Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Naon Pernyataan Pimpinan Perdana Menteri Eswatini teu dipalire

Themba Nhlanganiso Masuku
Themba Nhlanganiso Masuku, lakonan PM Eswastini

Tenang parantos disimpen deui di Karajaan Afrika Eswatini. Kalem ieu patepung sareng résistansi. Bakal butuh seueur padamelan pikeun nyandak kelompok warga sareng pamaréntahan dina halaman anu sami, tapi sababaraha kamajuan awal parantos dilakukeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Perdana Menteri pikeun Karajaan Eswatini anu nyarios ka warga masarakat salaku réspon kana rapat SADC Troika dina 4 Juli
  2. Daptar daptar Warga henteu acan kajawab dina pernyataan PM tapi éta mangrupikeun bubuka awal dialog anu diperyogikeun antara kelompok warga sareng Pamaréntah Eswatini
  3. PM ngingetkeun kana ancaman anu ningkat ka Eswatini: COVID-19

Komunitas Pengembangan Afrika Kidul angkat ka Karajaan Eswatini pikeun nyandak duanana Pamaréntahan sareng kelompok warga swasta babarengan pikeun ngantepkeun diskusi anu beradab pikeun ngabéréskeun bédana sareng stabilitas nagara.

Kalayan mobilisasi tenang militér disimpen deui, sareng PNS bakal balik deui damel mulai Salasa. Pimpinan PM dina alamat ka masarakat ngadorong sadayana supados balik damel sareng waspada tina ancaman COVID-19 anu sumebar.

nu Pamaréntah Eswatini nyarios ka SADC tbedil topi diselundupkeun ti Afrika Kidul dianggo pikeun maéhan wargana. Bedil, ceuk pamaréntahan pamaréntah, asalna ti EFF di Afrika Kidul & dipasihkeun ka organisasi adina, EFF Swaziland.

Pejuang Kabebasan Ékonomi (EEF) mangrupakeun Selatan Afrika ditinggalkeun-wing ka partéy pulitik pan-Africanist tebih-ditinggalkeun. Didirikeun ku ngusir Présidén Liga Pemuda Kongrés Nasional Afrika Julius Malema, sareng sekutu na, di 2013.

Numutkeun ka dua mandiri eTurboNews narasumber, pemberontak dibaju baju seragam prajurit Eswatini katingali nyanghareupan pamangku kapentingan Eswatini hasilna karusakan, cilaka, sareng maot.

Aktivis sareng warga nagara nyatakeun yén pamaréntah ngeureunkeun pangiriman petisi anu nyungkeun réformasi démokrasi, khususna pikeun pamilihan perdana menteri anu henteu ditunjuk ku raja.

Dina wawancara sareng Audrey Brown ti BBC Fokus ka Afrika, Sikhanyiso Dlamini, putri raja sareng menteri inpormasi sareng téknologi, nyatakeun pangiriman petisi dieureunkeun kusabab gelombang katilu Covid-19 anu caket sareng prosés pangajuan virtual dikenalkeun tibatan. ”Kuring nyatakeun yén tentara bayaran asing parantos nyerang karajaan, disewa ku jalma-jalma ieu [jalma-jalma anu nyuhungkeun réformasi demokratis] kalayan agenda-agenda ieu… [Aranjeunna] ngalakukeun serangan anu paling jahat sareng aranjeunna ngawangun blok jalan sareng aranjeunna nuju diasah dina baju seragam pulisi sareng baju seragam tentara, nyusupkeun warga sareng ngirim pidéo nyalira nyerang warga polos. Paréntah némbak maéhan henteu ti raja upami aya paréntah sapertos kitu. "

Samentawis waktos, tulisan média sosial sareng tulisan dina Swaziland News seueur pisan nunjukkeun tulisan ku E.swatini warga nungtut réformasi démokratis.

Dinten Minggu 4 Juli 2021, dua Wartawan Bingkai Anyar, Mndebele megah sareng Cebelihle Mbuyisa, anu dina tugas dina eSwatini ditahan, diserang, sareng disiksa ku pasukan kaamanan, numutkeun tweet ku publikasi éta.

Wartawan New Frame aya di eSwatini pikeun ngalaporkeun protés pro-démokrasi kalayan fokus khusus dina pembunuhan nagara pikeun warga nagara. Nalika di nagara éta, aranjeunna dieureunkeun di blokir jalan dina sababaraha waktos, kaancam, sareng dipaksa mupus bahan tina telepon sareng kaméra na.

A daptar daptar ku 20 pamangku kapentingan penting, organisasi, institusi swasta di Eswatini, patali ngaliwatan SADC rombongan ka Pamaréntah éta henteu acan kajawab ku ucapan hiji ku perdana menteri akting saméméhna kiwari, July 5.

Teu aya kecap langsung ku Kepala Nagara, Raja Eswatini, Mswati III.

Ieu pernyataan tina Perdana Menteri Pamaréntah Pamaréntah Karajaan Eswatini

Asivusele Bekunene. 

