Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Perjalanan deui di Kapuloan Galapagos

Perjalanan deui di Kapuloan Galapagos
Perjalanan deui di Kapuloan Galapagos
Ditulis ku Harry Johnson

Galapagos henteu nampi penerbangan internasional, hartosna sacara efektif aya tilu saringan pikeun ngirangan résiko virus anu lebet: bandara internasional, bandara Quito sareng Guayaquil sareng dua bandara di Galapagos

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Balikna Wisata Kepulauan Galapagos tiasa janten kerangka pikeun ngabalikan industri pelayaran
  • Wisatawan ka Kapuloan Galapagos kedah ngeusian status kaséhatan sareng formulir inpormasi kontak
  • Kapuloan Galapagos nyiptakeun kerangka perjalanan anu aman anu tiasa dijantenkeun conto pikeun dituturkeun di daérah sanés dunya

Warta anu saé pikeun palancong: Henteu sadayana perjalanan ditahan, kalebet dina industri pelayaran, anu ningali sababaraha jalur ngamimitian deui operasi dina bulan Agustus 2020 sareng teras ngalayanan tamu ti saprak éta. Warta anu langkung saé pikeun palancong: Nalika industri pelayaran sareng perjalanan damel rajin pikeun muka deui tempat tujuan pelayaran anu lengkep, Kapuloan Galapagos, parantos nyiptakeun kerangka perjalanan anu aman anu tiasa dijantenkeun conto pikeun dituturkeun di bagéan séjén dunya.   

Lokasina sakitar 600 mil ti basisir Pasipik Ékuador, taman nasional Kapuloan Galapagos, otoritas sareng perusahaan perjalanan mangrupikeun panaratas dina ngembangkeun kerangka pikeun pendakan anu gaduh dampak rendah sareng alam dunya deui dina taun 1960an. Sedengkeun sakitar 70 kapal alit kantos ngajajah pulau-pulau sareng pulau-pulau anu ngawangun Nusantara, ayeuna ngan sakitar satengah-belasan kapal anu balayar sacara konsistén. Kapal-kapal di daérah éta biasana alit, kalayan seuseueurna mawa kirang ti 50 panumpang. Nyatana, dinten ayeuna ngan ukur lima kapal anu bijil nyandak 100 panumpang, anu maksimal diijinkeun dina peraturan Galapagos anu ketat.

Kusabab tingkat endemism na anu luhur, spésiés unik sareng pentingna sajarah, 97% lahan di Nusantara parantos dijagaan salaku taman nasional - Ékuador anu munggaran - ti saprak 1959, sedengkeun cadangan laut na mangrupikeun tempat panggedéna di dunya. Dina sajarahna, pulau-pulau parantos diatur pisan pikeun nangtayungan spésiésna sareng ékosistemna tina spésiés anu nyerang sareng pangaruh manusa. Peraturan biosékuritas parantos diperpanjangkeun pikeun ngasupkeun COVID-19 kalayan rakit pancegahan dina sataun katukang, mastikeun kasalametan wisatawan sareng karyawan industri perjalanan di Situs Warisan Dunya UNESCO 

Salaku tambahan, Galapagos henteu nampi penerbangan internasional, hartosna sacara efektif aya tilu saringan pikeun ngirangan résiko virus anu lebet: bandara internasional, bandara Quito sareng Guayaquil sareng dua bandara di Galapagos. Populasi Galapagos ogé anu paling diuji sareng dilacak di Ékuador, kalayan program vaksinasi anu ditujukeun pikeun inokulasi mayoritas penduduk dina sababaraha bulan ka payun. 

Syarat éntri pikeun urang Amérika anu ngumbara ka Ékuador 
sareng Kapuloan Galapagos:

  • Airlines bakal mariksa yén palancong ngagaduhan PCR négatip Covid-19 sertipikat tés dicandak dina waktos 10 dinten ti saprak kadatangan di Ékuador sateuacan angkat hiber na. Wisatawan anu teu ngagaduhan sertipikat anu leres bakal ditolak naek kapal.
     
  • Wisatawan kedah ngeusian status kaséhatan sareng formulir inpormasi kontak.
     
  • Kana datangna penerbangan di bandara di Ékuador, Kamentrian Kaséhatan bakal ngalaksanakeun tés antigen acak, gancang ka panumpang anu umur 14 sareng langkung. Dina kasus tés antigen positip, wisatawan bakal diperyogikeun ngasingkeun salami 10 dinten di pusat médis pamaréntah gratis. Pejabat kaséhatan ogé bakal mariksa wisatawan pikeun gejala anu aya hubunganana sareng COVID-19 sareng ngalaksanakeun tés antigen, upami perlu.
     
  • Sababaraha nagara, kalebet Amérika Serikat, meryogikeun yén anu nganjang deui nunjukkeun bukti tina hasil uji COVID-19 négatip anu dicandak dina dinten-dinten sateuacanna.
Nyitak Friendly, PDF & Email