24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Berita Pamaréntah Rusia Ngabobol Warta kasalametan piknik Obrolan Pariwisata Rusiah Wisata Amérika Serikat megatkeun News Rupa-rupa Berita

Henteu Mai Tai, henteu Vodka nalika Amérika F22 Raptor Fighter Jet ngudag Angkatan Udara Rusia 300 mil ti Hawaii

Jet tempur ngebut kana pesawat di tengah jalan ka Hawaii
Jet tempur Raptor ngebut di Pasipik

Tilu jet AS F-22 Raptor dikerahkan dinten Minggu, 13 Juni 2021, ngalangkungan Samudera Pasipik. Jet na diluncurkeun ti Pangkalan Angkatan Udara Hickam Hawaii di Oahu pikeun nyingsieunan Pejuang Rusia jauh ti garis pantai AS Hawaii.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Angkatan Udara AS ngagaduhan jet tempur F-22 Raptor. Éta pesawat generasi kalima anu, dugi ka ayeuna, dianggap bajoang siluman pangsaéna di dunya.

Varian ieu nyayogikeun yayasan pikeun nuturkeun pesawat anu sami, kalayan seueur anu mimiti kiridit na:

F-22 nyaéta anu mimiti ngenalkeun pisibilitas radar low, super-cruise, super-maneuverability, sareng jaringan sensor anu maju. F-22 ogé ngagaduhan kapasitas dogfighting anu caket, sanaos henteu ngagaduhan kamampuan multi-peran jet tempur anu langkung anyar.

Kali terakhir jet ieu beraksi nyaéta di Hawaii tanggal 13 Juni taun ieu ngaréspon provokasi Rusia anu ngan ukur 300 mil ti Pantai Waikiki.

F-22 Raptor mangrupikeun pesawat tempur pangénggalna Angkatan Udara. Kombinasi siluman, supercruise, maneuverability, sareng avionik terpadu, ditambah ku ningkat pangrojongna, ngagambarkeun kabisat éksponénsial dina kamampuan perang.

Raptor ngalaksanakeun misi udara-ka-hawa sareng udara-ka-darat. Kamajuan anu signifikan dina desain kokpit sareng sensor fusi ningkatkeun kasadaran situasional pilot. Dina konfigurasi hawa-ka-hawa, Raptor mawa genep AIM-120 AMRAAM sareng dua Sidewinders AIM-9.

F-22 mawa siluman kana beurang, ngamungkinkeun éta henteu ngan ukur pikeun nyalindungan diri tapi aset séjén. Mesin F-22 ngahasilkeun langkung dorongan tibatan mesin bajoang anu ayeuna.

Kombinasi desain aerodinamika langsing sareng ningkat dorong ngamungkinkeun F-22 lalayaran dina airspeeds supersonic (langkung ageung ti 1.5 Mach) tanpa nganggo afterburner - ciri anu katelah supercruise.

Penunjuk pesawat mangrupikeun F / A-22 sakedap waktos sateuacan diganti nami F-22A dina bulan Désémber 2005.

Pejabat militér AS negeskeun yén F-22 ngacapruk Minggu, 13 Juni salaku tanggepan bom Amérika anu ngalih caket kana rohangan udara Amérika. Sanaos pesawat perang Rusia henteu leres-leres lebet kana Amérika Serikat Air Space di Hawaii. Jet AS engké deui kana pangkalan.

Mimitina, dicarioskeun yén réspon militér éta dipénta ku Federal Aviation Administration (FAA) pikeun ngalakukeun "patroli udara anu henteu teratur."

Tanggal 13 Juni, 2 Raptors diluncurkeun ku Komando Indo-Pasipik di Camp HM Smith kana paréntah bawahanana, Pasukan Udara Pasifik, 154 Fighter Wing, ti Hickam di pulau Oahu sakitar jam 4:00 sonten dituturkeun ku Raptor katilu ngeunaan sajam engké. Nembongan yén KC-135 Stratotanker - pesawat pengisian bahan bakar - ogé dianggo dina misi éta, nunjukkeun kanyataan yén pesawat panginten peryogi bantosan suluh.

Masalah éta, anu henteu aya lembaga, maskapai, atanapi wawakil militér anu ngajelaskeun sacara rinci, direngsekeun sareng 3 Raptors sareng KC-125 Stratotanker balik deui ka markas Hickam Airforce di Pulo Oahu.

Nalika ditaroskeun, juru carios FAA Ian Gregor ngan ukur nyatakeun, "Kami ngagaduhan hubungan kerja anu caket sareng militér." Angkatan Udara ngagaduhan F-22s, pilot, penjaga, sareng kru senjata dina telepon 24 jam sadinten di Hickam kanggo ngaréspon ancaman udara ka kapuloan Hawaii salaku bagian tina misi peringatan pertahanan udara.

Kaleresan kaluar sababaraha dinten engké nalika mesin pencari anu misterius utama ngahapus pamundut kana artikel anu ngalebetkeun kajadian ieu.

Anu leres-leres kajantenan nyaéta Rusia parantos ngalaksanakeun latihan angkatan laut pangageungna di Samudra Pasipik ti saprak Perang Dunya II - panginten pikeun muka lantai pikeun rapat Biden-Putin di Jenéwa. Latihan dilaksanakeun ngan ukur 300 dugi 500 mil ti pantai cerah Hawaii.

Saminggu sateuacanna Rusia ngebut jet tempur MiG-31 pikeun ngiringan pesawat militér AS ngalangkungan Barents, kantor berita RIA ngalaporkeun nyebatkeun pernyataan angkatan laut Rusia.

Militér Rusia nyatakeun yén pesawat Amérika Serikat diidentifikasi minangka pesawat P-8A Poseidon sareng jet tempur Rusia dipulangkeun ka pangkalanna pas pesawat Amérika Serikat ngalir-balik sareng ditarik ti perbatasan Rusia, numutkeun RIA.

Laut Barents mangrupikeun laut marginal di Samudra Arktik, ayana di sisi basisir kalér Norwégia sareng Rusia sareng dibagi antara perairan Norwegia sareng Rusia,

Deui di 2017, FAA nyungkeun hiber dukungan ti Hickam dina waktos éta 2 F-22 dikirim ngiringan penerbangan American Airlines ti California kusabab aya panumpang anu nyobian maksa jalanna ka payuneun pesawat. FBI nyandak panumpangna ditahan saat badarat.

Sayap 154 ​​mangrupikeun bagian tina Garda Nasional Air Hawaii tapi damel aktip sareng Angkatan Udara sareng nyayogikeun kaseueuran kapuloan. Éta ngagaduhan pilot F-22 dina telepon 24 jam sapoé di Hickam kanggo réspon gancang kana ancaman poténsial ka kapuloan Hawaii.

Seueur unit penerbangan militér di daérah Pasipik akhir-akhir ieu ningkatkeun tingkatan latihan sareng operasina. Angkatan Udara nembé mimiti nyebarkeun pesawat na di Pasipik sareng sering penerbangan ka airstrips ngalangkungan pulau-pulau anu jauh.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.