24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Karibia Industri silaturahmi Jamaica Breaking News wartos piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata Rupa-rupa Berita

Badai Tropis Elsa ninggalkeun Jamaika sareng karusakan $ 803 juta

Badai tropis Elsa

Perdana Menteri Jamaika Hon. Andrew Holness nyatakeun ka DPR kamari kamari yén kusabab hujan ageung disababkeun ku Badai Tropis Elsa, diperkirakeun yén karuksakan caket $ 803 juta.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Penilaian awal ieu dilakukeun ku Badan Karya Nasional (NWA).
  2. Penilaian nunjukkeun yén sakitar 177 jalan di pulau lega kapangaruhan ku Badai Tropis Elsa.
  3. Alat-alat NWA bakal digunakeun pikeun mersihan koridor anu kapangaruhan kalayan bantosan kontraktor swasta.

PM Holness ngadesek anggota DPR Rendah pikeun gancang gerak dina ngabantosan NWA dina parantosan mimiti program mitigasi na réngsé. Anjeunna ngawartosan yén pamaréntah parantos nyayogikeun $ 100 juta kanggo tujuan ieu.

"Kuring sadar yén program parantos réngsé di sababaraha konstituén, tapi aya ogé anu sanésna katinggaleun. Abdi hoyong ngadesek ka urang sadayana pikeun ngalaksanakeun kagiatan ieu dina 21 dinten ka payun, sahingga urang bakal dina posisi anu langkung saé pikeun sesa musim, "saur Perdana Menteri.

"Perkiraan pikeun karusakan banjir pisan saheulaanan, sabab badai réngsé dinten Minggu sareng agénsi neraskeun penilaian karusakan kanggo nangtoskeun biaya pikeun perbaikan permanén. Peniléyan, dugi ka ayeuna, dibagi kana dua kategori - biaya pikeun ngabersihan sareng meresihan jalan raya sareng solokan kalut sareng lebu sareng biaya supados jalan tiasa diaksés.

"Ngeunaan biaya pikeun ngabersihan sareng meresihan jalan raya sareng solokan kalut sareng lebu, biaya awal parantos dibayar $ 443 juta. $ 360 juta anu sanés bakal diperyogikeun pikeun ngajantenkeun koridor anu kapangaruhan tiasa diakses. Kituna, urang ningali total biaya sakitar $ 803 juta. "

PM Holness ngajelaskeun yén perkiraan biaya kusabab Badai tropis Elsa didasarkeun kana waktos peralatan nganggo tarif standar sareng bahan pikeun ngeusian daérah anu dikumbah. Anjeunna nyatet yén biaya ieu nutupan jalan ngabersihan jalan, ngabersihan solokan, nyiptakeun aksés sareng nambalan, nambihan yén teu aya biaya kanggo rehabilitasi sareng perbaikan permanén sanés. Cenah, NWA bakal tetep nganilai karusakan pikeun kalebet inspeksi sadaya struktur di daérah anu curah hujan pangageungna. Perdana Menteri nambihan:

"Kuring kedah nunjukkeun yén biaya pikeun ngabersihkeun sareng ngabersihan jalan raya sareng solokan kalut sareng lebu museur dina ngahapus halangan fisik di jalan sareng nyayogikeun aksés anu jelas pikeun komunitas. Seueur hal ieu parantos dilakukeun. Biayana pikeun ngajantenkeun jalan tiasa diaksés, tapi, ngeusian liang, ngelas sareng ngagunakeun sirap sareng tambalan minimum pikeun ningkatkeun kamampuan jalan di jalan. Kami ngarepkeun kagiatan ieu bakal dilaksanakeun dina dua minggu ka hareup.

"Ieu kritis, sabab kami hoyong mastikeun yén henteu aya masalah anu tiasa mangaruhan serius kana kahirupan masarakat anu henteu diperhatoskeun. Panilitian ogé dilakukeun pikeun perluna rehabilitasi, akibat tina ruksakna jaringan jalan sareng sistem pembuangan. ”

Sababaraha jalan anu kapangaruhan diantarana Alexandria dugi ka Greenock Bridge, White Walungan dugi ka St. Ann's Bay, Hopewell ka Ocho Rios sareng St Ann's Bay dugi ka Green Park, di St. Ann; Broadgate ka Toms Walungan, Trinity ka Fontabelle, Strawberry Fields ka Orange Hill, sareng Port Maria ka Islington, di St. Mary; sareng Chipshall ka Durham, Hope Bay dugi ka Chipshall, Seaman's Valley ka Mill Bank, sareng Alligator Church ka Bellevue, di Portland.

Anu kapangaruhan ogé nyaéta Morant Bay dugi ka Port Morant, Port Morant dugi ka Pleasant Hill, Pleasant Hill dugi ka Héktor Walungan, Mandi ka Barretts Gap, Mandi ka Hordley, Mandi ka Mandi Pancuran, Sasak Walungan Morant ka Potosi, di St. Thomas; sareng Kota Spanyol ka Bog Walk, Jalan Dyke ka Jalan Raya 2000, Taman Twickenham dugi ka Bundaran Old Harbor ngalangkungan Burke Road, Kota Spanyol dugi ka Awi, daérah Old Harbour Bay ka Bartons, Twickenham Park ka Ferry, Naggo Head ka Dawkins sareng Bundaran Old Harbor ka Gutters di St Catherine.

eTurboNews nyarios sareng Pariwisata Jamaika Menteri Hon. Edmund Bartlett anu nyarios, "Kami kalolobaanana luput tina poténsial pikeun ngaruksak bumi sareng gedong bahkan langkung ageung. Utamana, hujan ageung nyababkeun karusakan sareng éta mangaruhan jalan urang. "

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.