24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara Austria Ngabobol Warta hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Jérman Ngabobol Warta wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab Swiss Breaking News piknik kandaraan Rusiah Wisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Lufthansa Group nyiapkeun kekembangan paménta 2021 anu kuat saatos rugi operasi 5.5 milyar euro

Carsten Spohr, CEO Deutsche Lufthansa AG
Carsten Spohr, CEO Deutsche Lufthansa AG
Ditulis ku Harry Johnson

Watesan perjalanan sareng karantina nyababkeun turunna unik paménta perjalanan udara

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Ngirangan biaya salajengna ngagancangan sareng ngoperasikeun solokan kas dugi ka sakitar 300 juta euro per bulan dina kuartal kaopat
  • Carsten Spohr: "Diakuan sacara internasional, vaksinasi digital sareng sertipikat uji kedah ngagentos larangan perjalanan sareng karantina"
  • Lufthansa Group Airlines siap nawiskeun dugi ka 70 persén kapasitas deui dina jangka pondok sareng tujuanna nawiskeun 100,000 karyawan pikeun sudut pandang jangka panjang

Carsten Spohr, CEO Deutsche Lufthansa AG, nyatakeun: "Sataun katukang nyaéta anu paling nangtang dina sajarah parusahaan urang - pikeun palanggan, padamel sareng pemegang saham urang. Watesan perjalanan sareng karantina nyababkeun turunna unik paménta perjalanan udara. Ayeuna diakui sacara internasional, vaksinasi digital sareng sertipikat uji kedah ngagentos larangan perjalanan sareng karantina sahingga masarakat tiasa sakali deui nganjang ka kulawarga sareng réréncangan, pendak sareng mitra bisnis atanapi diajar ngeunaan nagara sareng budaya sanés. "

Ningali pamekaran kahareup dina Lufthansa Grup, Carsten Spohr nyarios: "Krisis anu unik nyaéta ngagancangkeun prosés transformasi di perusahaan urang. 2021 bakal janten taun redimensioning sareng modernisasi pikeun urang. Fokusna bakal tetep dina kelestarian: Kami nalungtik naha sadaya pesawat anu langkung lami ti 25 taun bakal tetep dina taneuh salamina. Ti usum panas payun, urang ngarepkeun paménta pikeun nyandak deui pas wates perjalanan anu dikurangan dikirangan ku tés sareng vaksin anu salajengna. Kami siap nawiskeun dugi ka 70 persén kapasitas pra-krisis urang deui dina jangka pondok nalika paménta ningkat. Kalayan Grup Lufthansa anu langkung alit, langkung lincah sareng langkung berkelanjutan, kami hoyong ngajaga jabatan kami di dunya sareng ngamankeun padamelan sakitar 100,000 karyawan dina jangka panjang. " 

Hasil 2020

Paménta turun sacara dramatis dina taun pandemi Corona sareng larangan perjalanan anu pakait. Pendapatan di Grup Lufthansa turun ka 13.6 milyar euro dina 2020 (taun samemehna: 36.4 milyar euro). Sanaos pangurangan biaya anu gancang sareng éksténsif, Grup Lufthansa kedah ngalaporkeun EBIT Disaluyukeun dikurangan 5.5 milyar euro (taun samemehna: laba 2.0 milyar euro). Margina EBIT Disaluyukeun dikurangan 40.1 persén (taun saméméhna: tambah 5.6 persén). Aliran kas operasi dina kuartal kaopat 2020 nyaéta sakitar 300 juta euro per bulan. Kamajuan dina rétrukturna terbatas pangaruh tina kaayaan pandemi anu langkung parah dina pendapatan. Biaya tanaga dikirangan sacara signifikan ngalangkungan réduksi tanaga gawé, perjanjian kasepakatan sareng mitra sosial sareng damel jangka pondok. Dina akhir taun 2020, jumlah pagawé nyaéta 110,000, sakitar 20 persén langkung handap tibatan taun saméméhna. Kaleungitan EBIT anu dilaporkeun sakitar 1.9 milyar euro langkung handap dina dikurangan 7.4 milyar euro, utamina kumargi luar biasa nyeratna pesawat sareng kahadéan. Panghasilan bersih jumlahna dikurangan 6.7 milyar euro (taun samemehna: 1.2 milyar euro).  

