Wisata Petualangan Ngabobol Warta Internasional kabudayaan Industri silaturahmi wartos Ngawangun deui kasalametan Tanzania Ngabobol Warta piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata Rupa-rupa Berita

Tanzania ngagulung pusat koléksi COVID-19 di Taman Nasional Serengeti

ihucha1
Taman Nasional Serengeti

Pariwisata satwa di Tanzania narik ngadeukeutan 1.5 juta wisatawan unggal taun, ngasilkeun sakitar $ 2.5 milyar ka nagara éta, nempatkeun éta salaku penghasilan mata uang asing anu terkemuka di bangsa.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Pikeun mempermudah wisatawan anu sumping ka Taman Nasional Serengeti nyandak hijrah wildebe taunan, pusat koleksi COVID-19 parantos disiapkeun.
  2. Pangujian bakal ngajagi sareng ngayakinkeun wisatawan pikeun kasihatanna salami pandemi ieu.
  3. Pusatna mangrupikeun prakarsa pangénggalna saatos anu sanés sapertos nyebarkeun armada ambulan anu paling canggih di taman nasional konci.

Tanzania parantos ngagulung pusat kempelan spésimén Coronavirus di Taman Nasional Serengeti dina upaya ngajantenkeun uji coba COVID-19 gampang sareng merenah pikeun wisatawan.

Ideu Asosiasi Tanzania Association of Operator Wisata (TATO) damel babarengan sareng pamaréntah, ngenalkeun pusat koléksi sampel COVID-19 di Taman Nasional Serengeti mangrupikeun tali tina tindakan anu diperyogikeun akhir-akhir ieu pikeun ngayakinkeun wisatawan ngeunaan kasihatanna salaku bagian tina rencana ageung pikeun ngadukung rebound industri.

Pusat kumpulan conto COVID-19 Seronera (tempat cicing di taman), anu pangheulana, ayana di jantung kota Serengeti sareng bakal ngajantenkeun uji coba langkung saderhana pikeun turis anu ayeuna nuju ka taman nasional andalannya Tanzania pikeun ngararasakeun dunya hijrah wildebeest taunan pola.

Operasi dimimitian tanggal 13 Pébruari 2021, di pusat kempelan sampel Seronera COVID-19, nyiptakeun genah pikeun para turis anu kedah nyobian bari resep liburan anu pantes di taman nasional sareng anu sanésna ngawangun sirkuit pariwisata kalér.

"Ieu mangrupikeun kasaksian anu jelas ngeunaan pentingna unsur campuran pamasaran konci dina industri silaturahmi, nyaéta kemitraan sareng kolaborasi dina ngaladénan wisatawan pikeun ngajantenkeun uji coba langkung gampang sareng merenah," saur Sekretaris Permanén Sumber Daya dan Pariwisata, Dr. Aloyce Nzuki.

"Saatos sababaraha bulan ékspérimén, kerja keras, sareng pembiayaan swasta anu cukup, pusat koleksi spesimen Seronera COVID-19, anu pangpayunna di padang gurun, ayeuna parantos siap dikonsumsi wisatawan," saur CEO TATO, Mr. Sirili Akko .

Mr. Akko, CEO pakaitna sareng operator wisata 300-plus, nyatakeun yén badan éta bangga tiasa maénkeun bagianna dina nungkulan pandemi éta. "Pilot [skéma] ngajalankeun sasarengan sareng protokol kaamanan anu ketat anu kami laksanakeun," paparna, nambahan, "Kami terus ngajaga tingkat waspada anu pangluhurna pikeun ngeureunkeun virus sareng ngabantosan nyegah panularanna di nagara urang di saluyu sareng pedoman Departemen Kaséhatan. "

Ukuran sapertos scanning suhu termal, rézim beberesih sareng rézim kabersihan, tambihan alat pelindung pribadi (PPE), sareng jarak sosial aya dina protokol anu disayogikeun ku pamaréntah.

