24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara hal hiber Perjalanan Usaha Kanada Ngabobol Warta wartos tanggung jawab piknik Obrolan Pariwisata kandaraan Rusiah Wisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Air Canada ngalarang sato dukungan émosional

Air Canada ngalarang sato dukungan émosional
Air Canada ngalarang sato dukungan émosional
Ditulis ku Harry Johnson

Kaputusan Air Canada dumasar kana kaputusan Departemen Perhubungan Amérika Serikat yén ESA henteu dianggap sato jasa sahingga maskapai anu berbasis di AS henteu diperyogikeun pikeun nampi éta dina kapal.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Sasatoan dukungan émosional henteu kénging deui dina hiber Air Canada.
  • Ahli kaséhatan méntal ngabantingkeun larangan ESA Air Canada.
  • Maskapai nyatakeun yén upami anjeun gaduh cacad fisik atanapi médis anjeun tiasa ngagaduhan sato bantosan, tapi upami anjeun ngagaduhan cacad méntal, anjeun moal tiasa.

Minggu ayeuna, Air Kanada nyandak kaputusan pikeun nyaram sato dukungan émosional tina kabin hiberna. Ieu dumasarkeun kana kaputusan Departemen Perhubungan AS yén ESA henteu dianggap sato jasa sareng ku sabab éta maskapai berbasis di AS henteu diperyogikeun pikeun nampi éta dina kapal. 

Ayeuna, "Air KanadaAturan énggal anu saluyu sareng Peraturan Transportasi Anu Diaksés pikeun Jalma anu Henteu cacat dina Peraturan Transportasi Kanada, anu berlaku pikeun maskapai sareng badan transportasi anu sanés.

Nanging, hukum hak asasi manusa sareng aksés di Ontario (anu henteu dilarapkeun ka maskapai di Kanada) ngakuan langkung seueur sato salaku "sato jasa." 

Hukum kasus ti Pengadilan Hak Asasi Manusa di Ontario ngakuan yén "sato jasa" kalebet sato anu henteu dilatih atanapi disahkeun ku organisasi anu patali sareng cacad recognized sareng anu ngabantosan jalma anu ngagaduhan cacat jiwa (tingali Allarie v. Ruble, 2010 HRTO 61 (CanLII) ).

Profesional kaséhatan méntal sareng terapis bantosan sato di dunya Prairie Conlon, LPC, NCC & Diréktur klinis di CertaPet, ngabanting larangan maskapai ESA:

"Kami terang yén sato jasa sareng sato dukungan émosional benten pisan sareng aranjeunna ngagaduhan tujuan anu béda. Tapi kumaha aranjeunna tiasa nyebatkeun yén batur anu cacad fisik, atanapi cacad méntal anu tangtu sapertos PTSD tiasa ngagaduhan anjing jasa nalika aranjeunna ngagaduhan kabutuhan anu sah pikeun aranjeunna, tapi jalma anu parantos didiagnosa ku ahli klinis anu ngagaduhan gangguan kaséhatan méntal sareng ngagaduhan sah peryogi pikeun aranjeunna henteu tiasa gaduh sato na sareng aranjeunna? Éta diskriminasi buku téks. Sacara langkung saderhana, maskapai nyarios yén upami anjeun gaduh cacad fisik atanapi médis anjeun tiasa gaduh sato bantosan, tapi upami anjeun ngagaduhan cacad méntal, anjeun moal tiasa. ” 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.