24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wartos jelema tanggung jawab piknik Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata News Kawat Wisata Warta Breaking UK Rupa-rupa Berita

St Helena miéling Bicentenary of Napoleon dina 5 Méi 2021

St Helena miéling Bicentenary of Napoleon dina 5 Méi 2021
St Helena miéling Bicentenary of Napoleon dina 5 Méi 2021
Ditulis ku Harry Johnson

Napoleon cicing di St Helena dugi ka pupus dina 1821 dina yuswa 51 taun

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • St Helena mangrupikeun pulau kadua anu paling terpencil di dunya
  • Napoleon diasingkeun ka St Helena di 1815 saatos éléh di Battle of Waterloo
  • Napoleon dibawa ka St Helena dina Oktober 1815 sareng cicing di Longwood, dimana anjeunna pupus dina Méi 1821

5 Méi 2021 nandaan bicentenary pupusna Napoleon Bonaparte - tanggal anu penting pikeun St Helena, pulau kadua anu paling terpencil di dunya, ayana di tengah Samudra Atlantik Kidul. Saatos diasingkeun ka St Helena di 1815 saatos éléh di Battle of Waterloo, jéndera militér anu kawéntar sareng kaisar Perancis, Napoleon cicing di Pulo Jawa dugi ka pupus di 1821 dina yuswa 51 taun.

Dina 1815 Pamaréntah Inggris milih St Helena, Wewengkon Luar Negeri Inggris, salaku tempat tahanan Napoleon I ti Perancis. Anjeunna dibawa ka pulau dina Oktober 1815 sareng cicing di Longwood, dimana anjeunna pupus dina Méi 1821. Butuh sapuluh minggu pikeun HMS Bellerophon dugi ka Pulo Atlantik Kidul sareng éta janten jelas mimiti yén aya harepan kabur - sareng didinya éta rencana - bakal pisan langsing.

Salami waktos ieu, pulau kasebut kuat dikawal ku pasukan rézim Inggris biasa, pasukan resimen St Helena lokal, sareng pangiriman angkatan laut. Urang Inggris parantos Napoleon tetep diawasi sareng paningali parahu anu badé nunjukkeun sinyal 500 senjata kanggo dikawasa. Bukti tetep dinten ayeuna ngeunaan benteng pulau pikeun mastikeun Napoleon henteu kabur.

Program peringatan bakal dimimitian di tempat peristirahatan terakhir Napoleon di bumi anu indah di Longwood House tepat waktos pupusna dina 5 Méi jam 17.15. Upacara ieu bakal diwangun ku bacaan sareng musik sareng nurunkeun bendera Perancis janten satengah tiang.

Jam 9 énjing tanggal 6 Méi 2021, bakal aya Misa Katolik anu diayakeun ogé di Longwood House dituturkeun ku upacara di Makam Napoleon jam 10.45. Dina 9 Méi, bakal aya upacara anu kadua di Makam sareng Longwood House bakal kabuka pikeun umum pikeun nganjang paméran pengasingan Napoleon.

St Helena henteu sapertos anu sanés di dunya, sareng henteu diragukeun mangrupikeun salah sahiji tempat anu paling luar biasa, matak sareng rewarding pikeun didatangan. Pulo vulkanik jauh ieu tetep COVID-19 gratis salami pandemi global sareng ayeuna muka wates na pikeun para pengunjung upami angger Inggris ngijinkeun. Pulo ieu kasohor ku sajarah anu euyeub, ngagaduhan sajumlah jalan anu ngagumbirakeun ngalangkungan rupa-rupa rupa bumi sareng tantangan, mangrupikeun tempat pangiuhan pikeun para birdwatchers, stargazers, penyelam, pelaut sareng pamayang olahraga - sareng mangrupikeun polah lauk lumba-lumba penduduk anu biasa muncul di teluk sakitar Ibukota Jamestown.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun.
Harry cicing di Honolulu, Hawaii sareng asli ti Éropa.
Anjeunna resep nyerat sareng parantos nutupan salaku editor tugas kanggo eTurboNews.