Eustatius: Henteu aya karantina deui pikeun Statians divaksinasi

Eustatius: Henteu aya karantina deui pikeun Statians divaksinasi
Eustatius: Henteu aya karantina deui pikeun Statians divaksinasi
Ditulis ku Harry Johnson

Warga Statia anu divaksinasi pinuh henteu kedah kana karantina nalika lebet Statia saatos ngalalana ka luar negeri

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Eustatius bakal ngagampangkeun ukuran karantina dugi ka 11 April 2021
  • Warga Statia anu balik ti luar negeri masih kedah gaduh tes PCR négatip
  • Ukuran léngkahna henteu lumaku pikeun wisatawan, sanaos aranjeunna divaksinasi

Badan Publik St. Eustatius bakal ngagampangkeun langkah-langkah ti 11 April 2021. Warga Statia anu divaksinasi pinuh henteu kedah lebet karantina nalika lebet Statia saatos ngalalana ka luar negeri. Ukuran pelonggaran ieu henteu lumaku pikeun wisatawan.

Kaputusan pikeun méréskeun tindakan éta dilaksanakeun saatos musyawarah ati-ati sareng saatos konsultasi sacara éksténsif sareng Kamentrian Kaséhatan, Karaharjaan sareng Olahraga di Walanda (VWS), National Institute for Health and Environment (RIVM), ahli epidemiologis di Saba, Mr. Koen , Departemen Kaséhatan Umum sareng Tim Manajemén Krisis di Statia.

Tés RRT diperyogikeun

Warga Statia anu balik ti luar negeri masih kedah gaduh tes PCR négatip, tapi ieu ngan ukur diterapkeun upami nagara anu berisiko tinggi didatangan. Tes gancang (antigen) ogé diperyogikeun 5 dinten saatos balik ka Statia. Salaku tambahan, jarak sosial sareng ngagem topeng wajah wajib pikeun 5 dinten munggaran saatos lebet. Ogé, henteu kénging ngiringan acara sareng langkung ti 25 jalma anu hadir salami 5 dinten kahiji sareng urang Statians anu balik kedah taat kana aturan kabersihan salami dinten-dinten sapertos ngumbah leungeun sacara rutin.

Ukuran léngkahna henteu lumaku pikeun wisatawan, sanaos aranjeunna divaksinasi.

barudak

Barudak anu aya di luar negeri sareng balik ti nagara anu résiko tinggi henteu kénging sakola atanapi ngurus budak salami 5 dinten. Barudak dina kelompok umur 4 taun ka luhur bakal diuji saatos 5 dinten. Nanging, pikeun barudak umur 12 taun ka luhur, ukuran anu béda diterapkeun. Aranjeunna kedah lebet karantina nalika sumping salami 10 dinten. Ieu tiasa dilakukeun di imah anu sami sareng kolotna, tapi di kamar anu misah. Bédana antara kelompok umur ieu dilakukeun kusabab kanyataan yén barudak di luhur 12 taun langkung sering nyebarkeun virus COVID-19 tibatan barudak antara 4 sareng 12 taun.

Dinten kunjungan ka St. Maarten

Jalma anu pinuh divaksinasi sareng dua dosis tina vaksin Moderna tiasa didatangan St. Maarten salami 1 dinten, tanpa diuji, sareng tanpa kedah lebet karantina nalika balik deui ka Statia. Ukuran pelonggaran ieu ngan ukur lumaku nalika jumlah kasus COVID-19 aktif di St Maarten sahandapeun 100 per minggu.

Pagawe asup

Pagawé anu datang anu divaksinasi bakal dievaluasi dina kasus dumasar kasus. Nanging, karantina diperyogikeun kecuali jinis padamelan ngamungkinkeun rézim anu langkung gampang.

léngkah salajengna

Dina momen ieu Public Entitas St. Eustatius damel dina peta jalan anu bakal kalebet léngkah-léngkah khusus pikeun muka Statia. Peta jalan ieu munggaran bakal dibahas sareng Komite Pusat minggu payun.

Dinas Kaséhatan Umum bakal ngamimitian nyayogikeun dosis kadua vaksin dina 22 Pébruari, 2021. Dugi ka ayeuna 765 jalmi divaksin ku dosis munggaran vaksin Moderna, anu sakedik langkung ti 30% tina populasi dewasa. Dinas Kaséhatan Umum bakal ngamimitian nyayogikeun dosis kadua vaksin dina Senén, 22 Maret 2021. Dugi ka 765 jalmi parantos nampi dosis anu munggaran, sakitar langkung 30% tina populasi sawawa.  

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

eTurboNews | eTN