Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi Hotél & Resor Hak Asasi manusa Warta Méwah wartos tanggung jawab teknologi piknik Obrolan Pariwisata kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Komisi Éropa ngadesek nagara-nagara Uni Éropa pikeun muka deui wisatawan asing anu divaksinasi

Komisi Éropa: Nagara Uni Éropa kedah dibuka deui pikeun wisatawan asing anu divaksinasi
Komisi Éropa ngadesek nagara-nagara Uni Éropa pikeun muka deui wisatawan asing anu divaksinasi
Ditulis ku Harry Johnson

EC dinten ieu nyarankeun ka nagara-nagara Uni Éropa pikeun angkat larangan dina perjalanan "teu penting" pikeun urang asing anu divaksinasi pinuh

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Jalma anu divaksinasi sapinuhna ngalawan COVID-19 kedah diidinan lebet UÉ
  • Ayeuna Badan Obat Éropa parantos masihan persetujuan darurat pikeun Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca sareng Johnson & Johnson
  • Yravelers bakal diidinan asup EU upami aranjeunna datang ti nagara anu ngagaduhan 'situasi epidemiologis anu saé'

Jalma anu divaksinasi pinuh ngalawan COVID-19 kedahna diidinan ngumbara sareng di jero Uni Éropa, asalkeun wabah coronavirus parantos cukup dieusian di nagara tempat aranjeunna ngumbara, ceuk Komisi Éropa (EC) dinten ayeuna.

EC dinten ayeuna nyarankeun ka nagara-nagara Uni Éropa pikeun angkat larangan dina perjalanan "teu penting" pikeun urang asing anu nampi sadaya dosis vaksin anu dibutuhkeun pikeun dianggo di UE, sahenteuna 14 dinten sateuacan kadatangan. Brussel nambihan yén nagara bagian tiasa milih manjangkeun padoman pikeun ngalebetkeun sadaya vaksin anu parantos ditandatanganan ku Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) pikeun panggunaan darurat. Ayeuna Badan Obat Éropa parantos masihan persetujuan darurat pikeun Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca sareng Johnson & Johnson jabs.

Usul éta ogé nyatakeun yén Uni Éropa nyatakeun yén milih ngaleungitkeun tés coronavirus atanapi syarat karantina pikeun warga nagara EU divaksinasi kedah manjangkeun kabijakan pikeun para wisatawan anu divaksinasi ti luar blok. 

Nanging, palancong ngan ukur kénging lebet ka Uni Éropa upami aranjeunna datang ti nagara anu ngagaduhan "kaayaan épidemiologis anu saé." Kapamimpinan eksekutif blok nyarios yén nalika krisis kaséhatan ningkat di sakumna dunya, éta ngaharepkeun naékkeun ambang kasus coronavirus énggal anu dipaké pikeun nangtoskeun nagara mana anu bakal greenlit pikeun perjalanan lintas-wates. Daptar bakal ditinjau sareng dirénggalan unggal dua minggu. 

EC nyatakeun yén dugi ka sistem paspor vaksin 'sertipikat héjo' na diterapkeun sapinuhna, nagara-nagara anggota kedah nampi bukti vaksinasi ti nagara-nagara non-EU, upami dokuméntasi tiasa dioténtikasi sareng ngandung sadaya data anu aya hubunganana. Nagara anggota tiasa nyiptakeun portal wéb anu bakal ngamungkinkeun para wisatawan asing nyungkeun pangakuan paspor vaksin ti nagara sanés Uni Éropa, ogé nyungkeun sertipikat héjo saatos dianggo. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.