Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Tirai Besi 2.0: Bélarus ngalarang warga nagara henteu kéngingkeun nagara

Tirai Besi 2.0: Bélarus ngalarang warga nagara henteu kéngingkeun nagara
Tirai Besi 2.0: Bélarus ngalarang warga nagara henteu kéngingkeun nagara
Ditulis ku Harry Johnson

Warga Bélarus henteu ngagaduhan alesan pikeun ninggalkeun nagara, saur pejabat nagara.

  • Bélarus nyegah wargana ti bepergian ka luar negeri
  • Bélarus nyatakeun larangan kaluar diperyogikeun pikeun ngeureunkeun panyebaran pandemi COVID-19
  • Usaha domestik Bélarus pikeun ngendalikeun panyebaran virus ampir teu aya

Pejabat perbatasan Bélarus parantos nguatkeun upaya aranjeunna pikeun nyegah warga Bélarus nyobian nyobian kaluar nagara.

Ngan ukur warga Bélarus anu kéngingkeun Bélarus mangrupikeun anu gaduh buktina tinggal permanén di nagara deungeun.

Panitia Perbatasan Nagara Bélarus ngaluarkeun pernyataan minggu ieu nyatakeun yén éta "nembé nampi seueur banding" ti jalma-jalma anu hoyong ninggalkeun nagara. "Kami sacara resmi netelakeun yén ti saprak Désémber 21, 2020, kaluar samentawis ditunda pikeun warga Bélarus."

Pengecualian, para pejabat nyarios, bakal dilakukeun ngan ukur pikeun jalma-jalma anu ngagaduhan bukti tinggal permanén di bangsa deungeun. Jalma anu ngagaduhan visa atanapi ijin tinggal samentawis "henteu ngagaduhan alesan pikeun ninggalkeun nagara."

Ukuran tangguh di perbatasan, pejabat nyatakeun, perlu pikeun ngeureunkeun panyebaran pandemi COVID-19. Nanging, aranjeunna nganggo usaha domestik Bélarus anu ampir teu aya pikeun ngendalikeun panyebaran virus. Warga anu balik ti luar negeri henteu diperyogikeun nyandak tés coronavirus, sareng nagara éta sacara konsisten nampik ngenalkeun lockdowns nasional.

Dina awal pandemi, diktator Bélarus Lukashenko ngumumkeun yén nginum vodka sareng nganjang ka sauna bakal janten cara anu pangsaéna pikeun nyegah COVID-19. Anjeunna ogé parantos nyarios yén maén olahraga anu teratur mangrupikeun ubar anu épéktip, sareng yén "langkung saé maot maot dina suku anjeun tibatan hirup dina tuur anjeun."

Diktator Bélarus sareng pulisi rasiah na ngagambar badai kutukan sadunya minggu kamari saatos Ryanair hiber ti Yunani ka Lituania dibajak sareng dipaksa badarat di Minsk dina 23 Méi. Sakali dina tarmac, agén kaamanan nagara langsung néwak éditor saluran Telegram terlarang, Roman Protasevich, sareng kabogohna, nasional Rusia Sofia Sapega, anu aya diantara panumpang hiber.

Uni Éropa, anu parantos ngajelaskeun pembajakan hiber Ryanair salaku "pembajakan nagara," ayeuna nuju nyiapkeun paket sanksi ngalawan maskapai nasional Bélarus, ogé sakitar belasan pejabat penerbangan. Belavia, pamawa bendera nagara éta, sacara efektif dilarang tina ruang udara nagara anggota Uni Éropa dugi ka minggu kamari, sareng seueur maskapai Kulon anu boikot rute anu ngalangkung Bélarus.

Numutkeun ka diplomat EU anu henteu dingaranan, "sadaya nagara Uni Éropa satuju kana pendekatan ieu." Utusan anu kadua nambihan yén sanksi énggal bakal janten "sinyal anu jelas pikeun Lukashenko yén kalakuan na bahaya sareng henteu ditarima."