kabudayaan Israél Ngabobol Warta wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Pertemuan penemuan Laut Mati Gulung

Pertemuan penemuan Laut Mati Gulung
Pananjung Laut Mati
Ditulis ku Garis Média

Di Israél, arkéologis sareng penjarah balap - dina pikiran masarakat - pikeun kéngingkeun sapotong sajarah ti situs penggalian Laut Mati.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Dikubur handapeun kokotor dina guha di Gurun Yudea mangrupikeun artefak anu ayeuna dipendakan ku arkéologis Israél sareng panalungtik.
  2. Kapanggihna kalebet fragmen perkamen tina gulung Alkitab tina 12 nabi alit.
  3. Gulung Laut Mati anu munggaran dipanggihan dina 1947 nalika penjarah lebet ka guha sareng teu dihaja mendakanana, sareng éta mangrupikeun perlombaan antara penjarah sareng arkéologis ti saprak éta.

Penemuan Scroll Laut Mati anu munggaran ampir dina dasawarsa 6 diumumkeun dina 16 Maret ku Otoritas Antiquities Israel (IAA), nyirian kameunangan utama pikeun arkéologis sareng narik minat para penjarah. Pamanggihan anu énggal ieu ngagambarkeun paméran panganyarna antara dua kelompok.

Israél mangrupikeun nagara anu satengahna lahan dianggap situs sajarah kuno, sareng nalika siang, janten, arkéologis sareng penggalian ilegal ngalaksanakeun lomba anu umum pikeun ningali saha anu tiasa nganggo artefak heula.

Ngaliwatan operasi anu pang anyarna, anu Israél arkeolog sareng panaliti tiasa ngahontal artefak anu dikubur di guha di Gurun Yudea sateuacan aranjeunna tiasa dipendakan sareng dicandak dibawa ku penjarah, Joe Uziel, kapala Maot Laut Scrolls unit di IAA, ngawartoskeun The Media Line. Salaku tambahan, aranjeunna "mendakan aranjeunna dina kontéks aslina," saurna.

Kapanggihna kalebet fragmen perkamen tina gulung Alkitab tina 12 nabi alit, khususna buku Zakaria sareng Nahum, ditulis dina basa Yunani kuno. Ogé kapendak di guha, disebat "Gua Ngeunaan" sabab éta ngan ukur kahontal ku jalan némpél dina gawir anu jangkung, mangrupikeun rorongkong umur 6,000 taun budak sareng karinjang anu ageung kumplit ti saprak 10,500 taun, sigana anu pangkolotna di dunya.

Gurun Judean, Uziel nyarios, mangrupikeun tempat pangpalingna pikeun maling paninggalan kusabab iklim ngajaga barang ku cara anu moal mungkin di tempat séjén.

Scroll Laut Mati khususna nyorot persaingan antara arkéologis sareng bandit.

Gulung Laut Mati anu munggaran dipanggihan dina 1947 nalika penjarah lebet ka guha sareng teu dihaja mendakanana, saur Uziel, sanaos kaseueuran akun sajarah nyatakeun yén budak angon ngora ngadamel penemuan awal. "Teras, saatosna, sapanjang '40an sareng' 50an, aya semacam lomba antara penjarah sareng para arkéologis pikeun nyobaan dugi ka guha-gua heula. Sering kali, tukang rampog dugi ka dinya heula, "saurna.

Masalah ieu ningkat salami taun kamari, sigana kusabab seueur jalma anu nganggur, janten aranjeunna mimiti milari barang-barang kuno pikeun ngajualna.

Prof Noam Mizrahi, dosen senior di Jurusan Injil di Universitas Ibrani Yerusalem henteu satuju kana ciri ieu para penggalian ilegal, khususna anu mendakan Gulung Laut Mati.

"Kuring henteu yakin aranjeunna bakal ngartikeun dirina salaku bandit, éta parantos ngagambarkeun sudut pandang pendirian," saur anjeunna. "Gulung Laut Mati anu munggaran dipendakan ku angon Badui sacara teu kahaja sareng sakali jalma ngartos yén éta mangrupikeun papanggihan asli, tukang angon sareng jalma sanés angkat ka Gurun Yudea pikeun ningali aya pamanggihan anu langkung sapertos kieu, anu aranjeunna mendakan," ceuk.

Arkéologis nyarios yén penting pisan pikeun kéngingkeun artefak heula supados mendakanana sakumaha teu kaganggu ku cara anu mungkin.

Dina hal pamanggihan anu paling anyar, artéfak-artefak éta aya di guha anu digali ku para arkéologis saatos ngali anu teu sah.

"Sakali kontéks arkéologis kaganggu, maka seueur inpormasi anu kaleungitan salamina," saur Mizrahi. "Dina kontéks arkéologis, urang salawasna ngagaduhan petunjuk dina carita déposisi, sareng carita déposisi nyarioskeun seueur ngeunaan masarakat sareng budaya jaman harita."

"Ieu pisan sababna naha aya jenis balapan sabab arkéologis diajar seueur tina kontéks anu ngagulung ieu sareng barang-barang sanés" beristirahat, saurna.

Masih, anu énggal énggalna henteu kaganggu pikeun masihan pamanggih arkéologis nalika gulung kénca di guha.

