Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Google: Hapunten, basa Kannada sanes anu 'paling parah di India'

Google: Hapunten, basa Kannada sanés 'paling parah di India'
Google: Hapunten, basa Kannada sanés 'paling parah di India'
Ditulis ku Harry Johnson

Ngetik "bahasa paling parah di India" kana mesin pencari Google ngabalikeun "Kannada," basa anu diucapkeun ku langkung ti 40 juta jalma, kalolobaanana di nagara bagian kidul-kulon India Karnataka.

  • Google kapaksa ngaluarkeun hapunten ka nagara India Karnataka
  • Google ngalereskeun hasil teangan anu teu ngagalura
  • Pejabat India nyebatkeun Google "blunder" henteu tiasa ditampi

Anyar-anyar ieu, perusahaan téknologi multinasional Amérika Google diserang saatos mendakan yén ngetikkeun "bahasa paling jahat di India" kana mesin pencari na mulih "Kannada," basa anu diucapkeun ku langkung ti 40 juta jalma, kalolobaanana di nagara bagian kidul kulon India Karnataka. 

Raksasa téknologi AS kapaksa ngaluarkeun hapunten saatos bantosan ambek ti pejabat nagara Karnataka.

Sebutan anu keras henteu lami deui narik perhatian para pejabat di Bangalore, ibukota nagara, anu nyéépkeun waktos sakedik dina panyawad Google pikeun ngirangan basa resmi aranjeunna.

"Bahasa Kannada gaduh sejarah nyalira, parantos dumedeg sakitar 2,500 taun ka pengker! Éta mangrupikeun kabanggaan Kannadigas sadayana dina dua satengah taun ieu, ”fume Arvind Limbavali, menteri leuweung Karnataka. 

Anjeunna nungtut kasieun ti Google "ASAP" kusabab ngahina nagara sareng basa na, sareng ogé ngancam tindakan hukum ngalawan raksasa Silicon Valley. 

PC Mohan, anggota parlemén anu ngawakilan Bangalore (ogé katelah Bengaluru) Pusat, sami-sami ambek, nyatet yén Kannada ngagaduhan "warisan anu beunghar" sareng mangrupikeun salah sahiji bahasa pangkolotna sadunya.

"Kannada ngagaduhan sarjana hébat anu nyerat épics sateuacan Geoffrey Chaucer lahir dina abad ka-14," anggota parlemén anu nyebatkeun. 

Inohong politik anu sanés di nagara éta, HD Kumaraswamy, tilas kapala menteri Karnataka, nyatakeun yén "salah" Google henteu tiasa ditampi.

“Teu aya basa anu goréng. Sadayana bahasa indah, ”komentarna.

Ngarespon serangan ambek-ambekan, Google ngalereskeun hasil teangan anu teu ngagalura sareng ngaluarkeun hampura. Perusahaan ngaku yén fitur pamilarianana kadang-kadang kagok sareng yén "cara eusi dijelaskeun dina internét tiasa ngahasilkeun hasil anu héran pikeun pamundut khusus."

"Alami, ieu henteu ngagambarkeun pendapat Google, sareng kami nyungkeun hapunten tina salah paham sareng nganyenyeri perasaan naon waé," teges perusahaan, nambihan yén éta teras-terasan damel dina ningkatkeun algoritma na.