Bélgia Ngabobol Warta Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah News Kaséhatan Hak Asasi manusa wartos Ngawangun deui tanggung jawab piknik Rusiah Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Uni Éropa ngumumkeun Sértipikat Héjo Digital pikeun palancong divaksinasi ngalawan COVID-19

Uni Éropa ngumumkeun Sértipikat Héjo Digital pikeun palancong divaksinasi ngalawan COVID-19
Uni Éropa ngumumkeun Sértipikat Héjo Digital pikeun palancong divaksinasi ngalawan COVID-19
Ditulis ku Harry Johnson

Komisi Éropa nekenkeun yén sertipikat samentawis sareng bakal dibatalkeun nalika pandemi COVID-19 parantos réngsé

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Sértipikat Héjo Digital EU ngajukeun vaksinasi COVID-19
  • Sértipikat Héjo Digital diperkirakeun bakal diwanohkeun dina EU dina pertengahan Juni
  • Tembakan COVID-19 moal janten wajib pikeun perjalanan transnasional di Uni Éropa

Otoritas Uni Éropa parantos ngumumkeun konsép Digital Green Certificate anu dirancang pikeun dijalankeun salaku bukti vaksinasi ngalawan COVID-19. Sértipikat Héjo Digital diperkirakeun bakal diwanohkeun dina UE dina pertengahan Juni.

nu Komisi Éropa ngaluarkeun pernyataan ieu di Brussel:

"Dinten ieu, Komisi parantos ngadopsi proposal législatif anu ngawangun kerangka umum pikeun Sértipikat Héjo Digital anu ngaliput vaksinasi, tés sareng pamulihan. Ieu mangrupikeun pendekatan tingkat EU pikeun ngaluarkeun, verifikasi sareng nampi sertipikat pikeun mempermudah gerakan bébas di UE, dumasar kana hormat anu ketat pikeun non-diskriminasi sareng hak-hak dasar warga EU. Kerangka téknis bakal dihartikeun dina tingkat EU, pikeun ditetepkeun dina pertengahan Juni, pikeun mastikeun kaamanan, interoperabilitas, ogé patuh kana panangtayungan data pribadi. Éta ogé bakal ngamungkinkeun kamungkinan dilegaan ka sertipikat cocog anu dikaluarkeun di nagara-nagara katilu. "

Komisioner pikeun Kaadilan, Didier Reynders nekenkeun yén sertipikat samentawis sareng bakal dibatalkeun nalika pandemi COVID-19 parantos réngsé.

Numutkeun ka Komisi Éropa, shot COVID-19 moal janten wajib pikeun perjalanan transnasional di Uni Éropa.

Presentasi bijil vaksinasi mangrupikeun léngkah pangpayunna pikeun nyiptakeun dokumén. "Parlemén Éropa sareng Déwan kedah nyukcruk diskusi gancang, ngahontal kasapukan dina proposal pikeun Sértipikat Héjo Digital, sareng satuju kana pendekatan pikeun pambukaan aman dumasar kana kerangka ilmiah anu padet. Komisi Éropa bakal neraskeun ngadukung peningkatan produksi vaksin, sareng ngudag solusi téknis pikeun ningkatkeun interoperabilitas sistem nasional pikeun tukeur data. Nagara Anggota kedah ngagancangkeun program vaksinasi, mastikeun yén larangan samentawis proporsional sareng non-diskriminatif, nunjuk titik kontak pikeun kolaborasi dina panjagaan cai limbah sareng ngalaporkeun usaha anu dilakukeun, sareng ngaluncurkeun palaksanaan téknis tina Sértipikat Héjo Digital dina pandangan adopsi anu dilacak gancang ngeunaan proposal, ”saur siaran pers.

"Dina Juni 2021, saatos dipénta ku Déwan Éropa, Komisi Éropa bakal nyebarkeun makalah ngeunaan pelajaran anu dipelajari tina pandemi sareng jalan nuju masa depan anu langkung tahan banting," komisi menyimpulkan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.