24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah wartos Warta Breaking Qatar Ngawangun deui tanggung jawab piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

ICAO greenlight proposal Qatar pikeun ngendalikeun ruang udara na nyalira

Ditulis ku Harry Johnson

ICAO satuju, dina prinsipna sareng ngadegna Daérah Informasi Flight Doha (FIR) sareng Doha Search and Rescue Region (SRR).

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Qatar pikeun ngawangun Daérah Informasi Hiber na nyalira di rohangan hawa na.
  • Qatar mundur tina perjanjian anu ditandatanganan sareng Bahrain, anu dina waktos éta parantos masihan delegasi jasa navigasi udara na.
  • Usul ngagambarkeun salah sahiji hak daulat di Propinsi Qatar.

Qatar ngumumkeun dinten ayeuna yén PBB Organisasi Penerbangan Sipil Internasional (ICAO) masihan persetujuan awal pikeun proposal nagara pikeun ngendalikeun ruang udara na nyalira, sababaraha bulan saatos netep sareng barisan tatanggana Teluk na.

Numutkeun ka pejabat Qatar, badan PBB parantos masihan idin 'prinsipna' kanggo ngantep Qatar mendirikan Wilayah Informasi Flight (FIR) na nyalira di rohangan hawa na.

Kaputusan ICAO mangrupikeun réspon kana pamundut ti Qatar pikeun mundur tina perjanjian anu ditandatanganan sareng nagara Teluk Bahrain, anu dina waktos éta parantos masihan delegasi jasa navigasi udara na.

Perpecahan tilu taun sareng rombongan nagara-nagara Teluk tatangga anu dipimpin ku Saudi Arabia parantos nyorot kalemahan dina perjanjian, anu ngantepkeun Qatar leres-leres ngandelkeun aksés ka rohangan udara anu dikawasa ku nagara-nagara sanés.

ICAO "sapuk, dina prinsipna ... sareng dibentukna Doha Flight Information Region (FIR) sareng Doha Search and Rescue Region (SRR)" dina pembicaraan bulan kamari, kementerian transportasi sareng komunikasi Qatar nyarios dina hiji pernyataan.

Éta bakal "kalebet ruang udara daulat Qatar sareng, pikeun ngaoptimalkeun kasalametan sareng efisiensi ruang udara régional, ruang udara anu caket sanésna di sagara luhur", tambahna.

Usul Qatar ogé nutupan "niatna pikeun mundur tina susunan ayeuna anu parantos masihan ka Bahrain penyediaan jasa navigasi udara di daérah daérah na".

"Usul ieu ngagambarkeun salah sahiji hak daulat di Propinsi Qatar sareng nunjukkeun Investasi ageung anu dilakukeun ku Qatar pikeun ngembangkeun sistem navigasi udara na," saur Menteri Transportasi Qatar Jassim Al-Sulaiti dina pernyataan éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment