan mangrupikeun kreasi indah ti Geraldine Connon. Acara pantun diciptakeun ku Maureen Martin anu agénsiana ogé nyayogikeun modél-modélna.

Kuartal Titanic

Dugi ka kadatangan kuring, kuring henteu sadar yén Titanic anu parah parantos didesain sareng didamel di Belfast. Nyatana sakumna daérah kota di sisi cai dikhususkeun pikeun Titanic. Hiji tiasa tur ngadamel deui kapal sareng ningali kantor Harland Woolf anu mendesain kapal Titanic sareng sadulurna, Olimpiade. Anjeun ditingalikeun kamar dimana sutradara patepung sareng tukeur telepon anu disebatna telepon titanic kasiksa.

Jauhna musibah éta janten langkung ngambek nalika aya anu terang yén langkung ti 30,000 jalma damel 10 jam beurang, 6 dinten saminggu dina kapal. Ieu mangrupikeun usaha anu ambisius sareng sumber kareueus pikeun Belfast. Riungan ageung parantos tétéla ngagumbirakeun kapal anu badé balayar dina tanggal 2 April 1912. Sasaurang tiasa ngabayangkeun kumaha musibah musibah masarakat Belfast.

Larne

Larne, dimana Geraldine ngagaduhan bumi na, umumna Protestan. Sisi wétan Belfast mangrupakeun tempat pikeun komunitas éta. Kuring bébéja yén aya sababaraha tanda pacampur terbuka ayeuna. Geraldine, sanaos dilahirkeun kana kapercayaan Katolik, asalna ti kulawarga nambahan agama campuran, kalebet warga Skotlandia Presbyterians sareng imigran Yahudi Rusia. Kalayan karuhun anu beragam ieu anjeunna milih nyingkahan opini politik.

Larne mangrupikeun palabuan utama anu nyebrang ka Skotlandia, janten sambungan Ulster Scots anu kuat. Dina sababaraha menit nyetir kaluar kota Larne, katelah Gateway to the Glens, kami nuju ngumbara di jalur basisir, diapit ku Laut Irlandia di beulah katuhu urang. Kalayan pemandangan lanskap anu spektakuler saatos ngalangkungan sababaraha resort di sisi laut alit kami ngubaran tuang siang anu raoseun di kamar téa Glenarm Castle. Désa Glenarm dianggap daérah konservasi ku Princes Trust 8 taun ka pengker, kaputusan éta ditandatanganan ku kunjungan Royal ti Pangeran Charles sareng Camilla.

Dinten anu paling pikaresepeun kami dibuleudkeun ku nganjang ka gunung Kilwaughter ka bumi kebon lanceukna Geraldine anu ditetepkeun di tengah kebon hejo sareng padesaan anu langkung spektakuler. Éta pikaresepeun ngadangu Geraldine, indungna, sareng lanceukna nyarioskeun tentang jaringan kulawarga sareng kapribadian warna-warni ti jaman baheula.

Parade Day Oranyeu

Kunjungan kuring ngarangkum dua ekstrim tradisi. Dinten Saptu, kuring sareng Geraldine nyandak kasempetan ngopi énjing di Drumalis Retreat House, dioperasikeun ku biarawati, nyéépkeun sajam sakitar ngobrol sareng warga satempat. Dina sababaraha menit tina biara urang leumpang ka pusat kota pikeun lalajo parade Day Oranyeu. Sakali deui dina TV dina jangkungna masalah sektarian saurang ningali parade kaganggu ku protés anu telenges. Kali ieu aya hawa perayaan nalika ratusan pamiarsa, 80 band, kalayan pipa sareng kendangna, murangkalih alit, sepuh yuswa sareng sepuh sadayana anu nganggo seragam pinter diarak ngalangkungan pusat Larne. Kuring naros ka sababaraha pamali sareng anu ningali naon parades hartosna aranjeunna. Cenah aranjeunna resep kana musik sareng suasana karnaval. Latar politik jauh teuing rumit pikeun kuring pikeun mempertanyakan hak sareng kalepatan dina kasempetan éta. Éta ngan ukur héran ningali henteuna permusuhan terbuka, sanaos ambek-ambekan jerona teras-terasan ngageleser handapeun permukaan.

