Asosiasi News Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Industri silaturahmi Rapat Berita Industri wartos Ngawangun deui tanggung jawab piknik Rusiah Wisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Saatos kalem dramatis, kamungkinan luhur pikeun gancang recovery industri pariwisata global

Saatos kalem dramatis, kamungkinan luhur pikeun gancang recovery industri pariwisata global
Saatos kalem dramatis, kamungkinan luhur pikeun gancang recovery industri pariwisata global
Ditulis ku Harry Johnson

ITB Berlin nyebarkeun papanggihan Monitor Wisata Dunya pang anyarna ngeunaan IPK Internasional ngeunaan tren perjalanan global dina taun pandemi sareng maksud perjalanan di 2021

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pikeun taun perjalanan 2020, turunna global 70 persén dina perjalanan internasional diidentifikasi
  • Segmen anu paling parah pencét ku kamunduran global dina perjalanan kaluar nyaéta perjalanan liburan
  • Perjalanan udara parantos katarajang parah ku pandemi, dimana dina perjalanan kaluarna turunna dikurangan 74 persén sadunya

Saatos tingkat pertumbuhan anu kuat salami 10 taun ka pengker industri pariwisata, andalan ékonomi, parantos ngalaman kamunduran dramatis sareng mangrupikeun séktor anu paling parah di taun pandemi. Sacara global, perjalanan kaluar di 2020 turun ku 70 persén. Karugianna rupa-rupa gumantung kana buana sareng segmen perjalanan. Janten, jenis liburan anu berorientasi ka alam sareng perjalanan ku mobil dilakukeun sacara hadé langkung saé salami pandemi tibatan perjalanan udara atanapi istirahat kota sareng perjalanan buleud. Sanaos kamunduran global anu drastis dina taun 2020, hasil survey anu pang anyarna masihan harepan pikeun taun payun: dua per tilu wisatawan kaluar di seluruh dunya badé ngumbara ka luar negeri deui dina 2021.

Tren beda-beda di buana masing-masing di 2020

Pikeun taun perjalanan 2020, Monitor Wisata Dunya IPK nyatakeun penurunan global 70 persén dina perjalanan internasional. Tren di buana masing-masing bénten-bénten: Di Asia, dimana pandemi pencét munggaran, perjalanan kaluar parantos murag paling, ampir 80 persén, sedengkeun perjalanan luar ku urang Éropa nunjukkeun karugian panghandapna dina dikurangan 66 persén. Perjalanan ka luar Amérika Latin turun ku 70 persén salaku rata-rata global, sami sareng perjalanan kaluar Amérika Kalér kalayan dikurangan 69 persén. 

Coronavirus nyababkeun parobihan paripolah perjalanan

Segmen anu paling parah pencét ku turunna global perjalanan luar nyaéta perjalanan liburan (dikurangan 71 persén). Ku ngabandingkeun, perjalanan bisnis (dikurangan 67 persén) sareng perjalanan pribadi anu sanés (dikurangan 62 persén) teu acan kapangaruhan parah. Di pasar perjalanan liburan, perjalanan sareng jalan istirahat kota parantos ngalaman langkung ti rata-rata karugian (dikurangan 75 persén), sedengkeun liburan pantai sareng liburan berorientasi alam (dikurangan 53 persén) parantos ngalaman krisis langkung saé. 

Sapertos anu diarepkeun, perjalanan udara parantos katarajang parah ku pandemi, dimana dina perjalanan kaluarna turunna dikurangan 74 persén di sakumna dunya. Upami dibandingkeun, perjalanan internasional ku mobil (dikurangan 58 persén) parantos langkung saé. Di akomodasi, turunna di luhur rata-rata dina industri hotél (dikurangan 73 persén), sedengkeun jinis akomodasi anu sanés - kalebet kamar pribadi - parantos ngalaman kirang parah.

Nanging, naon anu teu dipimpin ku pandemi Corona, nyaéta perjalanan langkung mirah. Sanaos jumlah rata-rata anu dibébaskeun per perjalanan saéstuna murag di sakumna dunya ku 14 persén, ieu disababkeun utamina kamunduran perjalanan udara sareng perjalanan jarak jauh.

Minat pisan kana perjalanan kaluar taun 2021

Hasil survey global IPK ti Januari taun ayeuna masihan alesan pikeun harepan, mémang dimimitian ku perjalanan di 2021: 62 persén wisatawan internasional di dunya maksudna ngumbara ka luar negeri taun ayeuna. Anu henteu udagan angkat ka luar negeri sanés nunjukkeun alesan kauangan pikeun ieu, tapi ku seuseueurna ageung résiko inféksi. Kombinasi vaksin ayeuna sayogi sareng kersa luhur diantara wisatawan kaluar (90 persén) kanggo divaksinasi parantos ngabatalkeun alesan utami pikeun henteu ngumbara, hartosna henteu aya halangan pikeun pamulihan industri pariwisata anu gancang sareng nyebar.

Rencana perjalanan sareng liburan pikeun 2021

Nalika ditaroskeun ngeunaan rencana perjalanan kaluar taun ayeuna, réspondén fokus kana perjalanan liburan. Dibandingkeun sareng perjalanan sateuacan-pandemi, aya minat luhur-rata pikeun nganjang ka babaturan sareng kulawarga. Kapentingan perjalanan bisnis langkung luhur diantara urang Amérika sareng Asia tibatan di antara urang Éropa. Dina hal perjalanan liburan di luar negeri dina 2021, aya tingkat minat anu tinggi dina liburan matahari & pantai. Kota break peringkat kadua diantara jinis liburan (kahiji diantara urang Asia) sareng liburan anu berorientasi alam datangna katilu, naékna popularitas anu dibandingkeun dibandingkeun sateuacan pandemi. Survei pangénggalna ogé ngagambarkeun minat anu luhur pikeun perjalanan udara di luar negeri sareng pamulihan industri hotél sigana sigana.

Tren arah tujuan di buana sorangan

Ditanya ngeunaan tujuan perjalanan anu langkung diarepkeun pikeun 2021, urang Éropah jelas langkung milih tujuan di Éropa. Spanyol urutan kahiji, dituturkeun ku Itali, Jérman sareng Perancis. Diantara urang Amérika sareng Asia, perjalanan di buana sorangan ogé mangrupikeun pilihan utama. Nanging, tujuan di Éropa, khususna Jérman, parantos maénkeun peran dina 2021. 

Kasempetan anu saé pikeun pamulihan anu gancang

Kasempetan pikeun pamulihan global industri pariwisata internasional gancang pisan. Di sakumna dunya, aya kahoyong anu kuat pikeun ngumbara, sakumaha dibuktikeun ku niat perjalanan 2021. Ku vaksin ayeuna parantos sayogi, alesan utami anu teu daék iinditan dibatalkeun. Anggap perséntase tinggi pendudukna divaksinasi gancang di sakumna dunya, ieu bakal nyumbang kana pamulihan global anu gancang sareng komprehensif pikeun perjalanan kaluar. Tujuan ieu tiasa dihontal dina 2022, paling anyar 2023.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.