24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos tanggung jawab piknik News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

UNICEF pikeun Pasokan Uni Afrika Kalayan 220 Juta Dosis Vaksin J&J COVID-19

UNICEF pikeun Pasokan Uni Afrika Kalayan 220 Juta Dosis Vaksin J&J COVID-19
UNICEF pikeun Pasokan Uni Afrika Kalayan 220 Juta Dosis Vaksin J&J COVID-19
Ditulis ku Harry Johnson

Pasatujuan antara UNICEF sareng Janssen Pharmaceutica NV bakal ngabantosan ngalaksanakeun Komitmen Mésér Advance (APC) anu ditandatanganan antara Afrika Vaksin akuisisi Amanah (AVAT) sareng Janssen dina Maret taun ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Janssen Pharmaceutica NV pikeun nyayogikeun dugi ka 220 juta dosis vaksin dosis tunggal J&J pikeun sadayana 55 Anggota Amérika Serikat Afrika dina akhir taun 2022.
  • Perjanjian kasebut ngamankeun pilihan pikeun mesen 180 juta dosis deui, nyandak aksés maksimal dugi ka total 400 juta dosis dina akhir taun 2022. 
  • Vaksin COVID-19 Janssen nampi Listing Panggunaan Darurat WHO dina 12 Maret sareng ngandelkeun jaringan pasokan global pikeun ngahasilkeun vaksin.

UNICEF parantos nandatanganan perjanjian sareng Janssen Pharmaceutica NV pikeun nyayogikeun dugi ka 220 juta dosis vaksin dosis tunggal J&J pikeun sadaya 55 nagara Anggota Uni Afrika (AU) dina akhir taun 2022. Sakitar 35 juta dosis anu kedah ditepikeun dina akhir taun ieu.

Kasapukan antara UNICEF sareng Janssen Pharmaceutica NV bakal ngabantosan ngalaksanakeun Komitmen Mésér Advance (APC) anu ditandatanganan antara Afrika Vaksin akuisisi Amanah (AVAT) sareng Janssen dina Maret taun ieu. Perjanjian éta diamankeun pilihan pikeun mesen 180 juta dosis deui, nyandak aksés maksimum nepi ka total 400 juta dosis dina ahir 2022. 

Uni Afrika ngadegkeun AVAT dina bulan Nopémber 2020 pikeun nganteurkeun vaksin COVID-19 ka buana Afrika, sareng tujuan pikeun vaksin 60 persén ti unggal nagara AU. Dina rencana éta, Bank Ékspor-Impor Afrika (Afreximbank) sareng AVAT parantos nandatanganan perjanjian kerjasama atas nami AU pikeun ngembangkeun Kerangka Komitmen Pengadaan (APC) sateuacanna pikeun ngadukung aksés Anggota Nagara kana vaksin COVID-19. UNICEF bakal ngabiayaan sareng nganteurkeun vaksin COVID-19 atas nami inisiatip AVAT. Mitra sanésna kalebet Pusat Kontrol sareng Pencegahan Kasakit Afrika (CDC Afrika) sareng Bank Dunia. Sedengkeun sababaraha vaksin diantisipasi janten bagian tina portopolio inisiatif, vaksin dosis tunggal Janssen mangrupikeun anu mimitina dilebetkeun.

"Nagara-nagara Afrika kedah gaduh aksés anu saé sareng adil kana vaksin COVID-19 gancang-gancang. Akses vaksin parantos henteu sami sareng teu adil, kalayan kirang ti 1 persén penduduk buana Afrika anu ayeuna divaksinasi ngalawan COVID-19. Ieu moal tiasa neraskeun, "saur Diréktur Eksekutif UNICEF Henrietta Fore. "UNICEF, kalayan sajarah anu panjang pikeun nyayogikeun vaksin di sakumna dunya, ngadukung upaya vaksinasi COVID-19 global ngalangkungan AVAT, COVAX, sareng saluran sanésna pikeun maksimalkeun pungsi suplai sareng aksés kana vaksin."

Ngagambar pangalaman puluhan taun salaku pembeli vaksin tunggal pangageungna di dunya sabab taunan pikeun imunisasi rutin, UNICEF bertindak salaku agénsi pengadaan sareng logistik atas nami kamitraan AVAT. UNICEF siap-siap pikeun mempermudah pengadaan, transportasi sareng pangiriman vaksin pas aranjeunna sayogi sareng Amérika Anggota AU siap nampi éta. Kalayan kapasitas éksténsif sareng puluhan taun kaahlian dina ngatur kargo, asuransi sareng transportasi vaksin anu meryogikeun patuh ketat kana sarat ranté tiis, UNICEF bakal tiasa dianggo sareng industri vaksin, panerus angkutan barang sareng perusahaan angkutan kanggo nampi dosis ka komunitas anu meryogikeunana.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.