Resolusi koléktif urang salaku Bangsa nyaéta henteu pernah leupas tina tujuan anu langkung-tiheula pikeun ngangkat kahirupan sadayana emaSwati sareng tetep henteu tiasa dipindahkeun sareng teu kahalangan. 

Sanaos kajadian saminggu katukang anu ditandaan ku kekerasan, pembakaran, sareng penjarahan dina skala anu belum pernah terjadi sebelumnya kami berdiri bersatu dalam panggilan kami untuk perdamaian dan stabilitas berkelanjutan. 

Kami bagja kamari nampi organ SADC Troika anu aya dina misi milarian kanyataan dina undangan kami. Misi milarian kanyataan SADC ieu bakal diteruskeun dina waktosna nalika urang ngabagi tujuan régional pikeun mastikeun perdamaian sareng stabilitas di daérah urang. Kuring memohon ka Bangsa tetep tenang sareng sabar bari prosésna lumangsung. 

Salaku warga nagara sareng daérah ieu, urang sadayana ngagaduhan tanggung jawab pikeun henteu pernah ngalakukeun kagiatan naon waé anu negeskeun léngkah-léngkah anu parantos dilakukeun pikeun ningkatkeun kahirupan masarakat, henteu paduli kumaha béda-béda sudut pandang urang dina unggal waktos. 

Karuksakan anu henteu tiasa ditampi pikeun Pamaréntah sareng milik pribadi anu dilakukeun ku tukang rampog ayeuna dugi ka milyaran Emalangeni, nyababkeun hiji kamunduran utama pikeun kamekaran sosial ékonomi nagara sareng stabilitas. Perkiraan ayeuna ngungkabkeun yén biaya karusakan masih kurang langkung E3 milyar, sareng 5 000 padamelan leungit sareng diitung. Usaha Mikro Kecil sareng Sedeng (MSMEs) ogé henteu luput ku tukang rampog ieu, sabab sakitar 1 000 usaha alit anu kapangaruhan. 

Ieu sumping dina waktos nalika nagara urang sareng dunya ngalaksanakeun strategi anu lega pikeun ngahurungkeun kreasi padamelan sareng ngadorong ékonomi urang dina jalur pertumbuhan anu berkelanjutan. 3 

Kekerasan anu henteu pernah dilakukeun saacanna ogé pencét pisan kana sektor kaséhatan urang sabab, diantarana, genep kendaraan kaséhatan, kaasup ambulan, dirusak; sababaraha diantarana anyar pisan. 

Ieu diantarana husus COVID-19 kandaraan pikeun kontak tracing program sarta transporting COVID-19 sampel di wewengkon Shiselweni. Kantor Kaséhatan Daérah Nhlangano dikaluarkeun. Ambulan anu sanés diserang di daérah Lubombo nempatkeun nyawa pasién dina kapal anu résiko. Ieu leuwih na luhur leuwih 10 puseur Tinkhundla anu diruksak ku looters ieu sarta rioters. 

Kaayaan musibah ieu parantos mangaruhan réspon COVID-19 urang ku sababaraha cara, tapi kami tetep nekad sareng henteu kaganggu dina usahana pikeun nyayogikeun jasa kasihatan ka sadayana emaSwati. Kami henteu tunduh dina usaha urang pikeun janten jasa anu saé pikeun Bangsa. 

Pamaréntah gumbira nyatet yén kaayaan dina kaayaan parantos stabil salami sababaraha dinten ka pengker, sabab pasukan kaamanan urang parantos mastikeun mastikeun pangropéa perdamaian sareng katertiban di opat daérah nagara. Pasukan kaamanan urang bakal tetep waspada dina mastikeun kasalametan masarakat, usaha sareng harta banda sanés. 

Kami, ku alatan éta, ngadorong sadaya emaSwati pikeun tetep ngajalankeun ékonomi urang ku jalan deui damel sareng muka sadaya usaha anu teu kaéra. Nanging, ieu kedahna dilakukeun sasuai lengkep sareng peraturan COVID-19. Kurfew tetep tina jam 6 sonten dugi ka 5 enjing sareng kantor kedah teras-terasan tutup jam 3:30 sonten kanggo ngantepkeun padamel sumping ka bumi anu aman dina waktos kanggo jam malam. 

Update COVID-19 

Dina tahap ieu, kuring hayang pikeun ngingetkeun emaSwati yén urang téh masih nyanghareupan kaayaan frightening, éta tina COVID-19, nu geus dituluykeun unabated ngaliwatan sababaraha poé kaliwat. Kami terus ngalaman paningkatan jumlah kasus COVID-19 anyar di nagara éta ti 96 kasus antara 13-19 Juni, 207 kasus dina saminggu 20-26 Juni, sareng 242 saminggu 27 Juni dugi ka 3 Juli 2021. 5 

Lintasan umum kasus anyar nunjukkeun trend luhur terus-terusan kalayan positipitas uji coba parantos ningkat tina 3% kana 9% dugi ka kamari. Tilu maotna patali COVID-19 dilaporkeun dina saminggu kamari saatos ngalaporkeun hiji kasus dina saminggu sateuacanna. 

