Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Élmuwan hariwang ngeunaan kamungkinan inféksi COVID-19 ka simpanse

Élmuwan hariwang ngeunaan kamungkinan inféksi COVID-19 ka simpanse
Kamungkinan inféksi COVID-19 ka simpanse

Élmuwan konservasi satwa di Afrika hariwang kusabab aya inféksi sareng panyebaran COVID-19 ka simpanse sareng sato galak anu aya hubunganana sareng manusa.

  1. Para ahli konservasi nyarioskeun ngalangkungan panilitian yén virus anu mangaruhan manusa tiasa gampang luncat mangaruhan simpanse sareng primata anu sanés.
  2. Wewengkon Wétan sareng Afrika Tengah mangrupikeun panaliti anu parantos dikenalkeun pikeun ngahasilkeun sajumlah ageung simpanse, gorila, sareng spésiés primata sanés anu rentan ka virus anu mangaruhan manusa.
  3. Aranjeunna nyarioskeun populasi simpanse dina bahaya katerap panyakit inféksi jenis anyar anu umum pikeun manusa.

Sutradara Pengembangan Panilitian sareng Koordinasi di Tanzania Wildlife Research Institute (TAWIRI) Dr. Julius Keyyu dikutip ku Tanzania lokal harian anu nyarios yén panyakit inféksi manusa sapertos coronavirus tiasa nginféksi primata.

Panaliti satwa senior nyarios yén para ahli ngembangkeun protokol panilitian internal anu bakal ngawas kasehatan simpanse pikeun ngendalikeun inféksi anu tiasa ditularkeun sapertos coronavirus sabab tiasa nginféksi primata upami kontak caket sareng individu anu katépaan.

Cenah éta Rencana Aksi Konservasi Simpanse Tanzania ti 2018 dugi ka 2023 diluncurkeun pikeun ngatasi ancaman anu disanghareupan populasi simpanse di Tanzania.

Ahli satwa parantos nyarioskeun yén simpanse parantos mendakan panyakit manusa sapertos radang paru-paru sareng inféksi pernapasan anu sanés, anu ngagaduhan résiko ageung pikeun kaséhatanana saatos interaksi sareng manusa.

Para ahli ngutarakeun kaprihatinanana ngeunaan résiko kaséhatan pikeun simpanse sareng sato anu aya hubunganana sareng manusa sanés nalika wabah coronavirus, kasieunan négatip pangaruh kana pariwisata sareng konservasi di Afrika.