24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Antigua & Barbuda Breaking News Berita Aruba Breaking Baham Ngabobol Warta Warta Brebes Barbados Berita Belize Breaking Ngabobol Warta Internasional Kapuloan Virgin British (BVI) Ngabobol beja Karibia Kapuloan Cayman Cruising Dominica Breaking News Républik Dominika Breaking News Perancis Ngabobol Warta Grenada Breaking News Industri silaturahmi Hotél & Resor Jamaica Breaking News Saint Kitts sareng Nevis Breaking News Warta Breaking Saint Lucia Saint Vincent sareng Grenadines Breaking News trending Ayeuna Kapuloan Turks sareng Caicos Ngalanggar News Pulo Kepulauan Virgin AS Rupa-rupa Berita

2021 Pariwisata Karibia: Gut Punched

Cruise Karibia

Bangsa anu paling gumantung kana pariwisata di dunya kaasup Aruba, Antigua, Barbuda, Bahama, St. Lucia, Dominica, Grenada, Barbados, St. Vincent, sareng Grenadines, St. Kitts sareng Nevis, Jamaica, Belize, Kapuloan Cayman , sareng Républik Dominika (iadb.org). Pikeun kapuloan ieu, pariwisata bangsa mangrupikeun kahirupan ekonomi sareng éta dibubarkeun sapeuting.

Nyitak Friendly, PDF & Email
Nalika COVID ngagedéan sirah na dina kapal pesiar, manajemén saré dina kabayang.
  1. Masalah pariwisata, anu tiasa dirobih sareng kajantenan dina tahap awal na diidinan tumuh sareng nyerang sakumna planét.
  2. Dugi ka ayeuna, jalur pelayaran sareng eksekutif pariwisata, birokrat pamaréntah, sareng pejabat kapilih sering nolak tanggung jawab ngalalaworakeunana.
  3. Seueur jalma anu ngurus industri pelayaran atanapi pariwisata henteu kantos nyungkeun hapunten anu henteu merhatoskeun kanyataan sareng sains sareng pendekatan "sirah di pasir" pikeun manajemén organisasi sareng karaharjaan panumpang sareng awak.

Pariwisata Gumantung

nu ngabasmi runtuhna mangrupikeun produk tina kagagalan absolut Karibia pikeun ngaragakeun kagiatan ékonomi sareng pandangan myopik sumberdaya nyalira. Ieu mangrupikeun salah sahiji daérah anu paling teu pati beragam di dunya kalayan pariwisata nyumbang 14 persén PDB di 2019, anu panglobana daérah mana waé. Nagara-nagara LAC kaasup anu paling rawan krisis di dunya sareng bencana alam langkung resep kagiatan sadidinten tibatan kejutan atanapi kejutan. Nanging anu anyar, nyaéta kacepetan anu luhur anu pikasieuneun sareng pikasieuneun sareng kegigihan anu coronavirus parantos mangaruhan pondasi ékonomi daérah ieu. 

Kaluar tina hibernasi anu ditetepkeun, silaturahmi, perjalanan, sareng eksekutif pariwisata anu salamet tina parah tina pandemi ayeuna disimpen sareng tugas anu ageung nyapih industri jauh tina dukungan kahirupan sareng ngarawat deui kana kaséhatan.

Saperti saha waé anu parantos gering - kedah aya léngkah (sering léngkah orok), supados ngalih tina panyawat kana kasehatan. Upami pasiénna untung, réréncangan, kulawarga, sareng naséhat anu saé tina pundit Google online bakal nyayogikeun jalur pikeun pamulihan. Pasén tiasa titajong sareng mundur-slide sababaraha kali, tapi ku grit sareng tekad, aranjeunna bakal pulih sareng siap perang.

Gut Puncuk

Numutkeun ka Bank Pengembangan Antar-Amérika (IDB) pandemik COVID-19 nyababkeun turunna ékonomi awon di Amérika Latin sareng Karibia dina dua ratus taun. Cicih tina kasusah ékonomi mangrupikeun dampak anu ngancurkeun pandemi kana sistem masarakat sareng sistem kasihatan di daérah éta. Sanaos wilayahna ngan ukur 8 persén tina populasi global éta parantos ngalaporkeun 28 persén sadaya maotna (atlanticcouncil.org).

Malah sateuacan pandemi, kinerja ékonomi sacara régional mangrupikeun anu pang parahna sadunya ukur ukur 0.1 persén kamekaran produk doméstik kotor (PDB) salami 2019. Antara 2013 sareng 2019, pertumbuhan Amérika Latin sareng GDP Karibia rata-rata 0.8 persén sareng daérah henteu kantos tiasa ngembangkeun ékonomi anu sustainable.

Nagara-nagara ageung dibagi tina hal aksés kana barang-barang umum sareng swasta, mimitian ti kasempetan ékonomi sareng pendidikan dugi ka kasehatan sareng lingkungan anu bersih / aman didamel parah ku tingkat informalitas padamelan anu luhur, investasi swasta anu handap (16 persén PDB), dibandingkeun sareng anu sanés daérah, sareng ieu pangaruh kana produktivitas, inovasi sareng nyiptakeun padamelan resmi (cepal.org, 2020).