Bari laju ranjang occupancy di fasilitas isolasi urang téh masih di hiji low 9%, kebangkitan di Pekuncén nyaéta indikasi jelas yén nagara éta aya dina tahap awal gelombang katilu. Proyeksi nunjukkeun yén bakal aya paningkatan anu teras-terasan dina kasus-kasus énggal pikeun 4 dugi ka 6 minggu ka payun sateuacan aya puncak. Kami sadar yén naékna kasus anyar ngakibatkeun paningkatan jumlah maotna dina jangka waktu dua minggu. 

Sakali deui, kuring banding ka sadaya emaSwati pikeun tetep waspada sarta abide pinuh ka COVID-19 Peraturan na protokol kaséhatan. Samentawis waktos éta, Pamaréntah teraskeun nambihan langkung seueur vaksin COVID-19 kanggo emaSwati pikeun nguatan latihan vaksinasi urang. 

Dina akhir minggu, urang nampi tambahan 12 000 dosis vaksin Oxford-AstraZeneca. Dosis ieu 6 

bakal ngaktipkeun kami pikeun terus masihan dosis anu kadua pikeun pagawé kaséhatan urang nalika urang ngalih kana tahapan latihan vaksinasi salajengna. Kamentrian Kaséhatan bakal nawiskeun pembaruan vaksin anu diperyogikeun. 

Salaku urang meunang informasi langkung lengkep ihwal sumebarna di Delta varian tina virus COVID-19 di nagara tatangga, bisa urang waspada Bangsa ngeunaan hiji kasempetan ngaronjat yén virus ieu sirkulasi di nagara alatan gerakan jalma ti hiji nagara ka sejen ? Dina perkawis ieu, kami nyungkeun Bangsa pikeun terus nuturkeun Peraturan COVID-19 anu didirikeun ku Pamaréntah salaku tindakan pikeun ngirangan pangaruh pandemi ka masarakat. 

1. Paké masker pameunteu sareng tutup irung sareng sungut; 
2. Ngumbah panangan anjeun atanapi bersih sering; 
3. Nyingkahan balaréa sareng ruang anu dikurung ku saeutik ventilasi atanapi sirkulasi hawa; 

Hayu urang jaga diri tetep aman tina COVID-19 sareng ogé ngajagi pagawé kasihatan urang.

Sanaos kamunduran utama anu disababkeun ku sistem kasihatan urang ku penjarahan anyar-anyar ieu, kami moal lirén ngabantosan emaSwati meunang perang ieu ngalawan pandemi. Urang bakal ngalakukeun sadayana dina kakuatan urang pikeun ngahontal ka jalma. 

Muka deui pusat jasa Urusan Dalam Negeri 

Dina catetan anu sanés, kami hoyong mastikeun ka Bangsa yén sadaya Pusat Pelayanan Dalam Negeri di seluruh negeri badé dioperasikeun ti énjing, kajabi Manzini, Hluthi, Hlatsi, sareng Siphofaneni. 

Pendaptaran perusahaan sareng pembaruan lisénsi kendaraan 

Pamaréntah ogé sadar yén pembaharuan lisénsi pendaptaran kandaraan sareng pendaptaran perusahaan kaganggu nalika kerusuhan anyar-anyar ieu. kituna kami ngabéjaan Bangsa yén pembaharuan di lisensi wahana geus ngalegaan nepi ka 20 Juli 2021. renewals pendaptaran Company geus ngalegaan nepi ka tanggal 31 Agustus 2021. 

kacindekan 

Pamaréntah hoyong mastikeun sadayana emaSwati, komunitas internasional, mitra diplomatik, sareng warga Eswatini yén urang bakal ngalakukeun sagala rupa anu diperyogikeun pikeun mastikeun kasalametan masarakat nalika kahirupan balik deui ka normal. 

Dupi abdi ngahaturkeun publik ti panik mésér sareng masihan jaminan yén urang ngalakukeun sagala léngkah pikeun mastikeun yén aya cukup pasokan di toko urang sepanjang waktos. 

Urang neruskeun ngandelkeun sagala emaSwati kana ngalakonan hal anu katuhu jeung fiercely hansip ngalawan sagala elemen asing dimaksudkan pikeun destabilize nagara kami jeung ngancem harmoni urang. 

Kami gaduh hiji nagara sareng terserah urang sadayana pikeun nangtayunganana sareng ngalestarikeun naon anu dipikaterang urang langkung ti mangabad-abad - sareng éta perdamaian sareng stabilitas urang. 

Hatur nuhun. 

THEMBA N. MASUKU 

Pimpinan Perdana Menteri 

5 Juli 2021 

Nyitak Friendly, PDF & Email