24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Cina Ngabobol Warta Éswatini Ngabobol Warta Berita Pamaréntah wartos Warta Breaking Taiwan Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Eswatini anu kawengku antara Taiwan sareng Cina hartosna bahaya pisan

Nalika karajaan anu damai di Afrika beuki tegang sigana aya alesan anu langkung lega. Di Karajaan Eswatini tiasa janten konflik Cina Taiwan. Cina hoyong pamaréntahan énggal di Eswatini - sareng ayeuna tiasa janten waktos pikeun raksasa komunis ieu ngalakukeun sihir.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Kaayaan anu ayeuna ayem di ibukota Eswatini Mbabane kalayan toko-toko ditutup sareng jalan-jalan kosong tiasa janten tiiseun sateuacan badai anu sampurna.
  2. Numutkeun sumber kakuatan éksternal mawa amunisi ka Ibukota Eswatini.
  3. Di sagigireun demonstran ngora hoyong langkung seueur pangaruhna ka nagara, panginten aya kakuatan utama anu ngungkulan kaayaan di tukang. Kakuatan ieu tiasa janten Républik Masyarakat Cina.

Walter Mzembi, tilas menteri luar nagari Zimbabwé sareng dalit sareng géopolitik di Afrika panginten, Cina seueur alesan ningali Raja Eswatini musna.

Sanés kabeneran yén Amérika Serikat ngawangun salah sahiji kedutaan panggedéna di dunya di nagara leutik ieu Eswatini. Alesanna pasti kalebet Taiwan sareng Cina.

Patarosan anu langkung ageung panginten Cina sareng kahoyong ku kakuatan dunya ieu pikeun ngirangan pangaruh propinsi kabur na Taiwan, anu ogé dikenal salaku Républik Cina.

Pamaréntah anyar di Eswatini pasti bakal ngalih tina mikawanoh Républik Rahayat Tiongkok tibatan Républik Tiongkok, anu katelah Taiwan. Cina resep ieu - sareng éta penting pikeun nagara adidaya komunis ieu. Eswatini mangrupikeun hiji-hijina Nagara Afrika anu ngagaduhan hubungan diplomatik sareng Taiwan.

Kusabab éta panginten henteu janten kabeneran yén Partai Komunis Eswatini dinten ayeuna negeskeun yén Baginda, Raja Mswati III parantos kabur ti nagarana sareng nyarios yén anjeunna dikabarkan aya di Johannesburg, Afrika Kidul. Lalakonna perdana menteri Karajaan Sunda nolak ieu.

Raja disangka angkat di tengah protés pro-démokrasi nyapu karajaan 1.16 juta jalma dina sababaraha dinten ka pengker.

Eswatini mangrupikeun anggota PBB, Pasamakmuran Bangsa-bangsa, Uni Afrika, Pasar Umum pikeun Afrika Wétan sareng Kidul, sareng basis Botswana Komunitas Pengembangan Afrika Kidul

Républik Masyarakat Cina dipikaterang ngagaduhan pangaruh hébat kana SADC. Sababaraha nyatakeun Komunitas Pengembangan Afrika Kidul parantos kaleungitan pentingna, ngaganggu Cina.

Pikeun pamaréntah Cina, kaunggulan pikeun hubungan sareng Afrika jelas. Tiongkok parantos nganggo nanem modalna di Afrika pikeun kéngingkeun aksés kana sumberdaya komoditi buana ageung, kalebet minyak, logam mulia, sareng mineral anu penting pikeun produksi téknologi anu muncul sapertos aki kandaraan listrik.

Afrika ogé mangrupikeun pasar anu pikaresepeun pikeun firma konstruksi Cina, anu nyanghareupan kaleuwihan kapasitas di bumi sareng hoyong pisan milari toko anyar.

Nanging, sababaraha kali kauntungan proyék-proyék ieu henteu ngalir ka tanaga padamel Afrika anu langkung lega. Pembiayaan Cina pikeun proyék-proyék infrastruktur di Afrika ogé sering sumping sareng sarat yén nagara anu peminjam milih pemasok Cina, janten langkung hésé pikeun nagara-nagara sanés, kalebet Amérika Serikat, pikeun ilubiung dina proyék-proyék infrastruktur Afrika.

Beijing ogé tiasa ngungkit papantunan na di Afrika kana dukungan kana
panggung internasional. Misalna, Cina parantos nganggo ayana di Afrika pikeun ngasingkeun Taiwan sacara diplomatis. Sadaya nagara-nagara Afrika, kajabi Eswatini, parantos mikawanoh Beijing tibatan Taipei. Pamingpin Afrika ogé parantos nyatakeun dukungan pikeun klaim teritorial Beijing di Laut Cina Kidul sareng nyatakeun pernyataan umum pikeun ngadukung Beijing nalika protés 2019 di Hong Kong.

Konsékuansi pikeun Afrika campuran. Sedengkeun Afrika peryogi pisan pikeun
prasarana anu tetep henteu tiasa dipendakan, proyek-proyek anu dana China sering dipilih ngalangkungan sarana opak, anu ningkatkeun masalah korupsi. Sumawona, dana China mangrupikeun harga, nyumbang kana penumpukan hutang anu teu mampuh di seueur nagara Afrika.

Praktek pinjaman ieu nyababkeun tuduhan kolonialisme énggal, sareng saatos perlambatan ékonomi anu disababkeun ku wabah COVID-19, nagara-nagara Afrika beuki nyungkeun panyabutan hutang.

Cina dugi ka ayeuna jempé kana pamundut éta, nimbulkeun patarosan naha éta
Amérika Serikat sareng donatur internasional anu sanés bakal ditingalkeun dina tagihanana.

Sedengkeun Cina parantos ngaumumkeun usaha kaséhatan publik kamanusaan na di Afrika salami
Pandemi COVID-19, seueur urang Afrika anu teu percanten sareng parantos nyatakeun prihatin yén pakakas anu disumbangkeun ku Cina panginten kualitasna henteu saé.

Karajaan Eswatini mangrupikeun salah sahiji ti 15 nagara anu mikawanoh Républik Tiongkok, ogé katelah Taiwan Éta hiji-hijina nagara di Afrika anu henteu ngagaduhan hubungan diplomatik sareng Républik Rahayat Cina.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.