Tina panutupan bandara sareng larangan perjalanan pikeun konsumén, kadatangan wisatawan Karibia turun 67 persén di 2020 numutkeun data PBB, IMF netepkeun yén tetep hotél taunan turun ku 70 persén, sareng perjalanan kapal pesiar lengkep dieureunkeun. 

Sanaos program vaksinasi sareng réduksi sakedik dina larangan perjalanan, pamulihan Karibia lambat pisan maksa Dana Monetér Internasional (IMF) pikeun nurunkeun tingkat pertumbuhan anu diproyeksikeun taun 2021 ti 4.0 janten 2.4 persén di daérah. Sahenteuna aya 38,789,000 dilaporkeun inféksi sareng 1,310,000 dilaporkeun maotna disababkeun ku coronavirus novél di Amérika Latin sareng Karibia (grapik.reuters.com). Tina unggal 100 inféksi anu terakhir dilaporkeun di sakumna dunya, sakitar 26 dilaporkeun ti nagara-nagara di Amérika Latin sareng Karibia. Daérah ayeuna ngalaporkeun sajuta inféksi énggal ngeunaan unggal 8 dinten sareng parantos ngalaporkeun langkung ti 38,789,999 ti saprak pandemi dimimitian.

Ngurangan wisatawan kapaksa industri pikeun ngirangan padamelan - anu, di daérah pariwisata nyumbang 2.8 juta padamelan (sakitar 15 persén tina total padamelan). Ieu mangrupikeun hit ekonomi anu serius. Sacara umum, Karibia kaleungitan langkung ti 2 juta padamelan kusabab pandemi (Organisasi Buruh Internasional), seueur di sektor pariwisata.

Nalika nagara-nagara LAC nyanghareupan gelombang anyar coronavirus di tengah kampanye vaksinasi laun, pamulihan bakal sesah. Pasipatan utama parantos ditutup: Di Républik Dominika, 400 kamar kaunggulan Punta Cana Resort; di Jamaika, Half Moon Hotel Jamaica (400); di St. Kitts, 50-kamar Ocean Terrace Inn.

Di sisi sanésna Sandals Resorts sasarengan sareng Pantai Resorts parantos tetep pariwara, ngembangkeun sistem vaksin sareng kaamanan kaamanan sareng standar kaséhatan nyalira. Hasilna mangrupikeun tingkat padumukan anu saé sapanjang krisis, dumasar kana kapercayaan konsumén dikembangkeun ngalangkungan kampanye teureuh agrésif.
Sendal sareng Pantai Resorts ngajangjikeun liburan bébas hariwang sareng sanggup ngalaksanakeun janji ieu dugi ka ayeuna.

Pariwisata henteu gampang rebound dugi daérah éta dikendalikeun virus. Ayeuna, Organisasi Kaséhatan Pan Amérika mendakan hémisfér nyaéta "di tengah-tengah wabah anu beuki parah," sareng virus éta terus di pulau-hop di Karibia dimana jumlah kasus sapopoe naék, sareng pamaréntah Karibia anu gaduh hutang gaduh sababaraha sumber pikeun ngajagi ékonomi na tetep maju. .

Menteri Pariwisata Jamaika, Edmund Barlett ningali masalah anu lega ku panon global sareng ngagaduhan masalah éta. Éta ngamungkinkeun Jamaika nyumbang kana solusi sareng ngajantenkeun sora Karibia kadéngé nyaring sareng jelas. Jamaika janten bumi Pusat Pariwisata Ketahanan dan Krisis Global sareng cabang di Malta, Nepal, Kenya, sareng teu lami ogé Saudi Arabia. Bartlett ngawartoskeun eTurboNews, yén anjeunna resep ngeunaan rebound angka kadatangan pengunjung ayeuna.

Lila-Istilah

Kaleungitan padamelan di sektor pariwisata mangaruhan ampir sadayana ka nonoman, awéwé, sareng padamel anu kirang pendidik sahingga ningkatkeun kamiskinan sareng henteu sami. Kurangna keragaman sareng kelestarian ogé nyatakeun panutupan bisnis sareng kabangkrutan diantara hotél, resort, sareng séktor sanés anu aya hubunganana sareng jasa pariwisata (nyaéta réstoran, ritel, operator wisata, supir taksi). Kalayan pangirangan angkutan udara sareng konflik anu dituluykeun kalayan kaputusan go / no di sektor pelayaran, mitra industri gumantung kana panumpang jalur pelayaran henteu ngagaduhan jalan upami kapal-kapal dibolaykeun permanén atanapi dialihkeun ka tujuan anu sanés.

Ngadu Artos          

Daérah Karibia seueur ayana hutang. Sanaos komunitas moneter internasional parantos muka dompét koléktifna pikeun nyumponan kabutuhan pikeun pengeluaran publik di daérah éta, dukunganna parantos janten pedang bermata dua; tekanan jangka caket parantos disingkirkeun tapi seueur nagara ayeuna nyanghareupan tangtangan sabab defisit fiskal anu tuwuh sareng pinjaman tiasa langkung sesah sareng krisis-krisis tetep aya.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr. Elinor Garely - khusus pikeun eTN sareng editor dina kapala, wines.travel

Leave a Comment