24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Perjalanan Usaha Karibia Berita Pamaréntah Industri silaturahmi Hotél & Resor Investasi Jamaika megatkeun News wartos Ngawangun deui piknik Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata Rupa-rupa Berita

Nagara Jamaika dina Pariwisata Karibia sareng jalan ka payun

Naha pelancong kahareup janten bagian tina Generation-C?
Menteri Pariwisata Jamaika Bartlett

Menteri Pariwisata Jamaika Hon. Edmund Bartlett nyarios dina webinar kapamimpinan JMMB. JMMB mangrupikeun bank ageung di Jamaika.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Bartlett masihan tinjauan tantangan industri perjalanan sareng pariwisata Jamaika dina konsép global.
  2. Biantara muka panon ieu disalin di dieu salaku transkrip sareng sah saluareun skénario Jamaika.
  3. Maca sapinuhna - atanapi ngadangukeun - keynote ieu ucapan anu dilakukeun ku Menteri dina webinar Pamikiran Kapikiran JMMB.

SALUTASI

Évolusi industri pariwisata ti saprak taun 1950-an tiasa dijelaskeun salaku dikotomi sabab bagéan ékonomi global ieu sacara sakaligus nunjukkeun katahanan sareng kerentanan; kalayan duanana manifesting dina interval teratur sareng intensitas anu sami.

Sacara umum, gambar anu muncul tina pariwisata internasional sababaraha taun ka pengker mangrupikeun salah sahiji pertumbuhan anu gancang sareng konsisten sareng pangaruh sosial ékonomi anu jauh. Kadatangan internasional naék tina 25 juta dina taun 1950an janten 1.5 milyar dina 2019, mangrupikeun paningkatan 56 kali lipet.

Nalika éta terus ngembang pesat sareng dirobih, pangaruh pariwisata internasional dugi ka sadaya daérah dunya sareng séktor ieu mangrupikeun katalis pamimpin damel di dunya, pangurangan kamiskinan, perdagangan ékspor sareng penghasilan asing. Dina lima taun ka pengker (pre-COVID), sektor pariwisata anu padamelan tanggel waler jawab 1 tina unggal 5 padamelan anu didamel. 

Dina 2019, sektor ieu ngadukung 330 juta padamelan atanapi 1 tina 10 padamelan global. Dina 2019, pariwisata ogé nyumbang US $ 8.9 triliun ka PDB global atanapi 10.3% PDB; US $ 1.7 triliun dina ékspor pengunjung jumlahna 6.8% tina total ékspor; 28.3% ékspor jasa global sareng investasi modal $ US $ 948 milyar atanapi 4.3% tina total investasi.

Dampak sosio-ekonomi pariwisata sacara signifikan beda-beda di daérah anu ngagaduhan ékonomi leutik di Pasipik, Samudra Hindia sareng Karibia mangrupikeun tempat anu paling gumantung kana turis sadunya. 

Dumasar kana timuan Indéks Ketergantungan Pariwisata 2021 anu dihasilkeun ku Inter-American Development Bank (IADB), Karibia pangkat salaku daérah paling gumantung kana pariwisata di dunya. Indéks mendakan yén ampir belasan nagara Karibia kalebet Jamaica anu rengking diantara 20 nagara paling gumantung kana pariwisata di dunya kalayan puluhan ékonomi Amérika Latin sareng Karibia sanés anu buleud tina 100 teratas. 

Analisis langkung jauh tina Laporan Pangaruh Ékonomi WTTC taun 2020 nunjukkeun yén, dina jaman sateuacan krisis, perjalanan sareng pariwisata di daérah Karibia nyumbang: USD 58.9 milyar ka PDB (14% tina total PDB); 2.8 juta padamelan (sami sareng 15.2% tina total padamelan) sareng USD 35.7 milyar dina pengeluaran pengunjung (sami sareng 20% ​​tina total ékspor).

Ngalangkungan latar yén pertumbuhan pariwisata internasional ngaleungitkeun kamekaran ékonomi global di 2019, ramalan awal éta pikeun tingkat pertumbuhan saderhana 3 dugi 4% dina 2020. Ieu jelas sateuacan sumebar global coronavirus novél, mimiti bulan Maret 2020, anu antukna kapaksa panutupanana wates, grounding tina penerbangan sareng suspénsi sadaya perjalanan internasional ti April dugi ka Juni 2020.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.