Liburan Thailand Songkran: Henteu karantina atanapi kuncén

Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami |kajadian| Ngalanggan | Média Sosial Kami|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Liburan Thailand Songkran: Henteu karantina atanapi kuncén
Liburan Thailand Songkran

Menteri Kaséhatan Umum Thailand Anutin Charnvirakul nyatakeun yén jalma henteu nganjang ka bumi nalika liburan Songkran pikeun senang-senang sareng nginum.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Songkran mangrupikeun liburan nasional Taun Anyar di Thailand anu kajantenan tanggal 13 April.
  2. Menteri Kaséhatan Umum nagara éta nyatakeun yén masarakat masih tiasa ngumbara ka propinsi sanésna tanpa kedah dikarantina.
  3. Wisatawan anu katépa katépaan COVID-19, Nanging, kedah dikarantina pikeun kaamanan kaséhatan sadaya warga sareng pangunjung.

Numutkeun ka Menteri Anutin Charnvirakul, sanaos propinsi parantos dibagi kana zona, ditunjuk ku warna numutkeun tingkat inféksi, moal aya anu dikonci. Jalma-jalma tetep tiasa ngarambat salami liburan Thailand Songkran ka propinsi sanésna tanpa kedah ka karantina nalika sumping di tempat anu dituju.

Hiji-hijina jalma anu bakal quarantined, bakal anu kaserang virus atanapi dianggap berisiko tinggi, jelas menteri.

Kana saran yén palancong ti propinsi anu ditunjuk janten zona beureum tiasa memicu kahariwang nalika sumping di propinsi sanés, Mr. Anutin nyarios yén dina kanyataan Songkran tradisi, jalma balik ka bumi utamina pikeun milari berkah ti sesepuh anu dipihormat. Aranjeunna henteu nuju di dinya mung kanggo milarian kasenangan, nguriling nginum, sareng ngadatangan tempat anu ramé, cenah.

Songkran mangrupikeun liburan nasional Taun Anyar Thailand anu kajantenan dina 13 April unggal taun, tapi waktos liburan dugi ka 12-16 April. Dina 2018, kabinét Thailand manjangan festival sacara nasional dugi ka 5 dinten ieu supados warga masarakat gaduh kasempetan kanggo ngumbara di bumi pikeun liburan.

Salami pandemi COVID-19, jalma kedah nyingkahan gempungan ageung. Menteri Kaséhatan Umum naroskeun yén jalma-jalma kedah tetep waspada sareng ati-ati, sareng ulah resep-seneng teuing. Éta jelas dibuktikeun virus nyebarkeun diantara kelompok jalma anu nganjang ka tempat hiburan, cenah.

Aspék anu paling kasohor dina hajatan Songkran nyaéta ngalungkeun cai. Adat asalna tina cuci beberesih dina usum liburan. Bagéan tina ritual nyaéta meresihan gambar Buddha. Ngagunakeun cai anu diberkahan anu ngabersihkeun gambar pikeun nyerep jalma sanés ditingali salaku cara pikeun ngahargaan sareng ngasilkeun rejeki. Éta ogé henteu nganyenyeri yén April mangrupikeun bagian anu paling haneut dina sataun di Thailand, janten nalika direndem mangrupikeun kabur anu nyegerkeun tina panas sareng kalembaban.

Ayeuna urang Thailand bakal jalan-jalan gaduh gelut cai nganggo wadah cai atanapi bedil cai atanapi nangtung di sisi jalan nganggo selang sareng soak saha waé anu ngaliwat. Datang ogé tiasa ditutupan kapur, adat anu asalna tina kapur anu dianggo ku bikang pikeun nandaan berkah.

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email
>