24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Karibia kajahatan Berita Pamaréntah Berita Haiti Ngabobol wartos jelema piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Haiti Ménta Pasukan AS Ngajaga Infrastruktur Nagara

Haiti nyungkeun pasukan AS pikeun ngajagi infrastruktur nagara
Haiti nyungkeun pasukan AS pikeun ngajagi infrastruktur nagara
Ditulis ku Harry Johnson

Paménta éta dilakukeun saatos Sekretaris Nagara AS Tony Blinken sareng Présidén Joe Biden dirina parantos "janji bakal ngabantosan Haiti" saatos rajapati présidén mimiti minggu ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Juru bicara Pentagon nampik mairan kana pamundut éta.
  • Agén féderal AS ti FBI sareng Departemen Kaamanan Dalam Negeri bakal dikirim ka ibukota Haitian pikeun ngabantosan "gancang-gancang."
  • "Téroris kota" tiasa ngamangpaatkeun tegangan ayeuna sareng ngalakukeun serangan salajengna.

Menteri pamilihan umum Haiti Mathias Pierre nyarios yén Haiti nyungkeun Amérika Serikat ngintun pasukan Amérika Serikat pikeun ngabantosan nagara sareng ngajaga infrastruktur penting sapertos cadangan minyak, bandara sareng palabuhan di tengah huru-hara saatos pembunuhan Présidén Jovenel Moise.

Numutkeun ka menteri éta, pamundut éta dilakukeun saatos Sekretaris Nagara AS Tony Blinken sareng Présidén Joe Biden dirina parantos "janji bakal ngabantosan Haiti" saatos rajapati présidén mimiti minggu ieu. Anjeunna ngingetkeun yén "téroris kota" tiasa ngamangpaatkeun tegangan ayeuna sareng ngalakukeun serangan salajengna.

Ditaroskeun kanggo klarifikasi naha Pentagon bakal ngintunkeun dukungan militér ka negara pulau Karibia, juru bicara departemen nolak masihan koméntar. 

Samentawis juru bicara Departemen Luar Negeri AS Jalina Porter ogé nyarioskeun nalika pengarahan pers dinten ieu yén anjeunna henteu tiasa mastikeun yén pamundut sapertos kitu, sekretaris pers Gedong Bodas Jen Psaki nyatet yén agén féderal ti FBI sareng Departemen Kaamanan Dalam Negeri bakal dikirim ka Ibukota Haitian pikeun ngabantosan "gancang-gancang."

Moise ditémbak maot ku sakumpulan jalma bedil di imahna caket Port-au-Prince mimiti Rebo énjing; pamajikanana ogé luka parah sareng pesawat angkat ka rumah sakit di Rajana, Florida.

Sedengkeun sababaraha detil ngeunaan pembunuhan parantos muncul, pejabat Haitian nyatakeun yén sahenteuna 28 jalma aya di tukangeun plot, kaasup 26 warga Kolombia sareng dua urang Haitian-Amerika. Kapala pulisi nasional Leon Charles negeskeun dinten Kemis yén 15 urang Kolombia sareng dua urang Amérika parantos ditahan, sedengkeun tilu anu sanésna tiwas dina seuneu kalayan pulisi. Dina waktos éta, saurna dalapan tersangka deui tetep lega.  

Nalika takwa kerusuhan dijalankeun tinggi, Haiti tetep dina "kaayaan ngepung" resmi, kalayan curfews, panutupanana wates sareng kontrol média ketat ditumpukeun nasional, bari prajurit geus dikintunkeun ka pulisi jalan. Urutan darurat 15 dinten bakal tetep diberlakukeun dugi akhir bulan ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.