Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

2021 Dinten Syuhada Uganda sohor sacara virtual kusabab COVID-19 pandemi

2021 Dinten Syuhada Uganda sohor sacara virtual kusabab COVID-19 pandemi
2021 Dinten Syuhada Uganda sohor sacara virtual kusabab COVID-19 pandemi

Acara taun kamari ogé konci handap kalayan aksés ka jamaah batal kusabab lockdown coronavirus nasional.

  • Ngan 200 jamaah anu ngundang taun ayeuna kusabab pandemi COVID-19
  • Syuhada Uganda mangrupikeun santo hideung anu mimiti-kantos ti Afrika sub-Sahara janten disahkeun
  • Kuil Katolik diwangun di tempat syahid St. St Charles (Karoli) Lwanga sareng St. Kizito

Perayaan taunan Dinten Syahid Uganda taun ayeuna anu tumiba dina 3 Juni dirayakeun ampir kalayan ngan ukur 200 jamaah anu diulem kusabab pandemi COVID-19. Taun kamari, acara éta ogé konci handap kalayan aksés ka jamaah batal kusabab konci nasional.

Kuil Syuhada Namugongo 23 héktar lokasina 12 Km ti Pusat Kota Kampala parantos janten magnet pikeun perayaan taunan dina kalénder garéja Katolik Roma sareng Anglikan sateuacan pandemi, narik dugi ka 3 juta jamaah ti sakumna dunya, leumpang sababaraha dinten sareng minggu atanapi mudik ti Kénya, Tanzania, Rwanda, Sudan Kidul, Zambia, Malawi, Républik Démokratik Kongo, Nigeria sareng saluareun buana dina pangélingan 45 urang Kristen anu muallaf kaasup 23 urang Anglikan sareng 22 urang Katolik anu syahid antara taun 1885 sareng 1887 atas paréntah pamaréntahan (raja) Kabaka Mwanga ti Karajaan Buganda dina uji kasatiaan dibagi antara raja sareng iman.

Kuil Katolik diwangun di tempat syahid St. St Charles (Karoli) Lwanga sareng St. Kizito. Diwangun tina waja, masing-masing tina 22 tihang, ngagambarkeun masing-masing 22 martir katolik.

Dina 1969, Uganda mangrupikeun nagara munggaran di Afrika anu didatangan ku saurang Pamaréntah anu ngarajaan, nalika Paus Paulus VI ngayakeun masal di candi anu énggal didamel salaku pangélingan lima puluh taun ti saprak beatifikasi para syuhid ku Paus Benediktus XV taun 1920.

Lima taun sateuacanna di 1964, anu Syuhada Syahid parantos disahkeun dina Basilika St. Peter di Roma ngajantenkeun jalma-jalma suci hideung anu pangpayunna ti sub-Sahara Afrika anu tiasa dianonisasi.

Nalika Paus John Paul II kadatangan di 1993, anjeunna naékkeun Kuil ka Basilika Kecil di 1993.

Dina 2015, nalika kunjungan Paus Francis dikonfirmasi ku Vatikan, pamaréntahan Uganda sareng Keuskupan Agung Kampala komitmen $ 24 juta pikeun ngamutahirkeun Shrines anu mimitina dikandung ku Monsignor Mbwega (Parish Priest 1954-1980) kana situs kelas internasional internasional nangtung pikeun Kristen sareng pariwisata ku ngarekonstruksikeun paviliun di sakuriling Danau Syahid.

Nalika insinyur rekonstruksi parantos ngeruk danau sareng pikeun mastikeun yén trés Mbwega di baca ku paduan suara manuk chirping dilebetkeun kana desain supados tiasa ngajaga katenangan ti suci suci.