24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Berita Perjalanan Industri silaturahmi Rapat Berita Industri rapat wartos piknik Obrolan Pariwisata News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Hotél Ageung Amérika Salila Zaman Emas tina Kartu Pos Gambar

Cobi lamun Anjeun aya didieu

Dina Pébruari 2000, aya paméran anu unik di Metropolitan Museum of Art di New York: "Walker Evans sareng Kartu Pos Gambar." Evans mangrupikeun titan fotografi abad ka-20 anu ngagambarkeun perkebunan rusak-handap; kulawarga sharecropper, sareng tegalan kidul garing-tulang nalika Depresi, pabrik-pabrik grimy di Kalér; sareng ekspresi raray panumpang subway New York.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Evans ngumpulkeun kartu pos gambar salami hirupna nalika umur emas ti taun 1900 dugi ka taun 1920an.
  2. Fénoména ieu dipacu ku jasa pos Amérika Serikat taun 1907 mutuskeun yén sisi kosong kartu pos tiasa kalebet alamat anu nampi sareng pesen.
  3. Dina waktos anu sami, Kantor Pos nempatkeun harga perangko 1 ¢ dina kartu pos ieu.

Boon sanésna nyaéta turunna biaya litografi warna offset anu masihan kartu pos katingal gambar warna-warni, kalayan warna biru lemes, héjo sareng beureum.

Salami periode ieu, kategori gambar-kartu pos kalebet hotél, resort usum panas, stasiun karéta, mobil, boardwalks, jalan-jalan utama di désa, ibukota nagara, pabrik, padamelan, sareng seueur deui mata pelajaran. Pangalusna kartu hotél ieu dihasilkeun ku dua perusahaan: Curt Teich & Company, Inc., Chicago sareng Tichnor Brothers Inc., Boston anu duanana ditutup dina taun 1970an. Diperkirakeun yén Curt Teich & Company nyetak 400,000 pandangan anu béda pikeun Amérika Serikat, Kanada sareng hotél luar negeri salami tujuh puluh tujuh taun.

Tichnor Brothers ngahasilkeun 25,000 kartu pos hotél kalolobaanana ti sadaya nagara bagian. Rundown tina Hotél hébat Amérika salami Jaman Emas tina kartu pos-pos nembongan dina Barry Zaid's "Kahayang Anjeun Di dieu: Wisata Hotel-Hotel Ageung Amérika Salila Zaman Emas Kartu Pos Gambar" Crown Publishers, Inc. (New York 1990).

"Tapi dina kartu, sadaya hotél aya dina perdana, Ieu mangrupikeun perjalanan ngalangkungan Amérika anu masih tiasa urang candak. Urang tiasa ngabayangkeun yén nyaéta urang ngojay di payuneun Marlborough - Blenheim di pantai Atlantik Kota anu keusik, keusik atanapi jalan-jalan di kebon kaktus anu megah di Phoenix's Camelback Inn atanapi ngaraosan pemandangan gunung ngaliwatan jandéla jangkung Prince of Wales Hotel di Taman Nasional Waterton Lakes Kanada. Naha éta méja urang di ruang makan anu dijejeran ku tangkal, disisi sisi gurgling stream anu ngalir ngalangkungan pondok di Brookdale, California? Ieu mangrupikeun sajarah visual, mangrupikeun catetan kahirupan wisatawan jaman baheula. ”

Untungna, seueur hotél klasik dilestarikan dina kartu pos unik anu unik ieu dina buku "Kahayang Anjeun Di dieu". Ieu anu terbaik diantarana:

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Stanley Turkel CMHS hotel-online.com

Leave a Comment