24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Industri silaturahmi India Ngabobol Warta wartos Ngawangun deui piknik Obrolan Pariwisata Pembaruan Tujuan Wisata Rupa-rupa Berita

IATO Execs Nyanghareupan sareng Pamaréntah India

Wakil IATO pendak sareng Menteri Keuangan

Dinten ayeuna, Mr.Ramiv Mehra, Présidén, sareng Bp. Pronab Sarkar, Présidén Kapungkur Langsung, tina Asosiasi Operator Tur India (IATO), badan apeks nasional operator wisata, nyauran Hon. Menteri Keuangan, Ibu Nirmala Sitharaman, di kantorna.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Wakil IATO patepung ngahaturkeun nuhun anjeunna parantos mupus Ékspor Layanan ti Skéma India (SEIS) pikeun panyadia jasa.
  2. Salaku tambahan aranjeunna ngahaturkeun nuhun ka anjeunna pikeun 5 lakh visa e-Tourist gratis pikeun turis asing, sareng kanggo masihan pinjaman sareng milarian dukungan langkung ti pamaréntah pikeun ngahudangkeun pariwisata sareng ngabéréskeun masalah anu masih aya.
  3. Ieu bakal ngabantosan pisan operator wisata India pikeun bersaing sareng nagara-nagara tatangga pikeun narik langkung seueur wisatawan ka India.

Isu anu dikedalkeun sareng Hon. Menteri kedah nahan perséntase SEIS Scrips tina 7 persén anu parantos dipasihkeun ka operator wisata salami sababaraha taun ka pengker. Aranjeunna nyebatkeun yén IATO parantos nyungkeun nambahan perséntase janten 10 persén, sareng éta kedah dijaga dugi ka 7 persén upami éta henteu tiasa ditingkatkeun. Aranjeunna ogé nyarios henteu kedah aya capping, sareng SEIS ka operator wisata kedah dileupaskeun tanpa aya kompromi dina perséntase.

Aranjeunna ogé sawala sareng Hon. Menteri pangaruh cascading tina Pajak Barang sareng Jasa (GST) ka operator wisata sareng dipénta pikeun nyingkirkeun anomali ieu ku ngecas GST kana nilai anu dianggap tiasa 10 persén tina tagihan kotor operator wisata. Ieu bakal ngijinkeun jasa kena pajak dina 18 persén dina mark-up 10 persén, anu hartosna tingkat efektif GST dina total biaya paket bakal dianggo 1.8 persén tagihan kotor operator wisata ka klien na tanpa Input Kiridit Pajak (ITC). Disuhunkeun ogé yén GST sareng Pajak Barang sareng Jasa Terpadu (IGST) dibebaskeun sacara lengkep kana jasa anu disayogikeun di luar India, nyaéta, di nagara-nagara tatangga sanajan paket éta kalebet Wisata India, sabab ieu nyababkeun leungitna bisnis pikeun operator wisata. Salaku akibat tina dibébaskeun pajak, pemesanan bakal sumping ka operator wisata India tibatan pemesanan sapertos kitu ka operator wisata anu dumasarkeun di nagara-nagara tatangga. Ieu bakal nambihan devisa anu ageung pikeun nagara.

Masalah sanés anu dicandak nyaéta levi of Tax Tax at Source (TCS) dina jual paket wisata luar negeri. Dipénta yén TCS teu kedah dilarapkeun pikeun jalma atanapi perusahaan anu sanés warga asing, turis, atanapi operator wisata asing anu aya di luar India pikeun mésér paket wisata ngalangkungan Operator wisata India pikeun luar India.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Anil Mathur - eTN India

Leave a Comment