Lufthansa Cargo ngahontal hasil rékor

Béda sareng maskapai panumpang, divisi kargo Grup nguntungkeun tina ningkatna paménta salami sataun. Didukung ku paningkatan anu kuat dina rata-rata ngahasilkeun di tengah permintaan anu luhur terus-terusan, Lufthansa Cargo ngahontal hasil rékor ku EBIT Disaluyukeun 772 juta euro (taun samemehna: 1 juta euro) sanaos turunna 36 persen dina kapasitas angkutan barang.

Pangeluaran modal di Grup Lufthansa dikirangan sakitar dua per tilu taun dina taun di 2020 janten 1.3 milyar euro (taun samemehna: 3.6 milyar euro), utamina dumasar kana perjanjian anu lega sareng pabrik pesawat. Ieu nyayogikeun panundaan pangiriman pesawat di 2021 sareng sajabina, sahingga pengeluaran modal taunan bakal langkung handap tina anu direncanakeun ogé dina taun-taun payun. Aliran arus kas anu disaluyukeun négatip 3.7 milyar euro (taun samemehna: 203 juta euro), kalayan sakitar 3.9 milyar euro mayar kanggo pamulangan artos nyalira. Ieu diimbangi ku 1.9 milyar euro dina pesenan énggal. Aliran arus kas sésana diwatesan ku manajemén anu ketat ngeunaan piutang sareng hutang.

Hutang bersih kalebet tanggungan sewaan naék janten sakitar 9.9 milyar euro (taun kamari: 6.7 milyar euro). Tanggung jawab pensiunan ningkat ku 43 persén janten 9.5 milyar euro (taun saméméhna: 6.7 milyar euro), utamina akibat turunna tingkat bunga anu dipaké pikeun diskon kawajiban pensiun janten 0.8 persén (taun sateuacanna: 1.4 persén). 

Dugi ka 31 Désémber 2020, Grup Lufthansa parantos ngagaduhan likuiditas sakitar 10.6 milyar euro, diantarana 5.7 milyar euro anu aya hubunganana sareng langkah-langkah stabilisasi pamaréntah anu henteu digunakeun. Dina akhir taun 2020, Grup Lufthansa parantos narik dana stabilisasi pamaréntahan sakitar 3.3 milyar euro, anu 1 milyar euro parantos dibales dina waktos éta.

Dina paruh kadua 2020, Grup hasil balik ka pasar modal sareng ngumpulkeun dana 2.1 milyar euro ngalangkungan obligasi sareng pembiayaan pesawat. Salaku tambahan, dina tanggal 4 Pébruari Grup nempatkeun dua beungkeut ku total volume 1.6 milyar euro, anu hasilna dianggo diantawis hal-hal sanés kanggo mayar deui pinjaman KWW 1 milyar euro. Sacara umum, pembiayaan jangka panjang sadaya tanggung jawab kauangan anu disababkeun dina 2021 sahingga dijamin.

"Transaksi anu terakhir parantos nunjukkeun sabaraha kapercayaan pasar di perusahaan urang. Grup Lufthansa dibiayaan ogé saluareun 2021. Ieu ogé dibantosan ku elemen-elemen anu teu acan dianggo dina paket stabilisasi, anu urang tiasa ngagiring sakumaha diperyogikeun pikeun langkung nguatkeun neraca urang, "saur Remco Steenbergen, Chief Officer Keuangan Deutsche Lufthansa AG.

