24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Afrika COVID-19 Pupusna naék Ngasah

Afrika COVID-19 Pupusna naék Ngasah
Afrika COVID-19 Pupusna naék Ngasah
Ditulis ku Harry Johnson

Sistem kaséhatan anu teu aya sumberdaya di nagara-nagara Afrika nyanghareupan kakurangan parah para petugas kasihatan, pasokan, alat-alat sareng prasarana anu diperyogikeun pikeun masihan perawatan pikeun pasien COVID-19 anu parah.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Maot COVID-19 naék ku langkung ti 40 persén minggu kamari, ngahontal 6,273, atanapi ampir 1,900 langkung seueur tibatan minggu kamari.
  • Kaseueuran maotna anu anyar, atanapi 83 persén, kajadian di Namibia, Afrika Kidul, Tunisia, Uganda sareng Zambia.
  • Nagara-nagara Afrika nyanghareupan kakurangan oksigén sareng ranjang perawatan intensif.

Pati korban naék nalika panarimaan di rumah sakit ningkat gancang nalika nagara-nagara Afrika nyanghareupan kakurangan oksigén sareng ranjang perawatan intensif.

Maot COVID-19 naék ku langkung ti 40 persén minggu kamari, ngahontal 6,273, atanapi ampir 1,900 langkung seueur tibatan minggu kamari.

Jumlahna ngan isin tina puncak 6,294, kacatet dina Januari.

Ngahontal 'titik putus'

"Pupusna naék lungkawing salami lima minggu ka tukang. Ieu mangrupikeun tanda peringatan anu jelas yén rumah sakit di nagara-nagara anu paling kapangaruhan ngahontal titik rusak, "saur Dr Matshidiso Moeti, WHO (WHO) Diréktur Daérah pikeun Afrika. 

"Sistem kaséhatan anu kirang sumberdaya di nagara-nagara Afrika nyanghareupan kakurangan parah para petugas kasihatan, pasokan, alat-alat sareng prasarana anu diperyogikeun pikeun masihan perawatan pikeun pasén COVID-19 anu parah."

AprikaTingkat fatalitas kasus, nyaéta proporsi maotna diantara kasus anu dikonfirmasi, nangtung dina 2.6 persén dibandingkeun rata-rata global 2.2 persén. 

Kaseueuran maotna anu anyar, atanapi 83 persén, kajadian di Namibia, Afrika Kidul, Tunisia, Uganda sareng Zambia.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment