Kuwait naékkeun tingkat peringatan kaamanan di sadaya palabuhan saatos serangan Saudi

Kuwait naékkeun tingkat peringatan kaamanan di sadaya palabuhan saatos serangan Saudi

Kuwait parantos naékkeun tingkat peringatan kaamanan di sadaya palabuanana, kalebet terminal minyak, kantor berita KUNA anu dikokolakeun ku nagara dilaporkeun dinten ayeuna, nyebatkeun Menteri Perdagangan sareng Industri Khaled Al-Roudhan.

"Kaputusan éta nekenkeun yén sadaya tindakan kedah dilaksanakeun pikeun mayungan kapal sareng fasilitas palabuan," saurna.

Pengumuman éta saatos dua fasilitas produksi minyak penting di tatangga Arab Saudi anu katandangan drone sareng misil tanggal 14 Séptémber, nyéépkeun kaluaran atah tina éksportir minyak top dunya, saur Reuters.

Grup Houthi Yaman nyatakeun serangan kasebut tapi pejabat AS nyatakeun yén aranjeunna asalna ti beulah kidul-kulon Iran. Teheran, anu ngadukung masarakat Houthi, nampik terlibat dina serangan éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov

eTurboNews | eTN