"Anggap we nyandak pamendakan sareng analisa khusus pikeun nga-date, sapertos radiocarbon dating, éta bakal tanggal ngagulung, tapi éta moal nyaritakeun nalika disimpen dina guha sareng éta mangrupikeun bagian anu penting dina carita," Uziel ceuk.

"Kami henteu kantos berkencan nganggo radiocarbon, tapi kami terang sacara négatip numutkeun jinis-jinis serat anu tanggalna kirang langkung saratus taun ti harita ti tempat éta mendakan," saur Uziel. "Éta dibawa ka ditu ku pemberontak anu kabur tina tentara Romawi sareng nyumput sareng dasarna ngantosan dinten anu aranjeunna tiasa kaluar deui."

"Éta nyaritakeun pisan kami ngeunaan pentingna ngagulung éta pikeun jalma-jalma ieu kusabab upami anjeun ningali naon anu diperyogikeun jalma atanapi setrés, aranjeunna nyandak naon anu penting pisan," saur anjeunna.

Penggalian haram mangrupikeun masalah sapertos di Israel yén IAA ngagaduhan unit anu khusus pikeun ngeureunkeun penggalian anu teu sah.

Masalah éta sateuacanna ngadegna nagara Israél sareng ngan ukur beuki parah, numutkeun ka Dr Eitan Klein, wakil diréktur unit pencegahan maling antiquities di IAA.

Klein nyatet yén inspektur IAA, anu berwenang meta dina hukum sapertos aparat kapulisian, mendakan sakitar 300 kasus penjarahan unggal taun di Israél.

"Masalah ieu ningkat salami taun kamari, panginten kusabab seueur jalmi anu nganggur, janten aranjeunna mimiti milari barang-barang kuno pikeun ngajualna," saur anjeunna.

Hukum antiquities Israél didirikeun taun 1978, cabang tina hukum ngalawan prakték anu didamel salami mandat Inggris, anu netepkeun yén unggal artefak milik nagara Yahudi. Hukum ogé ngalarang panggunaan detéktor logam, penggalian dina situs kuno sareng ékspor tina titilar naon waé anu aya dina situs kuno tanpa idin.

Situs kuno didirikeun nalika arkéologis ti IAA lebet ka hiji daérah sareng mendakan barang-barang sajarah pikeun lokasi anu munggaran, saurna koordinat dilaporkeun ka otoritas. Sakali dikonfirmasi salaku jaman baheula, koordinat situs na diterbitkeun.

"Di Israél, urang gaduh langkung ti 35,000 situs kuno tanpa Tepi Kulon sareng unggal taun urang mendakan deui," saur Klein. "Sabenerna, satengah nagara, nagara Israél, mangrupikeun situs kuno."

Sakali kontéks arkéologis kaganggu, maka seueur inpormasi anu kaleungitan salamina.

Hukuman pikeun penggalian ilegal mangrupikeun denda sareng / atanapi dugi ka lima taun panjara, tapi Klein nyatakeun pangadilan biasana ngaluarkeun hukuman sataun dugi ka dua taun.

Wakil diréktur nyatakeun perang ngalawan penjarahan lumangsung dina sababaraha rupa.

"Kami merjuangkeun éta dina sababaraha arah, urang nyebatna 'metode gabungan Israél pikeun merangan perdagangan terlarang antiquities sareng penjarahan,'" sa Klein.

Anjeunna nyarios yén tindakan kedah dilakukeun "ngalawan penjarah di lapangan pikeun néwak aranjeunna nalika penggalian ilegal; ngalawan gelandang, jalma anu nyandak artefak ti tukang jarah sareng bawa ka dealer barang antik; ngalawan para padagang - kaseueuran waktos henteu haram dagang di jinis kuno ieu. "

"Pertarungan anu sanés mangrupikeun penyelundupan jaman baheula," tambah Klein. "Anjeun kedah gaduh jalma di wates nagara sareng ogé sacara internasional. Kami ogé ningali lelang sareng koleksi pribadi di mancanagara pikeun ningali aya hal anu dipaling di Israél kumaha waé anu berhasil ninggalkeun nagara. "

Wakil diréktur nyandak padamelan hijianana.

"Upami urang néwak 60 kelompok tukang rampog unggal taun sareng urang nganggo ratusan barang anti haram unggal taun, pikeun kuring sigana urang ngalakukeun padamelan anu saé, tapi masih seueur anu kedah dilakukeun," saur anjeunna.

Dinten ieu, numutkeun ka Uziel, arkéologis kalibet dina lomba anu sanés sareng penggalian ilegal tibatan nalika Laut Laut Gulung mimiti dipendakan.

"Éta mangrupikeun hiji jinis persaingan anu béda kusabab ayeuna urang nyobian nyegah penjarahan lengkep, kami henteu ngusahakeun pendakan khusus, A atanapi B," saur Uziel. Sanaos sapanjang jalan para arkéologis mendakan hal-hal anu luar biasa sapertos pamanggihan Laut Mati anu anyar, "ideu utama nyaéta nyiptakeun ayana di Gurun Yuda pikeun nyegah penjarahan di masa hareup," saur anjeunna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Garis Média