24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
palabuan udara Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos Filipina Ngabobol Warta kasalametan piknik Obrolan Pariwisata kandaraan Rusiah Wisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Koréa pesawat kacilakaan korban naék janten 52

Koréa pesawat kacilakaan korban naék janten 52
Koréa pesawat kacilakaan korban naék janten 52
Ditulis ku Harry Johnson

Pesawat militér mawa tanaga tentara anu anyar dilatih nalika nabrak na seuneu sanggeus ngawaskeun landasan pacu kira-kira jam 11:30 waktos lokal dinten Minggu.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Dua deui korban kacilakaan anu tatu parah di rumah sakit.
  • Operasi panempatan kanggo bagian pesawat, kalebet kotak hideung anu nyatet data hiber, nuju lumangsung di lokasi kacilakaan.
  • Panilitian pinuh kana kacilakaan anu dipesen pas operasi nyalametkeun sareng pamulihan parantos réngsé.

Sekretaris Pertahanan Filipina Delfin Lorenzana ngumumkeun dinten ayeuna yén korban tewas tina kacilakaan pesawat di kidul Filipina parantos naék janten 52 sabab dua korban korban kacilakaan anu langkung parah maot di rumah sakit.

Sadayana 96 panumpang sareng awak dina pesawat C-130H anu nabrak saat badarat sateuacan siang dinten Minggu di pulau Jolo di propinsi Sulu parantos dipertanggungjawabkeun, ceuk Departemen Pertahanan Nasional, nambihan yén 49 prajurit maot sareng 47 anu sanésna luka.

Lorenzana nyarios yén tilu warga sipil dina taneuh ogé tiwas sareng opat anu sanésna cilaka.

Lorenzana parantos maréntahkeun "panilitian pinuh" kana kacilakaan "pas operasi nyalametkeun sareng pamulihan parantos réngsé."

Juru bicara Jenderal Edgard Arevalo, juru carios Angkatan Bersenjata Filipina, nyarioskeun dina konperénsi pers online yén operasi panempatan kanggo bagian pesawat, kalebet kotak hideung anu nyatet data hiber, nuju lumangsung di lokasi kacilakaan, sareng tim panyidik ​​parantos dugi Sulu.

Pesawat militér mawa tanaga tentara anu anyar dilatih nalika nabrak na seuneu sanggeus ngawaskeun landasan pacu kira-kira jam 11:30 waktos lokal dinten Minggu.

Menit saatos kacilakaan éta, pasukan sareng sukarelawan sipil bergegas ka situs pikeun milarian sareng nyalametkeun. "Per saksi mata, sajumlah prajurit katingali luncat tina pesawat sateuacanna nabrak taneuh, nyingkahanana tina ledakan anu disababkeun ku kacilakaan éta," saur militér.

Arevalo nyarios yén kacilakaan pesawat C-130H mangrupikeun salah sahiji "kajadian anu paling tragis" anu kajantenan dina angkatan bersenjata.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.