24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Éswatini Ngabobol Warta Berita Pamaréntah wartos jelema kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata Rupa-rupa Berita

20 Pamangku kapentingan Eswatini nampilkeun daptar Hajat ka Menteri SADC kanggo solusi anu damai

20 Pamangku kapentingan Eswatini nampilkeun daptar Hajat ka Menteri SADC kanggo solusi anu damai
20 Pamangku kapentingan Eswatini nampilkeun daptar Hajat ka Menteri SADC kanggo solusi anu damai

Kerusuhan anu telenges sareng parah di Eswatini ngadorong Komunitas Pengembangan Afrika Kidul (SADC) kanggo pendak sareng Pamaréntah sareng 20 pamangku kapentingan penting dina konflik ayeuna pikeun milarian jalan ka payun .. Pamangku kapentingan ngaluarkeun pernyataan sareng daptar keinginan anu ditepikeun ka SADC.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Rahayat Eswatini sareng Pamaréntah siap ngobrol

  1. Grup 20 pemangku kepentingan anu langkung lega di Karajaan Eswatini dikaluarkeun salakusasuai ka Komunitas Pengembangan Afrika Kidul (SADC) di Misi Organisasi Troika na ka eSwatini.
  2. Kelompok 20 kaasup parpol, garéja, buruh, bisnis, kelompok awéwé, nonoman, murid, masarakat sipil, sareng warga nagara anu prihatin.
  3. Rapat dinten Minggu tanggal 4 Juli 2021 kanggo ngémutan pergolakan politik sareng sosial ékonomi ayeuna di Karajaan Eswatini sareng dina kontéks misi SADC Organ dina Politik, Pertahanan sareng Kaamanan (TROIKA).

Sedengkeun Angkatan Darat ngambil alih Eswatini guaranteeing kalem saatos protés damai janten telenges sareng pemberontak dibaju baju seragam palsu, sareng penjahat penjarahan bisnis sareng pembunuhan pamilik toko, sakelompok 20 pemangku kapentingan sah Eswatini Society pendak sareng menteri anu nganjang ka Eswatini pikeun Komunitas Pengembangan Afrika Kidul.

Pernyataan dikaluarkeun nyarios:

Kami nyatet sareng nampi sacara prinsip panyebaran éta Tim Menteri SADC ku Pupuhu SADC TROIKA, Dr. Mokgweetsi Masisi ti Républik Botswana.

Kami hoyong nunjukkeun ka utusan sareng komunitas internasional yén kaributan ayeuna di nagara éta, muncul salaku pergolakan sosial sareng ékonomi anu nyababkeun kekerasan sareng kerawanan mangrupikeun akibat tina buntu politik anu lami. Masalah anu janten dasarna sifatna politik sareng meryogikeun solusi politik anu aya diluareun ambisi kerangka konstitusional anu ayeuna atanapi struktur lokal anu sanés. Struktur anu aya ngajantenkeun sia-sia sagala usaha pikeun ngabéréskeunana ku cara konstitusional sabab parah diteken sareng teu tiasa dianggo.

Paménta konci masarakat sareng peran-peran pulitik di nagara éta sareng masih tetep tina dispensasi pulitik multiparty anu lengkep salaku polah pamungkas pikeun mulangkeun kakuatan deui ka masarakat sapertos kasus sateuacan 12 April 1973.

Maka kami nganuhunkeun ka delegasi SADC pikeun ngagumkeun pihak berwenang sareng struktur SADC peryogi mempermudah anu handap pikeun mecah bencana:

  1. Dialog pulitik sadaya-inklusif, sareng dimédiasi dipimpin ku SADC sareng ditulis ku Uni Afrika, Pasamakmuran, PBB sareng atanapi badan sapertos anu sami sapertos anu tiasa disepakati ku pihak-pihak. Sadaya pihak kana prosés dialog politik ieu kedah sumping dina méja anu sami, kalayan teu aya hiji partai anu ngagaduhan status hukum anu langkung unggul.
  2. Total unbanning parpol bakal janten prasyarat kritis pikeun memfasilitasi lingkungan anu kondusif salaku dasar pikeun prosés dialog anu inklusif. Nuju tujuan ieu, penting pisan yén Kapala Nagara ngaluarkeun pernyataan ngeunaan pangaruh ieu, nyempad kekerasan sareng intimidasi ngalawan pendukung démokrasi multi-partéy sareng ngaleungitkeun sagala halangan anu séjén pikeun politik jamak sapertos ngaleungitkeun tulisan tina sababaraha entitas anu dikawasa ku Suprési Undang-Undang Terorisme taun 2008 sakumaha Dirobih (STA).
  3. Nempatkeun otoritas transisi pikeun ngawas pamaréntahan sareng reformasi lembaga, hukum sareng prosés dugi ka pamilihan umum démokrasi multiparty. Otoritas peralihan bakal dicandak tina platform multi-stakeholder ngalambangkeun garéja lega anu mangrupakeun masarakat eSwatini sareng tugas utami na nyaéta pikeun level lapangan maén.
  4. Konstitusi démokrasi anyar sadaya-inklusif dumasar kana pilar ieu:
    1. Pamisahan kakuatan
    1. RUU Hak anu tiasa dibenerkeun
    1. Kasaruaan sateuacan hukum
    1. Paritas gender sareng partisipasi nonoman
    1. Kaunggulan tina Konstitusi
  5. Kerangka pamaréntahan pikahareupeun dumasar kana dispensasi politik multiparty dimana parpol tiasa nandingan kakawasaan dina bébas, adil jeung dipercaya pamilihan anu nyugemakeun standar sareng norma internasional. Partéi politik anu meunang kedah ngabentuk pamaréntahan kalayan otoritas éksékutip lengkep.

Kami yakin yén di luhur ngagambarkeun wasiat masarakat eSwatini sakumaha anu dikedalkeun dina sababaraha platform sareng petisi-petisi anu terakhir ka Anggota Parleménna. Ieu bakal ngajamin perdamaian jangka panjang sareng stabilitas di nagara éta sareng ngamungkinkeun warga nagara maju sareng kanikmatan pinuh ku hak-hak ditangtoskeun sareng hak-hak sanés anu ditetepkeun dina protokol internasional.

Kami negeskeun deui ajakan kami anu sateuacanna pikeun sadaya pagawé tetep jauh tina padamelan dugi angkatan perang sacara lengkep dikaluarkeun tina jalan sareng kaamanan pagawé dijamin ku pamaréntah. Kami ogé maju sareng Poé Doa Nasional sareng ngadu'a di sadaya Pusat Tinkhundla dina 10 Juli 2021.

Organisasi sareng entitas ieu diwakilan dina rapat:

  1. Yayasan pikeun Kaadilan Sosial-ékonomi (FSEJ)
  2. Féderasi Komunitas Usaha eSwatini (FESBC)
  3. Déwan Garéja Swaziland (CSC)
  4. Kongrés Union Trade of Swaziland (TUCOSWA)
  5. Uni Perawat Démokratik Swaziland (SWADNU)
  6. Gerakan Démokratik Bersatu Masyarakat (PUDEMO)
  7. Gerakan Pembebasan Masyarakat Swaziland (SPLM)
  8. Pejuang Kabebasan Ékonomi Swaziland (EFF-Swaziland)
  9. Institut Démokrasi sareng Kapamingpinan (IDEAL)
  10. Majelis Awéwé Désa Swaziland (SRWA)
  11. Gerakan Pangangguran Swaziland Peuting (SUPMO)
  12. Swaziland United Democratic Front (SUDF)
  13. Serikat Pekerja Sektor Publik Sekutu Nasional (NAPSAWU)
  14. Serikat Siswa Nasional Swaziland (SNUS)
  15. Institut Kawijakan Alternatip Swaziland (SAPI)
  16. Pimpinan Garéja Swaziland Prihatin (SCCL)
  17. Kampanye Naék Milyar
  18. Federasi Serikat Usaha Swaziland (FESWATU)
  19. Oxfam Afrika Kidul
  20. Inisiatif Masarakat Terbuka pikeun Afrika Kidul (OSISA).
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.