"Kami yakin yén ieu bakal janten lega pisan industri pariwisata. Kami ngahutang sareng syukur pisan ka Pamaréntah Tanzania pikeun ngajantenkeun ieu ngalaksanakeun kolaborasi tripartit antara diri urang sorangan (TATO); Kamentrian Sumber Daya Alam jeung Pariwisata; sareng Kamentrian Kaséhatan, Pangwangunan Komunitas, Génder, Sepuh, sareng Barudak, "saur Pak Akko.

Pusatna janten inisiatif pangénggalna saatos anu sanésna sapertos penyebaran armada ambulan anu canggih di ampir 4 taman nasional konci pikeun nyalametkeun nyawa wisatawan dina jangkungna pandemi COVID-19.

UNDP-Tanzania parantos ngadukung TATO sacara finansial pikeun ngarobih Toyota Landcruiser anu disumbangkeun ku anggotana, Tanganyika Wilderness Camps, janten ambulan anu paling canggih. Dana éta ogé mésér Peralatan Perlindungan Pribadi (PPE) anu diperyogikeun pisan dina usaha ngajaga turis sareng anu ngalayananana ngalawan panyakit COVID-19.

Ambulan-ambulan parantos dikerahkan kana daérah tempat panas pariwisata nyaéta, Taman Nasional Serengeti, Daérah Konservasi Ngorongoro, Taman Nasional Kilimanjaro, sareng ékosistem Tarangire-Manyara. Tujuan utama nyebarkeun ambulan nyaéta pikeun mastikeun wisatawan yén Tanzania siap pisan pikeun bertindak langsung bisi darurat sareng salaku bagian tina rencana nasional ngagulung mat wilujeng sumping pikeun wisatawan.

Christine Musisi, Perwakilan Warga UNDP Tanzania, nyatakeun, "Koognisi industri pariwisata salaku akselerator pangwangunan berkelanjutan kalayan poténsial pikeun nyumbang kana sababaraha Tujuan Pengembangan Berkelanjutan (SDGs) kusabab pangaruhna motong-sareng pangaruh ngalikeun kana séktor sareng industri sanés, kami hoyong pisan ngadukung pamaréntah dina ngembangkeun Rencana Pamulihan Komprehensif pikeun industri pariwisata boh di daratan Tanzania sareng Zanzibar. "

Panghasilan devisa tina pariwisata di Tanzania parantos turun ka handap 10 taun salami taun tungtung Oktober 2020 berkat larangan perjalanan anu ditetepkeun ku sababaraha nagara di panjuru dunya salaku réspon tina pandemi COVID-19. Angka Bank Tanzania (BoT) nunjukkeun yén pendapatan Tanzania tina pariwisata dina periode anu ditinjau turun langkung tina 50 persén dugi ka $ 1.2 milyar dibandingkeun sareng $ 2.5 milyar anu diraih dina periode anu sami di 2019. Jumlah éta terakhir kacatet dina Oktober 2010 nalika nagara ngahasilkeun $ 1.23 milyar tina industri pariwisata.

Pariwisata margasatwa di Tanzania terus tumuh sareng ampir 1.5 juta wisatawan anu nganjang ka nagara éta taunan, ngahasilkeun nagara $ 2.5 milyar - sami sareng ampir 17.6 persén PDB - ngajantenkeun jabatanana salaku penghasilan mata uang asing anu terkemuka di nagara éta. Salaku tambahan, pariwisata nyayogikeun 600,000 padamelan langsung ka urang Tanzania sareng langkung ti sajuta anu sanés nampi penghasilan tina industri.

Nalika nagara-nagara mimiti pulih sareng pariwisata dibalikan deui dina sababaraha tujuan anu beuki seueur, otoritas Tanzania parantos muka deui langitna pikeun penerbangan panumpang internasional ti tanggal 1 Juni 2020, janten nagara munggaran di daérah Afrika Wétan anu ngabagéakeun wisatawan pikeun nganjang sareng nikmati tempat-tempat wisata na.

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Adam Ihucha - eTN Tanzania