Eustatius mangrupikeun bumi planetarium munggaran Karibia

Eustatius mangrupikeun bumi planetarium munggaran Karibia
Eustatius mangrupikeun bumi planetarium munggaran Karibia
Ditulis ku Harry Johnson

Ieu mangrupikeun proyek pendidikan anu dipingpinan ku Jaap Vreling sareng Tuan Ishmael Berkel. Jaap ngajar di Universitas Amsterdam sareng janten bagian tina Grup Panilitian Belanda ngeunaan Astronomi di 2010, dimana proyek kubah dimimitian

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Planetarium anu aya di Perkebunan Lynch mangrupikeun daya tarik wisata tambahan di St. Eustatius
  • Kubah planetarium St. Eustatius tiasa nampung 25 tamu dina hiji waktos
  • Ayeuna, teu aya biaya pikeun lebet ka planetarium St. Eustatius sabab masih dina tahap pilot na, nanging, pamekar parantos nunjukkeun yén biaya éntri akhirna tiasa ditagihkeun

Ngan aya sababaraha jinis na di dunya, sareng numutkeun ka Jaap Vreling, henteu langkung ti lima, sareng ayeuna St. Eustatius (Statia) mangrupikeun bumi planetarium munggaran di Karibia.

Ieu mangrupikeun proyek pendidikan anu dipingpinan ku Jaap Vreling sareng Tuan Ishmael Berkel. Jaap ngajar di Universitas Amsterdam sareng janten bagian tina Grup Panilitian Belanda ngeunaan Astronomi di 2010, dimana proyek kubah dimimitian. Kalayan tim 14 mahasiswa astronomi universitas, anjeunna ngumbara sareng 3 kubah ka sakola-sakola di sakumna Walanda, paméran, sareng kadang-kadang astronomi diintegrasikeun kana program sakola, ku ayana planetarium dina situs anu dijantenkeun salaku bantuan visual utama pikeun ajaran. tina poko éta.

Salami sababaraha taun, Jaap ngimpi tiasa nyandak planét ka Statia. Pulo Ishmael Berkel sorangan, ogé ngajaga impian éta, sareng seueur diskusi anu dilakukeun antara duaan pikeun nangtoskeun kumaha ngajantenkeunana jadi kanyataan. Duanana ngahargaan nilai pendidikanana, ngakuan yén nalika murid ngadatangan planetarium aranjeunna angkat kalayan minat diajar anu langkung luhur. Di seueur nagara di dunya, polusi cahaya ngajantenkeun teu mungkin pikeun menikmati langit peuting. Statia henteu ngagaduhan watesan sapertos kitu tapi sateuacan ayeuna, teu aya katerangan anu gampang dicaritakeun ngeunaan naon anu dititénan. Cara susu, bintang, planét, bulan, kumaha sadayana saling pakaitna, kumaha karuhun ngagunakeunana pikeun nganapigasi ti tempat ka tempat sareng seueur aspék praktis sanés jagat ayeuna tiasa diajarkeun dina lingkungan planetarium anu narik ati di Statia. Kunjungan planetarium parantos kabuktosan nguntungkeun pikeun murid sagala umur, ti mimiti TK. Murid, Nanging, sanés ngan ukur ahli waris. Mangrupikeun pangalaman anu tiasa dihargaan ku sadayana.

Planetarium mangrupikeun daya tarik wisata tambahan di Pulo Jawa. Tempatna di Perkebunan Lynch, kubah tiasa nampung 25 jalma dina hiji waktos. Dilengkepan parangkat lunak pangénggalna dina industri ieu, para tamu bakal diliput ku fitur téater proyéksi na, hasilna aya pangalaman anu réalistis nalika ngalangkungan jagat raya. 

Pembukaan resmi dilaksanakeun tanggal 23 Pébruari 2021 kalayan sakumpulan alit tamu undangan anu hadir. Masarakat wilujeng sumping nganjang dina 24, 25, sareng 26 Pébruari ti 9:00 énjing ka 12 WIB. Ayeuna, teu aya biaya kanggo lebet sabab masih dina tahap pilot na, nanging, pamekar parantos nunjukkeun yén biaya éntri akhirna tiasa ditagih.

"Mangsa payun cerah," saur Pak Berkel, "sareng kami aya di dieu pikeun mastikeun yén sadaya Statians, ageung atanapi alit, gaduh kasempetan pikeun menikmatinya. Kami ogé ngabayangkeun yén wisatawan anu sumping di pulau kami bakal tiasa nambihan daya tarik ieu kana pangalaman liburan. "

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

eTurboNews | eTN