24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Karibia kabudayaan Industri silaturahmi Investasi wartos tanggung jawab piknik Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata Kapuloan Turks sareng Caicos Ngalanggar Rupa-rupa Berita

Sandals Foundation mikeun mulangkeun Smith's Reef Snorkel Trail

Sumbangan Yayasan sumbangan kanggo malikeun deui tilas snorkel karang

Pemandangan luar biasa tina ékosistem jero cai di Smith's Reef Snorkel Trail sadayana badé ditalungtik ku komunitas lokal, mahasiswa, sareng tamu internasional berkat karya rehabilitasi anu dibiayaan ku Sandals Foundation.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Jalan satapak dibuka deui sareng renovasi anu disambut pikeun pendidikan laut anu ningkat, kahirupan. sareng mata pencaharian.
  2. Karya penting ieu mastikeun panangtayungan kahirupan laut anu mempesona, kasalametan snorkelers, sareng mata pencaharian anu berkelanjutan pikeun anu milarian artos tina nganggo saluran parahu caket.
  3. Yayasan Sendal nyumbang sakitar US $ 30,000 pikeun usaha ieu.

Dina peringatan Poé Laut Dunya anu lumangsung bulan ieu, Kapuloan Turks sareng Caicos Karang damel babarengan sareng Departemen Lingkungan Hidup sareng Sumber Daya Pesisiran kalayan bangga ngabuka deui langkung caket umur 20 taun caket jalan satapak saatos ngalaksanakeun paningkatan anu hargana sahandapeun US $ 30,000 ti Sandal Foundation.

Karya restorasi kalebet beberesih sareng pangropéa anu mayeng tina tilas snorkel trail, pamasangan signage pantai sareng pelampung marker di sekitar situs snorkel, perkenalan jalur zona ngojay di luar daérah snorkel pikeun nyegah snorkel ti teu dihaja lebet saluran parahu, sareng penyediaan tanda sareng pedoman nyatet jaminan jaminan pikeun tatakrama karang.

Heidi Clarke, Diréktur Eksekutif di Yayasan Sendal resep ningali kabuka deui situs ikon éta, nyandak kasempetan pikeun pendidikan berkelanjutan sareng éksplorasi ékonomi.

"Tanda énggal-énggalna 'bakal nambahan kana pangalaman pendidikan anu euyeub pikeun mahasiswa sareng anggota komunitas lokal anu bakal tiasa ngembangkeun apresiasi anu langkung jero sareng pamahaman kumaha aranjeunna ogé tiasa ngabantosan ngajaga sumber daya alam anu saé," saur Clarke.

Dibuka deui situs éta langkung penting, Clarke neraskeun, salaku téma pikeun Poé Laut Dunya taun ayeuna, "Nyambungkeun pentingna Samudera kana naon anu urang kenal ogé warga Karibia - kahirupan sareng mata pencaharian urang. Spasi laut mangrupikeun bagian tina idéntitas urang salaku daérah sareng kami resep pisan situs snorkel éndah ieu dibuka deui ku fasilitas-fasilitas anu dipulihkeun sanés ngan ukur ngajagi ékosistem alam anu aya tapi ogé kahirupan sareng mata pencaharian jalma anu ngagaduhan sumberdaya na. ”

Alizee Zimmermann, Diréktur Eksekutif di Kapuloan Turks sareng Caicos Karang nyatakeun rasa syukur ka Yayasan Sendal pikeun karya restorasi Smith's Karang anu dibiayaan.

"Smith's Karang mangrupikeun situs snorkeling luar negeri anu apik anu dinikmati ku warga sareng anu sami. Usaha restorasi parantos nyiptakeun rohangan anu aman pikeun snorkelers, ngingetkeun aranjeunna ka mana saluran perahu dimimitian ku nambihan garis zona ngojay. Salaku tambahan, cincin snorkel éta nyalira ngajantenkeun jalma-jalma tina daérah anu leueur sareng rapuh tina karang, ngajaga karang anu rentan urang nalika nyandak snorkeler dina tur inpormasi ngalangkungan pananda jalan satapak jero cai. Tanda pantai sareng peta anu tahan cai tapi didaur ulang bakal ngajantenkeun ieu pangalaman anu pikaresepeun, atikan sareng berkesan pikeun sadayana. ”

Kapuloan Turks & Caicos mangrupikeun batu karang panghalang anu pangageungna katilu di dunya kalayan langkung ti sajuta wisatawan ngumbara ka Pulo unggal taun pikeun ngajajah kaajaiban rohangan laut.

Nyarios dina upacara ngabuka deui singget dina Trail dieksekusi dina protokol kaamanan anu ketat, General Manager di Beachers Turks sareng Caicos, James McAnally ngagumkeun yén, "Nalika industri pariwisata pulau neraskeun lintasan na luhur, situs snorkel anu nembé dibuka deui bakal janten tambihan wilujeng sumping di petualangan laut paluruh. "

Sémah di Pantai Kapuloan Turks sareng Caicos Resorts, McAnally nambihan, "bakal didorong ngajajah jalan satapak snorkeling ku cara néwak peralatan cai na di Resort Aqua Resort sareng jalan-jalan pondok sapanjang pantai ka situs anu ogé kabuka pikeun umum."

Terumbu karang diancam sapanjang Karibia sareng Atlantik tropis. Karang basisir mangrupikeun asét anu berharga sabab ngamungkinkeun para tamu kasempetan hiji-hiji-pikeun gampang aksés sareng diajar ngeunaan ékosistem anu saé. Renovasi Smith's Reef Snorkel Trail dimimitian dina akhir taun 2019 tapi ngalaman seueur kakurangan kusabab timbulna pandemi COVID-19.

Proyék neraskeun kerjasama anu lami antara Kapuloan Turks sareng Caicos Karang sareng Yayasan Sendal anu parantos mangtaun-taun ngalaksanakeun sababaraha kagiatan pikeun konservasi ruang angkasa laut di pulau éta.

Langkung seueur warta ngeunaan Sendal

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.