Nyarios Pamitan

Dina dinten ahir kunjungan kuring anu singget, kuring ditingalikeun di sakuriling kebon milik Campbell sareng Isabel Tweed. Campbell mangrupikeun Présidén Internasional bungsu Serikat Patani salami dua kali berturut-turut. Cuaca parantos ngancik ku halimun enteng sareng girimis nalika Campbell ngusir urang ngurilingan kebon na anu lega di Land Rover na anu kuat. Kami mendakan sababaraha lokasi anu dipikaresep pisan kaasup situs arkéologis anu difilmkeun ku TIM TIM sareng medan dramatis anu dianggo dina syuting séri pilem jutaan-juta dolar, Game of Thrones. Ogé di daratna Campbell sareng Isobel parantos nanem modal turbin angin anu nyayogikeun listrik kanggo bumi sareng ngahasilkeun listrik pikeun jaringan nasional. Turbin ieu ayeuna mangrupikeun ciri modéren anu anyar dina bentang Irlandia Kalér. Kuring terang yén nyetél turbin henteu murah, biayana tiasa sakitar 500,000 juta. Saatos nyetir buluan urang ngalangkungan bukit sareng dale, kami diurus sarapan enak anu disiapkeun ku Isobel. Sadaya hasil bumi ti kebon, endog, daging sareng sosis. Isobel bahkan ngadamel macét nyalira.

Saatos drive anu terakhir di sapanjang basisir Geraldine ngantunkeun kuring di bandara Belfast kanggo hiber deui ka London. Nalika anjeunna ngundang kuring Geraldine parantos nyarios yén anjeunna hoyong kuring ngalaman sisi positip Irlandia Kalér. Anjeunna pasti netep kana jangjina. Kuring sumping tina kunjungan kuring anu singget sareng kenangan haneut kana keramahan jalma-jalma anu kuring pendakan sareng sadar yén headline koran henteu ngagambarkeun masalah jalma biasa anu ngan ukur hoyong hirup kalayan henteu aya ketegangan sareng permusuhan anu ngagambarkeun kahirupan politik. .

Mangrupikeun sataun ti saprak kuring aya di Irlandia Kalér sareng Geraldine, Maureen Martin sareng tim khusus na ayeuna nuju siap-siap nyiapkeun Festival Camerata taun ayeuna di Clandeboye Estate. Hapunten henteu tiasa ngiringan aranjeunna tapi ngaharepkeun aranjeunna suksés dina nyebarkeun kasadaran kana kabeungharan bakat sareng kreativitas anu aya di Irlandia Kalér ogé kahaneutan sareng vitalitas masarakat.

Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

Aula Pusat Stormont © Rita Payne

Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

Clandeboye Estate © Rita Payne

Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

Flautist Eimear McGeown (baju ku Geraldine Connon) di Clandeboye Festival © Rita Payne

Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

Tembongkeun Pantun Clandeboye © Rita Payne

Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

Tembongkeun Pantun Clandeboye 2 © Rita Payne

Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

Panutup tina propil majalah Geraldine Connon © Rita Payne

Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

8 saparapat titanic © rita payne

Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

9 saparapat titanic 2 © rita payne

Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

Belfast © Rita Payne

Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

Parade Oranyeu, Larne © Rita Payne

Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

Jeruk Parade Marcher, Larne © Rita Payne

Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

Geraldine Connon di luar studio na © Rita Payne

Wisata Irlandia Kalér: Perayaan Musik, Pantun sareng Silaturahmi

Jalan Pesisir, Larne © Rita Payne

Nyitak Friendly, PDF & Email
>