24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab teknologi piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Warta Breaking UK Rupa-rupa Berita

Brits nungtut pamaréntah muragkeun ide 'paspor vaksin COVID-19'

Brits nungtut pamaréntah muragkeun ide 'paspor vaksin COVID-19'
Brits nungtut pamaréntah muragkeun ide 'paspor vaksin COVID-19'
Ditulis ku Harry S. Johnson

Pamaréntah Inggris nyusun rencana pikeun 'paspor vaksin' anu ngamungkinkeun jalma-jalma ngumbara ka mancanagara ka nagara-nagara anu bakal nampi pangunjung asing, upami aranjeunna tiasa ngabuktikeun yén aranjeunna parantos divaksinasi

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Warga Inggris nentang ideu 'paspor vaksin'
  • 'Paspor vaksin' bakal ngamungkinkeun urang Britan anu parantos divaksinasi ngalawan COVID-19 pikeun kéngingkeun tingkat kabébasan anu tangtu
  • Konci 'paspor vaksin' pikeun kamampuan pikeun ngarambat sacara bébas

Petisi anu terus berkembang nungtut yén pamaréntah Karajaan Inggris henteu ngenalkeun kontroversial 'Covid-19 skéma paspor vaksin nuju 40,000 tandatangan ayeuna, di tengah laporan anu tetep yén sistem sapertos kitu aktip dikembangkeun pikeun perjalanan Brits ka luar negeri.

Dugi ka kamari, petisi anu nyungkeun pejabat pamaréntah pikeun ngalakukeun ngalawan nerapkeun rencana kontroversial parantos nampi langkung ti 37,000 tandatangan, tapi kabinet Perdana Menteri Boris Johnson nolak ngaluarkeun ide éta.

A 'paspor vaksin' bakal ngamungkinkeun warga Inggris sareng warga hukum, anu parantos divaksinasi ngalawan Covid-19, pikeun kéngingkeun tingkat kabébasan anu tangtu - kalebet kamampuan ngarambat - anu dilarang pikeun anu sanés, anu teu divaksinasi.

Bulan kamari, menteri penyebaran vaksin Inggris Nadhim Zahawi ngumumkeun yén aya "leres-leres henteu aya rencana" pikeun 'paspor vaksin', sabab masalah anu dipasang yén dokumén kedah ditepikeun sateuacan lebet ka lembaga-lembaga anu khusus. Menteri ogé nyatakeun yén vaksinasi wajib sorangan "diskriminatif sareng leres-leres salah."

Numutkeun petisi éta, sertipikat status E-vaksinasi atanapi 'paspor imunitas' tiasa dianggo "pikeun ngawatesan hak-hak jalma anu nolak vaksin COVID-19, anu moal ditarima."

Petisi nyimpulkeun yén pamaréntah "kedah jelas pisan ka masarakat" ngeunaan maksudna ngeunaan paspor sapertos kitu, anu cenah bakal "pasti mangaruhan kohesi masarakat" sareng pamulihan ékonomi nagara.

Kusabab petisi parantos nampi langkung ti 10,000 tandatangan, pamaréntah Inggris kedah ngaréspon, numutkeun kana kabijakan resmi Parlemén Inggris sareng Pamaréntah Petisi. Upami nampi 100,000 tandatangan, perkawis éta bakal didebat ku anggota DPR. Nanging, debat parlemén henteu pasti, jaman ayeuna, kusabab pandemi anu lumangsung.

Petisi sateuacanna ngalawan larangan pikeun Brits anu henteu divaksinasi kabukti populér pisan. Sataun kamari, anu sacara umum nyauran pamaréntah pikeun "nyegah larangan naon waé" pikeun anu nolak vaksinasi, nampi tandatangan 337,137 sareng didebat di parlemén dina bulan Désémber.

"Ayeuna teu aya rencana pikeun nempatkeun larangan pikeun jalma anu nolak ngagaduhan vaksin Covid-19 poténsial," pamaréntah némbalan dina waktos éta, tapi nambihan yén éta "bakal taliti mertimbangkeun sadaya pilihan pikeun ningkatkeun tingkat vaksinasi, kedahna janten diperyogikeun "- sacara efektif nolak aturan ideu kaluar lengkep.

Réspon pamaréntahan kana petisi anu langkung anyar dina Januari ngabuktoskeun sami-sami perkawis Brits ngalawan paspor vaksin, kalayan pamaréntah nyatakeun yén éta "ngajajah cara" anu téknologi tiasa dianggo pikeun muka tempat anu langkung aman sareng jasa sanésna pikeun masarakat.

Rupa-rupa petisi sanés ngalawan paspor COVID-19 parantos ditolak, kumargi seueur pisan anu parantos diajukeun.

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson parantos damel di industri perjalanan salami 20 taun. Anjeunna ngamimitian karir perjalanan salaku pramugari pikeun Alitalia, sareng ayeuna, parantos damel di TravelNewsGroup salaku éditor salami 8 taun ka pengker. Harry mangrupikeun pangumbara anu gemar globetrotting.