Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Uni Éropa sacara resmi nutup ruang udara na ka maskapai Bélarus

Uni Éropa sacara resmi nutup ruang udara na ka maskapai Bélarus
Uni Éropa sacara resmi nutup ruang udara na ka maskapai Bélarus
Ditulis ku Harry Johnson

Déwan Éropa dinten ieu mutuskeun pikeun nguatkeun ukuran pangwatesan anu aya dina kaayaan kaayaan Bélarus ku ngenalkeun larangan kana overflight tina ruang udara EU sareng aksés kana bandara EU ku operator Bélarus sagala rupi.

  • Déwan Éropa ngumumkeun larangan simbut maskapai Bélarus
  • Anggota Uni Éropa diperyogikeun nolak idin pikeun badarat, lepas landas ti atanapi ngalangkungan wilayahna kana pesawat naon waé anu dioperasikeun ku operator udara Bélarus.
  • Larangan Uni Éropa aya saatos pembajakan hiber Ryanair

Nagara anggota Uni Éropa sacara resmi nandakeun larangan simbut ka sadaya operator udara Bélarus tina lebet ruang udara Uni Éropa. Larangan lengkep sumping saatos ditangkep aktivis oposisi Romawi Protasevich anu ditangkep ku henchmen rezim Bélarus saatos Ryanair penerbangan anu ngabawa anjeunna dibajak sareng dipaksa badarat di Minsk tanggal 23 Méi.

Déwan Éropa ngumumkeun kaputusan larangan simbut dinten ayeuna, saatos konsultasi antara diplomat EU luhur.

Uni Éropa nagara-nagara anggota bakal "diwajibkeun nolak idin pikeun badarat, angkat tina atanapi overlay wilayahna kana pesawat naon waé anu dioperasikeun ku operator hawa Bélarus." 

Larangan éta ogé mangaruhan operator anu ngajual korsi dina pesawat anu dioperasikeun ku maskapai anu sanés, sareng bakal mulai berlaku tengah wengi (22:00 GMT), dinten anu sami.

Larangan sadayana-Éropa sumping dua dinten saatos Badan Keselamatan Penerbangan Uni Éropa (EASA) ningkatkeun 'rekomendasi' na yén operator tina blok nyingkahan Bélarus janten larangan anu lengkep. EASA ngaluarkeun "Petunjuk Kaamanan" nyatakeun yén henteu aya maskapai Uni Éropa anu kedah lebet ruang udara Bélarus kecuali dina kaayaan darurat.

Pembajakan pesawat Ryanair 23 Mei parantos ngajantenkeun gelombang kejutan ngalangkungan industri perjalanan udara internasional. Pesawat, dina perjalanan ti Yunani ka Lituania, dibajak sareng dipaksa badarat di Minsk kusabab ancaman bom palsu. Teu kedah disebatkeun, henteu aya bom anu dipendakan dina kapal, sedengkeun asal usul sareng waktos 'pesen peringatan' jelas nunjuk kana 'operasi khusus' anu dilakukeun ku Bélarus KGB.

Langsung saatos badarat dipaksa di bandara Minsk, agén kaamanan Bélarus naék pesawat sareng néwak Protasevich anu dipikahoyong ku rézim Lukashenko sareng kabogohna, warga Rusia Sofia Sapega.