24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Berita Breaking Australia Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Jérman Ngabobol Warta Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi India Ngabobol Warta Warta Breaking Indonésia Jepang Ngabobol Warta wartos Ngawangun deui kasalametan Berita Koréa Kidul Warta Breaking Thailand piknik Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata Warta Breaking UK USA Breaking News Rupa-rupa Berita

COVID-19 Delta Variant surging over the globe

Sieun tina Varian COVID-19

Buka lokasi anu vaksinasi henteu pati luhur, sareng anjeun sigana bakal ningali tempat anu COVID-19 Delta Variant ngagedekeun sirah na anu awon sareng nyababkeun lonjakan kasus coronavirus sakali deui.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Masalah langsung sareng Delta Variant nyaéta éta pisan tepa.
  2. Ayeuna, Variant na surging ngalangkungan Asia minggu ieu.
  3. Di Australia sareng Koréa Kidul, inféksi Variant nyerang sababaraha nomer sababaraha nagara pikeun ngencarkeun protokol sakali deui ngadesek warga pikeun divaksinasi.

Ragam Delta COVID-19 mimiti kauninga di India dina bulan Désémber 2020. Dina 6 bulan ka pengker, éta sumebar ka sakitar 100 nagara. Anyar-anyar ieu, Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) ngingetkeun yén Varian bakal gancang janten bentuk dominan tina coronavirus.

Di Australia

Di nagara bagian New South Wales, Australia, naékna sadidinten anu pangageungna dina kasus-kasus anu anyar dugi ka taun ayeuna parantos dilaporkeun. Wabah pangénggalna parantos paling luhur 200 sareng seuseueurna kasus anu disababkeun ku Delta Varian. Sydney, tempat saperlima tina 25 juta penduduk di nagara éta, satengah jalan liwat dua minggu pikeun dikendali wabah éta, anu ngageterkeun otoritas di tengah dorongan vaksinasi nasional anu lemah.

Australia, sapertos sababaraha nagara sanés di Asia, parantos merjuangkeun inokulasi masarakat salaku kasuksésan awal ngandung pandemi anu nyababkeun ragu-ragu vaksin, sareng pabrik-pabrik éta lambat ngirim dosis. Australia ngan ukur divaksinasi ngan 6 persén pendudukna, sedengkeun Jepang parantos divaksinasi 12 persén.

di Jepang

Kalayan Olimpiade Usum Panas bulan ieu di Jepang, Varian Delta ngiuhan kaulinan. Numutkeun ka laporan, ampir sapertilu ti sadayana kasus di wétan Jepang mangrupikeun Variant sareng tiasa ngahontal 50 persén di tengah bulan ieu. Tokyo sareng tilu préféktur tatangga mendakan diri dina kaayaan darurat kalayan gelombang anyar dina inféksi coronavirus. Gubernur Tokyo Yuriko Koike parantos nyarioskeun aya kamungkinan larangan larangan pikeun nonton Olimpiade anu dijadwalkeun dimimitian dina 23 Juli upami jumlah kasus terus ningkat.

Di daérah sanés Asia

In Thailand, khususna di Phuket, tujuan wisata populér ieu dibuka pikeun pengunjung anu divaksinasi pinuh. Ayeuna Varian Alfa anu mimiti dilaporkeun di Inggris masih mangrupikeun varian anu dominan di Thailand. Tapi, otoritas Thailand parantos nyarios yén aranjeunna ngantisipasi Delta Variant bakal nyandak salaku kasus anu dilaporkeun dominan dina sababaraha bulan ka payun. Thailand nyaksian éta dinten katilu berturut-turut tina maotna maot kusabab COVID-19. Masih, Thailandon Jumaah ngalaporkeun dinten lempeng katilu tina maotna coronavirus. Varian Alpha, anu mimiti dideteksi di Inggris, masih mangrupikeun varian dominan di nagara éta, sanaos otoritas nyatakeun yén aranjeunna ngarepkeun varian Delta bakal didominasi dina sababaraha bulan ka payun.

In Koréa Kidul, kasus coronavirus puncak 800 kamari, anu pangluhurna ampir 6 bulan. Jumlah rata-rata inféksi anyar di nagara éta parantos ningkat dina 10 dinten ka pengker, sareng otoritas di Seoul parantos nyangsang langkah-langkah jarak jauh sosial. Nagara ieu ngan ukur ngagaduhan tingkat vaksinasi dugi ka handapeun 10 persén.

In Indonesia, tindakan darurat dimimitian dinten ayeuna kusabab lonjakan kasus COVID-19 kalayan tindakan anu diarepkeun tetep tetep sahenteuna dugi ka 20 Juli.

In India, pamaréntah fokus kana massa vaccinations salaku réspon tina lonjakan gigantic dina kasus sareng maotna nalika Méi sareng Juni.

Di Éropa

Uptick dina kasus anyar di Éropa parantos nempatkeun pariwisata usum panas dina awan anu poék sanaos diluncurkeun sertipikat perjalanan Uni Éropa COVID-19 anu dipiharep bakal ngahudangkeun langkung seueur kagiatan perjalanan. Inggris ogé nyaksian langkung seueur kasus Delta Variant, tapi sanaos kitu, nagara éta ngarencanakeun larangan hirup dugi ka 19 Juli. Jérman nyarios kamari yén aranjeunna ngarepkeun varian éta nyatakeun dugi ka 80 persén kasus anyar bulan ieu. Di Portugal, jam malam waktos wengi parantos didamel.

Di Amérika Serikat

Amérika Serikat ogé parantos ningali naékna inféksi Delta Variant di bagéan nagara dimana tingkat vaksinasi tetep handap. Présidén AS Biden nyarios kamari pamaréntah bakal ngintun bantosan khusus pikeun tempat-tempat panas inféksi anu naék.

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.