24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kajahatan Éswatini Ngabobol Warta Berita Pamaréntah wartos jelema kasalametan piknik Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Wawacan Eswatini Sapuk ku sadayana

Eswatini Bumi
Montigny Milik ku Neal Rijkenberg Menteri Keuangan Eswatini ayeuna dibakar ku demonstran anu ambek

Puluhan jalma tiwas, usaha sareng gedong pamaréntah hancur, sieun dipeuntas ku pulisi sareng warga. Sadayana ayeuna satuju solusina nyaéta ngobrol.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Kalayan Internét dipareuman ngan ukur inpormasi pihak katilu anu bocor ti Karajaan Eswatini. Nagara anu biasana damai kaayaan jalma anu telenges sareng ngabunuh, sareng aranjeunna tiasa janten pemberontak asing.
  2. Sakelompok warga anu frustasi, Perdana Menteri akting, sareng komunitas internasional ngadesek dialog antara sadaya pihak sareng parobihan kekerasan sareng kagiatan kriminal, sapertos ngancurkeun usaha, penjarahan, sareng pembunuhan.
  3. Putri Raja negeskeun dina wawancara dina Focus Africa ku BBC, yén anjeunna pikir Raja siap ngupingkeun.

Sigana aya gerakan anu sah sareng tengtrem ku para demonstran hoyong parobihan di Eswatini. Di tengah demonstran ieu aya penjahat anu hoyong maok, maéhan sareng ngancurkeun. Nyobian de-escalate mangrupikeun perwira pulisi anu ogé sieun nyawana. Janten parah kapentingan politik asing anu dirancang pikeun ngadorong konflik tiasa dianggo di tukang.

Sakumaha dibocorkeun ka eTurboNews ku anggota pamaréntahan anu luhur, sareng ku anggota anu luhur ti hiji Organisasi Pariwisata Afrika, katingalina pemberontak asing parantos aktip di Eswatini ti mimiti konflik ieu. Sababaraha pemberontak asing ieu ngahalangan jalan, nganggo baju seragam pulisi, sareng warga rajapati sahingga pulisi tiasa disalahkeun. Mangrupikeun asosiasi ti eTurboNews anu ngungsi Eswatini awal minggu ieu, nyaksian kagiatan pikareueuseun sapertos anjeunna nalika anjeunna kedah jalan sisi jalan nyobian dugi ka wates Eswatini- Afrika Kidul.

Numutkeun hiji eTurboNews laporan, salah sahiji kakuatan anu nyurung dina konflik ieu sigana aya hubunganana kana kasatiaan Eswatini sareng karajaan ngajaga hubungan diplomatik sareng Républik Tiongkok, katelah Taiwan. Éta parantos ambek Républik Masyarakat Cina salami mangtaun-taun. Eswatini mangrupikeun hiji-hijina nagara Afrika anu ngagaduhan Kadutaan Taiwanese.

Kedubes AS parantos ditingali pikeun ngadukung kagiatan sareng Taiwan sareng Eswatini.

Wawancara BBC Focus Africa sareng putri Raja

Nalika protés damai anu sah kedahna diidinan, kaayaan éta ningkat sareng janten kanyataan hirup-pati pikeun sadayana, anu protés, pamaréntah, sareng sésana urang Eswatini.

eTurboNews kadéngé ti pulisi Eswatini. Anjeunna takwa pikeun hirupna sareng kahirupan kulawargana unggal menit. Numutkeun laporan warta, warga Eswatini sieun pulisi sami-sami. Waktosna ngobrol.

>> halaman salajengna kanggo maca langkung >>

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.