Angka lalu lintas pikeun 2020

Di 2020, maskapai Grup Lufthansa nawiskeun sakitar sapertilu penerbangan atanapi kapasitas (sayogi korsi kilométer) 31 persén dibandingkeun sareng taun sateuacanna. Dina 36.4 juta, jumlah panumpang aya 25 persén inohong taun kamari, ngahasilkeun faktor beban 63 persén, 19.3 poin persén langkung handap tina taun kamari.

Kusabab ngaleungitkeun kapasitas kargo beuteung dina pesawat panumpang, kapasitas kargo turun ku 39 persén. Kilométer angkutan barang dijual turun ku 31 persén janten 7,390 juta métrik ton dina période anu sami. Dina waktos anu sasarengan, faktor beban naék ku 8.4 persentase nunjuk ka 69.7 persén. Hasil rata-rata naék sakitar 55 persén kusabab kakirangan pasokan.

Grup Lufthansa kauntungan tina sistem hub na. Beda sareng pesaing, anu ngan ukur nawiskeun koneksi titik-ka-titik, maskapai Grup Lufthansa Grup tiasa nyumponan jilid lalu lintas anu low di hub na sahingga ngajaga sambungan anu penting. Salaku tambahan, jaringan caket antara panumpang sareng lalu lintas kargo di hub parantos ngamungkinkeun pikeun ngamankeun ranté pasokan global.  

melong

Taun kamari, jumlah pagawé turun sakitar 28,000. Di Jérman, 10,000 padamelan salajengna bakal dikirangan atanapi biaya tanaga anu saluyu kedah dibayar. Armada Grup bakal diréduksi janten 650 pesawat dina 2023. Dina pertengahan dékade, Grup ngarepkeun tingkat kapasitas pikeun balik ka 90 persén. Salaku tambahan, Grup ieu nalungtik pembuangan anak perusahaan anu ngan ukur nawiskeun sinergi minor sareng bisnis inti.

Iraha waé larangan dileungitkeun, pemesanan condong ningkat pisan dina daérah patalimarga masing-masing. Pikeun taun 2021 lengkep, Grup ngarepkeun kapasitas anu ditawarkeun ningkat kana 40 kana 50 persén tingkat 2019, sareng ekspektasi tetep yén arus kas operasi positip bakal dihasilkeun nalika kapasitas anu ditawarkeun langkung ti 50 persén. Kalayan ékspansi strategis bisnis pariwisata sareng kargo Lufthansa anu kuat, Grup dina posisi tiasa ngamangpaatkeun kasempetan pasar dina jangka pondok. Ledakan dina sektor kargo terus.

Saluran kas operasional bulanan rata-rata, teu aya parobihan modal kerja, pengeluaran modal sareng sakali-sakali sareng nyusun deui biaya, diperkirakeun dibatesan dugi ka 300 juta euro dina kuartal kahiji 2021.

"Hatur nuhun kana ukuran pembiayaan urang anyar-anyar ieu, kami ngagaduhan likuiditas anu cekap pikeun tahan lingkungan pasar anu tetep sesah. Léngkah salajengna nyaéta nguatkeun neraca urang sareng ngirangan hutang. Ku ngalakukeun éta, urang bakal ngirangan biaya urang liwat rétrukturna suksés. Krisis sareng manajemén biaya kami parantos pangaruh langkung gancang tibatan anu direncanakeun aslina. Dina waktos anu sasarengan, bisnis urang parantos pulih langkung laun tibatan anu tiheula urang ngarepkeun. Salaku tambahan pikeun mayaran dana stabilisasi pamaréntah, tujuan strategi kauangan urang nyaéta pikeun pasar kauangan pikeun ngaevaluasi deui kapercayaan urang kana tingkat investasi dina jangka menengah, "saur Remco Steenbergen.

Grup Lufthansa ngarepkeun karugian operasi, diukur dina hal Disaluyukeun EBIT, janten langkung handap dina 2021 tibatan taun saméméhna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.